Thursday, March 12, 2015

Природну чарівність острова Мальта

    У 93-х кілометрах на південь від Сицилії (Італія) і 290 км від Тунісу (Африка), майже в самому центрі Середземного моря підносяться Острови Мальтійського архіпелагу: Мальта, Гозо, Коміно і ще 7 незаселених острівців. Найбільший з них - острів Мальта, що дав назву одній з найменших країн Європи. Мальта -унікальна країна. Скелі, морська вода, вітер і сонце творять справжні природні чудеса: таємничі печери, глибокі гроти, затишні бухти і лагуни, чудові екзотичні сади, мальовничі пляжі, високі кручі над бірюзовим морем ...

    Мальта - це маленька курортна країна з приголомшливою історією. Хочете поринути в епоху середньовіччя, сміливих лицарів, героїчних боїв, загадкових стародавніх храмів, тоді вирушайте на Мальту. У 93-х кілометрах на південь від Сицилії (Італія) і 290 км від Тунісу (Африка), майже в самому центрі Середземного моря підносяться Острови Мальтійського архіпелагу: Мальта, Гозо, Коміно і ще 7 незаселених острівців. Найбільший з них - острів Мальта, що дав назву одній з найменших країн Європи. Довжина цього острова 27 км, а ширина всього 15 км.

    На Мальту можна добратися по воді або по повітрю. Авіа компанія Air Malta виконує рейси весь рік, також у весняно-осінній туристичний сезон літають чартерні рейси. З порту Поццалло, що на Сицилії, можна доплисти на Мальту (в порт бухти Сент- Полс) поромом або більше швидкісним поромом-катамараном. Час в дорозі приблизно 1,5 години.
    Пам'ятки острова Мальта

    Мальта - унікальна країна. Вас підкорює особлива краса природи і героїчна історія цього острова. Скелі, морська вода, вітер і сонце творять справжні природні чудеса: таємничі печери, глибокі гроти, затишні бухти і лагуни, чудові екзотичні сади, мальовничі пляжі, високі кручі над бірюзовим морем ...

    Заворожують своєю неземною красою кам'янисті гроти. Хвилі облизують кожен камінчик, тисячоліттями створюючи приголомшливі мальтійські пейзажі. Вода грає і переливається на сонці яскравою блакиттю. Це незабутні враження.
    Помилуватися Мальтійського берегами можна, подорожуючи до природних пам'яток на човнах, катерах, або купивши круїз на яхті навколо Мальти.

    Фото пам'яток інших країн Європи: Схематична карта острова Мальта із зазначенням об'єктів
    Схематична карта острова Мальта із зазначенням об'єктів     Подивитися інші фото до статті

    Корисні поради:
    Купити квитки на яхту можна на причалі в місті Сліма. Краще відмовитися від плавання, якщо на море штормить або Ви страждаєте морською хворобою. І ще на замітку туристам, що цінують сервіс. Рекламні проспекти морських турів дуже привабливі і барвисті. Але в сезон липень-серпень, коли дуже багато туристів, кораблики наповнюють людьми настільки, що за місце під сонцем на палубі ще треба буде поборотися. І обов'язково візьміть з собою сонцезахисний крем, адже на яхті сховатися ніде від палючих сонячних променів.
    Блакитний грот

    На півдні острова Мальта недалеко від містечка Уїд-з-Зуррік вражає прозорою синьо-бірюзовою водою Блакитний Грот. Неначе розкішним кам'яним шатром вкрили грот скелі. Особливо колоритний Блакитний грот в сонячну погоду. Рожеві, фіолетові, помаранчеві відблиски на прозоро- блакитній воді відбиваються на кам'яних стінах грота. Опустіть у воду руку і вона стає приголомшливо блакитного кольору. Фантастичне видовище!

    Корисні поради: До Блакитному Гроту можна доплисти на мальтійської човні «луццу». Квиток на півгодинний тур коштує 9 євро. Його можна придбати в касі на причалі. Екскурсія проводиться човнярем англійською мовою. Плануйте поїздку до Блакитного гроту, коли море спокійне. У шторм тури скасовуються. Підніміться вздовж дороги на гору вгору від причалу і насолодитеся красою моря, неба, високих скель ...
    Як дістатися: на автобусі № 138 з автовокзалу Флоріани.

    Фото пам'яток інших країн Європи: Чудо природи Мальти - Блакитний грот
    Чудо природи Мальти - Блакитний грот     Подивитися інші фото до статті

    Утес Дингли

    Любіть красиву морську панораму? Поїдьте на скелястий стрімчак Дингли. Сідайте в автобус №81 від Флоріани або Мдини.
    З висоти 250 м відкривається приголомшливий вид на Середземне море і маленький безлюдний острівець Фільфла. Десь вдалині за обрієм - спекотна Африка. Це найвищий стрімчак на Мальті. Дуже романтично, сидячи на краю, милуватися морськими далями і мріяти про нові країни і містах.

    Фото пам'яток інших країн Європи: Утес Дингли
    Утес Дингли     Подивитися інші фото до статті

    Лазурне вікно

    Один із символів Мальти - знамените Лазурне вікно. Воно знаходиться на другому за величиною острові Мальтійського архіпелага- острові Гозо. На багатьох Мальтійських фотографіях Ви можете побачити це природне диво. Але жодна навіть сама гарна картинка не замінить того враження, яке воно виробляє в реальності. Міць, розуміння величі природи, захоплення, радість ...

    Лазурне вікно підноситься на 50 м над морем. Це дві величезні кам'яні брили, що виростають із води, накриті третій довжиною близько 100м. Всі разом вони схожі на велике вікно з Блакитним небом і водою. Природну міць і красу оцінили кінематографи. Тут знімалися епізоди з фільмів «Одіссея», «Граф Монте-Крісто», «Битва Титанів»

    Фото пам'яток інших країн Європи: Скала "Лазурне вікно" - візитна картка архіпелагу Гозо
    Скала "Лазурне вікно" - візитна картка архіпелагу Гозо     Подивитися інші фото до статті

    Корисні поради: На жаль, Лазурне вікно поступово руйнується. Туристам заборонено підніматися наверх і ходити по арці. Помилуватися величчю Лазурного вікна і красою гротів Ви можете в човні «луццу» всього за 3 євро. Недалеко від вікна човнярі очікують туристів на ще одній природної пам'ятки Гозо - Внутрішньому морі. Внутрішнє море - це невеликий затока, пов'язаний з відкритим морем 100-метровим тунелем у скелі. До речі, знаменитий дослідник Жак Ів Кусто назвав Внутрішньо море одним з кращих місць для дайвінгу в світі.

    Як дістатися: автобусом № 91 від столиці острова Гозо Вікторії.
    Але це може бути не зовсім зручно, адже на відміну від Мальти, на Гозо автобуси ходять набагато рідше. Якщо Ви плануєте оглянути Гозо за один день, краще скористатися автобусним туром Hopp On- Hopp OFF. Ходить автобус з 9-30 і через кожну годину. Квиток коштує 15 євро, можна придбати на стоянці автобусів біля пристані в м Мджарр. Дуже зручно: сходіть з порома і відразу сідайте на автобус, Вам вручають аудіогід, в тому числі і російською мовою. На такому туристичному автобусі Ви об'їдете Гозо за один день і побачите чимало пам'яток, в тому числі загадкову Печеру Німфи Каліпсо.

    Фото пам'яток інших країн Європи: "Лазурне вікно". Острів Мальта, архіпелаг Гозо
    "Лазурне вікно". Острів Мальта, архіпелаг Гозо     Подивитися інші фото до статті

    Печера Німфи Каліпсо

    Ця печера знаходиться в північній частині острова. З оглядового майданчика біля печери відкривається приголомшливий вид на бухту Рамла-ель-Хамра з надзвичайно красивим пляжем. У перекладі назва бухти означає червоний пісок. Колір піску на пляжі дійсно червоний. Кагда-то давно рибалки прикрасили пляж фігурою Мадонни з немовлям, так вони просили небесного благословення. Ця скульптура стала «візитною карткою» пляжу Рамла-ель-Хамра.

    Печера Каліпсо зовні нічим не примітна. Ращеліна в скелі. Всередині темно і тісно, але з печери Ви можете насолодитися прекрасною панорамою бухти з червоним пляжем і доторкнутися до таємниць легендарної Каліпсо. Так, це та сама міфічна Каліпсо, яка намагалася домогтися любові Одіссея. Ім'я Каліпсо дослівно перекладається як «та, що ховається». Печеру насправді важко розгледіти. Німфа Каліпсо, дочка титана Атланта і плеяди Плейони, підібрала знесиленого Одіссея, викинутого на берег після корабельної аварії. 7 років прожив Одіссей з Каліпсо. У них за цей час народилося четверо дітей. Полюбила героя Німфа, оточувала його теплом і турботою. Але як не комфортно жилося Одіссею в затишній печері Каліпсо, він дуже сумував за рідними краями.

    Все частіше виходив Одіссей на берег, сідав на високий камінь і проводив так цілі дні, вдивляючись в морські горизонти.
    Порадилися Боги на Олімпі і вирішили, що прийшов час Одіссею покинути острів. Відправили до Каліпсо Швидкокрилих Гермеса з вимогою відпустити героя. Довелося німфі підкоритися волі Богів. Одіссей спорудив пліт з дерев і залишив острів і страждає від розлуки з коханим Каліпсо.

    Фото пам'яток інших країн Європи: Вид з печери Каліпсо
    Вид з печери Каліпсо     Подивитися інші фото до статті

    Мальтійці шанують легенду про міфічну німфу. Її ім'ям називають пороми, човни, готелі, місцеві радіостанції та продукти харчування. Навіть поява місцевого мальтійського вина пов'язано з легендою про Каліпсо. Одного разу відправився Одіссей на полювання. Його не було кілька днів і Каліпсо молила Богів про те, щоб улюблений повернувся живим і неушкодженим. І пообіцяла за це принести в жертву кращого ягняти зі свого стада. Тим часом Одіссей вполював дикого кабана і після вдалого полювання повертався до печери німфи. По дорозі на нього напав лютий лев. Але Одіссей виявився настільки сміливий і сильний, що переміг царя звірів. Каліпсо побачила свого коханого, що ніс на плечах знатну здобич: кабана і лева. У подяку Богам німфа принесла в жертву всіх трьох тварин. Жертовна кров змішалася і перетворилася в чудове мальтійське вино.
    З тих пір на Мальті кажуть, що після першого келиха вина ти стаєш боязким, як ягня, після другого келиха - лютим, як лев, ну а після третього ... (як кажуть, вгадайте з трьох разів :)

    Корисні поради. У печері Каліпсо досить слизькі прямовисні ступені, будьте острожної. Обов'язково візьміть з собою ліхтарик.
    Як дістатися: на туристичному автобусі (стоянка біля печери 20 хвилин або можете залишитися на довше, насолодитися затишним пляжем і виїхати наступними автобусами, вони йдуть через кожну годину). Також ходить автобус з Вікторії № 21.
    Блакитна Лагуна

    Блакитна Лагуна - це райське місце. Тут потрібно обов'язково побувати. Прозора вода яскраво-бірюзового кольору, невеликий піщаний пляж, кам'янисті береги, таємничі гроти ... Між островами Комино і Комінотто розташувалася затишна лагуна, за колір води названа Блакитний. Цей пляж вважається одним з найкрасивіших на Мальті.

    Цікаво, що в раннє середньовіччя в Блакитній Лагуні, добре прикритої з моря острівцем Комінотто, була піратська стоянка. Звідси здійснювали вилазки і нападу середземноморські морські розбійники. Глибокі гроти островів надійно ховали піратів. Ви можете взяти 30-хвилинний тур за 9 євро і на човні луццу проплисти по таємничим гротам. Коли Ви вдосталь наплаватися і награвся з рибками, погуляйте по острову Комино. Його назва походить від римського кмин (лат. Cumin). Тут дійсно росте багато кмину.

    Фото пам'яток інших країн Європи: Затока "Блакитна лагуна"
    Залив "Блакитна лагуна"     Подивитися інші фото до статті

    Острів знаменитий не тільки піратами. Уже в 16-столітті мальтійські лицарі прогнали розбійників, а Комино був спочатку місцем полювання, а потім місцем заслання провинилися лицарів. Для охорони острова і спостереження за морем Мальтійська Орден побудував в 17-му столітті сторожову вежу Сент -Мері. Ця вежа збереглася і до наших часів. На острові живе одна сім'я і персонал невеликого готелю, що працює тільки в теплу пору року. На Блакитній Лагуні знімався відомий фільм «Троя» з Бредом Пітом і «Одіссея» Андрона Кончаловського.

    Корисні поради: Пляж лагуни кам'янистий. Камені бувають досить гострі та й рослин багато з колючками, тому краще ходите в пляжного взуття. У розпал туристичного сезону в Блакитній Лагуні особливо багатолюдно. На кам'янистому пляжі яблуку ніде впасти, в ряд на воді пришвартовуються численні яхти з туристами.

    Ви можете купити тур в Слім або місцевому турагентстві і поплисти на Лагуну на яхті. Також через кожну годину, починаючи з 9-00, відправляються катери від причалів міста Марфи (причал біля готелю Riviera Hotel) і від порту Чіркеа. Якщо Ви хочете сповна відчути красу і затишок лагуни, насолодитися кристально-чистою водою надзвичайного блакитного кольору, припливає на Лагуну рано вранці до 10-00 або після 15-00. (Основні туристичні яхти і організовані групи на Блакитній Лагуні знаходяться приблизно з 10-00 і до 15-00). Останній рейс катерів з Комино відправляється в 17-30. Квиток продається відразу на Коміно і назад, коштує 10 євро.
    Сади Бускет і Сади Сан-Антон.
    Сади і палаци на Мальті

    На перший погляд на Мальті мало рослинності. У найспекотніші і посушливі місяці літа (липень і серпень) основна колірна гамма острови - жовтий і коричневий колір кам'янистій землі з рідкісними острівцями зелені.

    А ось з листопада по квітень - час мальтійської весни: усі рослини розцвітають і зеленіють. Частіше йдуть дощі, температура опускається в середньому до +16 градусів. Ось в цей час у всій красі можна побачити всі 1200 видів рослин Мальтійського архіпелагу. Історичні Сади Бускет і Сан-Антон мальтійці особливо цінують, приїжджають сюди на вихідні. Ці затишні оазиси в спекотне літо дарують прохолоду відпочиваючим.

    Сади Бускет (в перекладі з італійської boschetto - «гай») - саме зелене і прохолодне місце на Мальті. Всього в 15 км на північний захід від Валети. Дістатися сюди можна автобусом №81. Тут ростуть вікові дуби, розкішні пальми, сосни, виноград, лимонні і апельсинові дерева, мальтійська опунция. Приємно в садах посидіти в тіні, насолодитися співом птахів, дзюрчанням води, ароматом чудових квітів.

    Фото пам'яток інших країн Європи: Мальта. Сади Бускет
    Мальта. Сади Бускет     Подивитися інші фото до статті

    У садово-парковому ансамблі в стилі бароко розташований палац Вердана (16 століття), в якому знаходиться літня резиденція президента Мальти. Сади Бускет- це не тільки різноманітність рослин, але історична цінність острова. Цей гай посадили в кінці 16 століття за розпорядженням Великого Магістра Уго де Вердана. Благородні мальтійські лицарі полювали в садах і для цього спеціально завезли з Європи різну живність.

    Сади Сан-Антон засновані в 1623-1636 рр. Великим Магістром Антуаном де Полем. Тут у палаці була його літня резиденція. З 1974 р це прекрасна будівля - постійна резиденція президента Мальти. Зараз Сади Сан-Антон вважаються одним з кращих ботанічних садів Середземномор'я. Прогуляйтеся серед сосен і бугенвіллей, насолодіться ароматом троянд і красою палісандрового дерева (Жакаранда) з синьо-бузковими квітами, дізнайтеся про різні види екзотичних рослин з усього світу.

    Фото пам'яток інших країн Європи: Сад Сан-Антон. Палац - постійна резиденція президента Мальти
    Сад Сан-Антон. Палац - постійна резиденція президента Мальти     Подивитися інші фото до статті

    Корисні поради: Сади розташовані між містами Біркіркара і Аттад. Дістатися в ботанічний сад можна на автобусі №40. Якщо Ви їдете на місцевому автобусі і вирішили попросити водія підказати Вам правильну зупинку для огляду чергових красот, обов'язково уважно дивіться при цьому на покажчики пам'яток. Мальтійські водії автобусів ще ті «жартівники». Запросто висадять Вас зовсім не на тій зупинці, яка Вам потрібна.

    Фото пам'яток інших країн Європи: Острів Мальта. Сади Сан-Антон
    Острів Мальта. Сади Сан-Антон     Подивитися інші фото до статті

    Мальта зачаровує красою і різноманітністю природи. Сюди хочеться повернутися і побачити всю пишноту знову.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини themacmob.com telefon.com.ua theroyalemoney.ru www.textron-msk.ru timbercar.ru time-news.net telesam5.ru www.tktehno21.ru top-news-24.ru totalnabiologia.org