Saturday, March 28, 2015

Стародавній острів-град Свияжск

    Знімки цього міста з повітря приголомшливо красиві. А ті люди, які вже встигли побувати тут, часто говорять про дивовижну атмосфері цих місць, красивою і розміреним. Аура дійсно, неймовірно зачаровує. Адже знамените місто-острів Свияжск досі зберіг природна чарівність старовинних російських казок. Від води і землі тут віє якоюсь воістину містичною силою. Навіть п'ять століть тому тут вже жили великі воїни та історичні особистості.

    З часів Івана Грозного і аж до наших днів - це місто зміг накопичити безцінний історичний і культурний досвід. Свияжск унікальний ще й тим, що був цілком побудований спочатку в іншому місці. Після закінчення будівництва робітники розібрали місто, позначили кожну колоду і перевезли вниз по Волзі за допомогою плотів на вбрання царем Іваном IV місце. На захищений від кочівників болотами пагорб. Це неймовірний місто, який був побудований без єдиного цвяха і без використання пилки.

    Коли Пушкін побував у цих місцях, то був абсолютно зачарований. Він сказав, що якщо і є десь острів Буян і Лукомор'я, то саме тут. Багато істориків говорять, що якби Свіяжска не було, то його варто було б вигадати. З тієї причини, що краще місця для міста в давні часи було не знайти. Розташування при закладці фортеці було ще й стратегічним. Відмінні родючі землі, красиві пагорби, і зручне місце для атак на Казанське ханство - Івану Грозному більше нічого й не треба було. Неначе сам Творець спустився з неба і створив це місце для безпечного життя людей. До самого приходу до влади Сталіна так все і залишалося. Лише часи таборів і репресій змогли похитнути ці древні стіни і вселити в місцевих жителів почуття страху.

    Фото достопримечательностей Татарстана: Остров-град Свияжск с высоты
    Острів-град Свияжск з висоти     Подивитися інші фото до статті

    Зручно розташований місто стало островом в повному розумінні слова в 1956 році. Радянські інженери створили і запустили Куйбишевське водосховище. Прибула вода моментально відрізала від населеного пункту майже сім десятків гектарів земель. Житлові будинки та споруди виявилися відокремлені від "материка", а деякі жили багато років сім'ї повинні були перебиратися ближче до цивілізації. Центральна частина міста вціліла завдяки природному піднесенню над місцевістю. Адже колись саме місто будували прямо на вершині гори. Можливо, тому він і виявився не затоплений повністю під час запуску водосховища. Хоча, піднімися вода вище - і ...

    Свияжск - чудове затишне містечко. Тут багато споруд збереглися в тому вигляді, в якому вони були створені. Химерне переплетення епох заворожує. Колись тут люди жили прямо в монастирських будівлях, і безцінних для історії пам'ятках архітектури. Відносно недавно їх було вирішено переселити в більш нові будинки. Де у щасливих володарів житла є вода в крані та опалення. Комусь може здатися, що тут надто вже тихо і неймовірно мало людей. Але місцевим жителям це подобається, можете повірити.
    Що подивитися в Свіяжске?

    Природа. У Свіяжске чудово спостерігати за плавним плином життя природи. Тим, хто любить тишу і розміреність, тут дуже сподобається. Чудові види, потужна енергетика цих місць - все це завжди сприяло розвитку творчого початку. Ауру острова не зіпсувало час сталінських таборів. З тієї причини, що "мотали строк" в цих таборах якраз творчі люди, інтелігенція, дисиденти. Тобто - інакодумці. Місто-острів Свияжск і сьогодні дуже любимо художниками, поетами, музикантами. Багато з них залишаються жити тут.

    Фото достопримечательностей Татарстана: План острова Свияжск с указанием объектов
    План острови Свияжск із зазначенням об'єктів     Подивитися інші фото до статті

    Стародавня гора-охоронець льодовика. Почніть з того, що огляньте околиці з найвищої точки острова. Це захоплююче видовище надихне вас на подальші звершення. Поки дивіться по сторонам, можете подумати про те, що ви стоїте на вершині гори. І на ній колись був справжнісінький льодовик. Перед тим, як закласти древнє місто, старовинні архітектори вершину цієї гори стесали до рівної поверхні. Подивилися? Можете переходити до детального вивчення місцевих пам'яток.

    Церкви та монастирі. В Свіяжске обов'язково подивіться на Троїцьку церкву, якій понад чотириста років. Вона побудована в буквальному сенсі без єдиного цвяха, колоди були укладені особливим чином. Дерево, з якого побудована ця святиня, пам'ятає ще царя Іоанна IV, що відомий нам усім як Іван Грозний. В межах Волги це найстародавніша церква. Взагалі в місті чимало священних релігійних споруд. Таких, як Богородице-Успенський чоловічий монастир, Свіяжскій Іоанно-Предтеченський монастир, Свіяжскій Троїце-Сергієвський монастир. На іншому березі розташувався Монастир Макарьевськой пустелі Свіяжского заповідника. Людині віруючій безумовно варто поглянути на дзвіницю Микільської церкви, Успенський собор, Собор Богоматері Всіх скорботних Радості, Сергієвську церква, а також церква Костянтина і Олени.

    Фото достопримечательностей Татарстана: Свияжск, Никольская церковь
    Свияжск, Микільська церква     Подивитися інші фото до статті

    Спадщина епохи тоталітаризму. Особлива частина історичних пам'яток пов'язана з епохою тоталітаризму. Побачите ви і пам'ятник жертвам репресій, а також експозиції в місцевих музеях. Вам буде, про що подумати під час своїх прогулянок. В межах міста досі розташовуються братські могили розстріляних за свої переконання людей. У 1918 році в місті сталася трагедія. За наказом Троцького був страчений кожен десятий з розквартированих на острові солдатів Червоної Армії. Такою була помста уряду за невдачу штурму білогвардійської Казані. Пізніше тут знаходився один з таборів ГУЛАГу. І в ньому за час репресій встигло загинути багато тисяч людей. Тутешні в'язниці були переповнені, а ув'язнені страждали від жахливих умов, хвороб і тортур.

    Пізнавальні екскурсії. Свияжск - це, насамперед, джерело історичних подій, легенд та спогадів. Тому вам краще пройти тут хорошу екскурсію з гідом. Вам буде набагато цікавіше дивитися визначні пам'ятки, якщо ви дізнаєтеся і зрозумієте події, пов'язані з ними. Сезон подібних екскурсій в цих місцях стартує з квітня, і кінчається в жовтні. Ви отримаєте масу вражень, якщо поряд з вами буде професійний гід, який зможе повною мірою розповісти вам про кожну пам'ятки. Не позбавляйте себе цього задоволення, будь ласка.

    Фото достопримечательностей Татарстана: Тропка по краю острова
    Стежинка по краю острова     Подивитися інші фото до статті

    Острів Свияжск і містики

    У сучасній Росії і за її межами вважається, що місце, на якому свого часу заснували місто - дуже непроста. Цієї точки зору дотримується велика кількість уфологів, парапсихологів і містиків самих різних напрямків. Безперервно поточна вода, давнина місцевих будівель і каменів, чудова і дика природа. Все це тягне сюди, як магнітом, найдивніших людей. Сюди приїжджають не тільки потім, щоб помолитися. Але й підживитися енергетичними потоками, які нібито йдуть вертикально вгору прямо із землі, завиваючись невидимими вихорами. Як кажуть, якщо побути деякий час всередині такого стовпа енергії - можна стати іншою людиною.

    Фото достопримечательностей Татарстана: Вид на град Свияжск
    Вид на град Свияжск     Подивитися інші фото до статті

    Буддисти і любителі медитації, шанувальники Реріха і пані Блаватської - ви можете зустріти на вулицях Свіяжска дуже цікавих і незвичайних туристів. До того ж, як знати, може і праві всі ці парапсихологи. Адже колись на вершині гори таємничі сувар проводили свої обряди. Поклонялися вони і деревам, і небесним духам. Але не виключено, що вже тоді, в VIII столітті вони знали щось таке, чого ми не знаємо досі. Може бути, тому місто не затонув повністю в радянський час? Можна сказати напевно тільки одне. Якщо ви відвідаєте місто-острів Свияжск, ви напевно відчуєте потужну енергетику цього місця.
    Як дістатися?

    Як ми вже згадували, Свияжск сьогодні - це острів. Щоб хоч якось вирішити проблему води навколо, влади в 2008 році реалізували план з будівництва насипний магістралі. Вона повинна була, за задумом інженерів, з'єднати місто з материком. На якийсь час це вийшло. Після прокладки каналу через дамбу в 2011 році був відбудований і міст. Так що той, хто хоче потрапити в Свияжск, може добиратися по воді або по землі.

    Вранці з Річкового Вокзалу Казані ви можете відправитися в свою подорож на теплоході. Плисти - приблизно дві години. За цей час ви зможете в своє задоволення надивитися на чудовий вид за бортом. Крім того, сюди можна добратися і на автомобілі. Слід виїхати з Казані і перетнути міст через Волгу. По трасі М7, через пост ДПС "Малинівка" їхати прямо. У селі Ісаково можна побачити покажчик, який вкаже вам потрібний поворот на Свияжск. У цю сторону слід проїхати ще кілометрів п'ять. Ті, хто вже зробив це подорож, стверджують, що вся дорога не займає більше півгодини.

    Фото достопримечательностей Татарстана: Вид на остров Свияжск со стороны реки
    Вид на острів Свияжск з боку річки     Подивитися інші фото до статті

    У Свияжск можна потрапити і поїздом. Але залізнична станція "Свияжск" розташовується в декількох кілометрах від самого острова. Це знаходиться в селищі міського типу Нижні В'язові. Вже звідти ви можете спокійно доїхати на попутці до самого Свіяжска по автодорозі, через дамбу.

    Ходить туди з недавнього часу і автобус "Казань-Свияжск-Казань". По п'ятницях, суботах і неділях він відправляється із залізничного вокзалу "Казань-2" о 9 годині ранку. Також на автобус можна сісти в 3:00 дня біля вхідних зони ГІАХМ "Острів-град Свияжск". Але ми б порекомендували вам скористатися теплоходом. У вас буде чудова можливість помилуватися з води нескінченно красивими видами природи. Ви можете припливти і через чотири години відправитися в зворотний шлях, встигнувши на зворотний теплохід.

    Поїздка в Свияжск - це чудовий спосіб провести цікавий день. Той, хто перейнявся до кінця історією цих місць, не зможе виїхати звідси байдужим і спокійним. Острів зберігає в собі цілий пласт історії нашої держави. Залишаючись при цьому собою, він дає притулок тим, хто народився або просто оселився на цій землі. Як знати, може бути і ви, подібно одинокому художнику, вирішите переїхати сюди жити?

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини themacmob.com telefon.com.ua theroyalemoney.ru www.textron-msk.ru timbercar.ru time-news.net telesam5.ru www.tktehno21.ru top-news-24.ru totalnabiologia.org