Friday, March 13, 2015

Австрійські Альпи. Національний парк Високий Тауерн

    Сніжні вершини гір, стародавні льодовики, надзвичайно гарні водоспади, глибокі ущелини, густі ліси, мальовничі долини і високогірні альпійські луки, дзеркальні озера і колоритні села привертають мандрівників в один з найбільших національних парків у Центральній Європі - заповідник Високий Тауерн (Nationalpark Hohe Tauern) . Він знаходиться на території трьох австрійських земель: Зальцбург, Карінтія і Тіроль.

    Національний парк займає площу більше 180 тисяч га. Найвищий гірський хребет Австрії - Високий Тауерн (Hohe Tauern), в центрі якого знаходиться заповідник, дав йому назву. У центрі парку 266 чудових гірських вершин висотою понад 3000 метрів. Тут ховаються за хмарами і снігами найвищі гори Австрії - Гросглокнер (3798 м), Гроссвенедігер (3674 м), Гроссер Мунтаніц (3232 м). На околицях заповідника вражають унікальною флорою і фауною розкинулися на схилах гір альпійські гірські луки і ліси. Багатство Високого Тауерна - більше 550 гірських озер і 279 гірських річок, а також 130 квадратних км древніх льодовиків.

    Дістатися до Національного парку просто автомобілем по трасі А 10, а також автобусом або поїздом із Зальцбурга або Клагенфурта. Для туристів в Національному парку Високий Таерн розроблено багато цікавих екскурсій, гірськолижних, альпіністських, піших і велосипедних маршрутів. Особливо красива панорамна альпійська високогірна дорога Гросглокнер, проїхати по яку мріють багато романтики, які прибули до Австрії.

    Ґросґлокнер з'єднує дві Австрійські землі: Каринтію і Зальцбург. Дорога знаходиться в 100 км від Зальцбурга і 160 км від Клагенфурта, в самому серці Австрійських Альп і Національного парку Високий Тауерн і проходить між селами Хайлігенблут і Фуш-ан-дер-Гросглокнерштрассе. Максимальна висота дороги - перевал Хохтор на висоті 2500 м, а довжина становить 47 км 800 м. На висоті 2369 м - в центрі кайзера Франца Йосифа відкривається чудовий вид на гору Гросглокнер і стародавній льодовик Пастерце, найбільший льодовик Східних Альп довжиною 9 км і шириною 1 , 5 км.

    Фото достопримечательностей Австрии: Национальный парк Высокий Тауэрн (Nationalpark Hohe Tauern). Австрия
    Національний парк Високий Тауерн (Nationalpark Hohe Tauern). Австрія     Подивитися інші фото до статті

    Дорога Гросглокнер - захоплюючий гірський серпантин

    Дістатися до дороги Гросглокнер (Gro?glockner) можна по мальовничому Тауернскому автобану А 10. З півночі згортаєте в сторону Понгау і села Фуш, а з півдня з'їжджаєте з траси у напрямку містечка Лиенц, а потім села Хайлігенблут. Альпійське шосе відкрито з травня по жовтень і тільки в денний час. Погодні умови також впливають на роботу дороги, в сніг або туман шосе закрито. Проїзд з цього захоплюючого серпантину, яка налічує 36 крутих поворотів, платний.

    Це не звичайна дорога, а найпопулярніша визначна пам'ятка Австрії. Щороку її відвідують більше мільйона туристів з усіх країн світу. Побудувати цю дорогу було справжнім подвигом. Все почалося зі сміливого проекту в 1924 році, який видався уряду Австрії у той час нереальним. Але страшна безробіття і криза змусили владу відновити проект будівництва туристичної трансальпійської дороги, щоб дати роботу 3200 людям. Дорога планувалася платна, адже необхідно було окупити всі витрати.

    Фото достопримечательностей Австрии: Дорога Гросглокнер (Großglockner) — захватывающий горный серпантин
    Дорога Гросглокнер (Gro?glockner) - захоплюючий гірський серпантин     Подивитися інші фото до статті

    Молодий енергійний інженер, а також досвідчений альпініст Франц Валлаке очолив зведення дороги. Роботи почалися в 1930 р Гірський рельєф створив великі труднощі, гинули будівельники. В пам'ять про їх подвиг праці на шосе Ґросґлокнер поставили пам'ятник - Ворота Фушер Тёрль. Уже в 1934 р глава уряду Землі Зальцбург вперше проїхав по Ґросґлокнер. Приголомшлива високогірна дорога відкрилася 3 серпня 1935 і швидко завоювала популярність серед туристів. Так захоплююче насолоджуватися чудовими гірськими пейзажами, альпійськими лугами. На шосе організований до того ж прекрасний сервіс. У вартість квитка входять всі виставки, місця для стоянок, гаражі, відвідування інформаційних центрів, чудові дитячі майданчики, на яких можна пограти, поекспериментувати і ближче познайомитися з чудовим світом рослин і тварин Національного парку Високий Тауерн.

    Фото достопримечательностей Австрии: Горная трасса Гросглокнер (Großglockner) в парке Высокий Тауэрн
    Гірська траса Гросглокнер (Gro?glockner) в парку Високий Тауерн     Подивитися інші фото до статті

    Поїздка по альпійської дорозі Ґросґлокнер викликає захват і нереальні відчуття. Гори вражають своєю міццю і величчю, снігові вершини час від часу ховаються за хмарами. Пригадуються слова з пісні В. Висоцького: «Краще гір можуть бути тільки гори, на яких ще не бував». За кожним поворотом дороги Вас чекає захоплююча панорама. На численних оглядових майданчиках уздовж шосе насолоджуєшся величчю природи, гірським чистим повітрям і альпійським різнотрав'ям. Цікаві бабаки, один із символів Гросглокнер, то і справа визирають з-за каменів.

    Фото достопримечательностей Австрии: Любопытные сурки — один из символов национального парка Высокий Тауэрн
    Цікаві бабаки - один із символів національного парку Високий Тауерн     Подивитися інші фото до статті

    Вздовж всієї дороги є два з'їзду. Один - до центру кайзера Франца Йосифа, величезному будинку, в якому розмістилися цікаві виставки. З великою оглядового майданчика біля центру Ви побачите величезний льодовик Пастерце. Іскриться на сонці, він створює атмосферу казки. Найдопитливіші туристи можуть погуляти по поверхні льодовика, спустившись на нього на фунікулері або крутими сходами.

    Другий з'їзд не так часто відвідуємо туристами, можливо через дуже крутого підйому, але зусилля того варті. Оглядовий майданчик Едельвайсшпітце (2573 м), або Вершина Едельвейс, знаходиться на кам'яній вежі, побудованої на найвищій точці Ґросґлокнер, доступної для водіїв. Дух захоплює від побаченого звідси: 37 гірських вершин висотою понад 3000 м і 19 стародавніх льодовиків. Залишаючи альпійську дорогу Гросглокнер, перебуваючи під враженням від побаченого, мимоволі знову згадуєш романтичні слова з пісні В. Висоцького:

    «Весь світ на долоні - ти щасливий і німий
    І тільки трохи заздриш тим,
    Іншим, у яких вершина ще попереду ».
    Водоспад Кріммль (Krimmer) - природна пам'ятка парку Високий Тауерн

    Величної пам'яткою Національного парку Високий Тауерн є один з найвищих водоспадів Європи Кріммль. Знаходиться він в околицях села з такою ж назвою, на самому заході землі Зальцбург, на гірській річці Кріммлер-Ахе. Відкритий для відвідувачів з квітня по жовтень. Дістатися до водоспаду можна від озера Целлер-Зеє на автобусі чи поїзді, а також автомобілем по 168 і 165 регіональних дорогах через деревеньку Міттерзіль. Поруч з водоспадом є парковки, вхід платний.

    Вода - потужна стихія, навіч переконуєшся, дивлячись на це вируюче диво природи, стрясали все навколо ревом і гуркотом падаючої води і наповнює міріадами бризок повітря. Висота водоспаду Кріммль 380 м, він тече каскадом на трьох величезних уступах. Всі три каскаду одночасно можливо побачити тільки з дальньої відстані.

    Фото достопримечательностей Австрии: Водопад Криммль (Krimmer)
    Водоспад Кріммль (Krimmer)     Подивитися інші фото до статті

    Самий нижній ярус водоспаду доступний всім мандрівникам. Деяких зусиль вимагає можливість піднятися до оглядового майданчику другого ярусу, а ось третій, найвищий підкорюють тільки цілеспрямовані туристи за кілька годин, проходячи мальовничі панорамні майданчики вздовж шляху. Чудово виглядає Кріммль в сонячну погоду, тисячі веселок дарують захват і чарівну атмосферу. Цікаво, що взимку водоспад замерзає, це воістину фантастичне і казкове видовище. Повітря біля водоспаду дуже вологий, бризки настільки сильні, що близько до вируючому потоку підійти неможливо. Краще заздалегідь запасіться зручним взуттям і непромокаючим плащем, парасольку в цьому випадку не захисник.

    По дорозі назад, до гірського озера Целлер-Зеє, зупиніться в селі Міттерзіль. Тут відвідайте регіональний центр Національного парку Високий Тауерн. У кількох великих залах центру представлені пізнавальні матеріали про історію, флорі і фауні парку в інтерактивному форматі. Ви відкриєте для себе таємниці льодовиків, гірських лісів і лугів, тварин і птахів, кристальних озер і скарбів Тауерна.

    Родзинка центру - унікальний захоплюючий фільм «Національний парк» з панорамою в 360 градусів, аналогів йому поки в світі немає. Ви знаходитесь в самому центрі приголомшливих видів і звуків природи Високого Тауерна, піднімаєтеся на вершини, опускаетесь в глибокі ущелини, пливете по швидкій гірській річці. Нереальні і яскраві враження від перегляду фільму для дорослих і дітей.
    Мальовниче озеро Целль-ам-Зеє і сільце Капрун

    Целль-ам-Зеє (Zell am Zee) - невелике мальовниче озеро в Національному парку Високий Тауерн. У прозорій чистій воді відбиваються пливуть хмари і високі гори, вкриті густим лісом. Озеро оточує альпійський гірський масив Шміттенхёе. Невелике містечко Целль-ам-Зеє комфортно розташувався на західному березі озера (в 100 км від Зальцбурга). Вперше люди оселилися тут у 749 р У містечку є старовинна романська парафіяльна церква Св. Іполита 13 ст., Палац Розенберг в стилі ренесансу 16 ст., Вежа Фогттурм 12 ст., В якій зараз розміщені експозиція краєзнавчого музею. Цікаво, що з початку 19 століття завдяки озеру Целлер, місцеві жителі організували дуже оригінальний промисел. Взимку, коли все озеро замерзало, вони вирізали з нього шматки льоду і відправляли пивоварам сусідній Південній Німеччині.

    Фото достопримечательностей Австрии: На озере Целль-ам-Зее (Zell am Zee) созданы все условия для отличного отдыха
    На озері Целль-ам-Зеє (Zell am Zee) створені всі умови для чудового відпочинку     Подивитися інші фото до статті

    Село Капрун (Kaprun) (у кількох км від Целль-ам-Зеє) знаходиться в однойменній красивій долині. Вона відома не тільки історичним старовинним замком 12 століття, але і як гірськолижний зимовий австрійський курорт. Хочете пограти в сніжки і покататися на льоду серед літа? Льодовик Китцштайнхорн, поряд з селом Капрун на горі висотою майже 3000 м, подарує Вам зимовий настрій. Підйомник везе Вас на вершину, поки Ви милуєтеся чарівної панорамою долини, навколишніх гір, водоспадів, ліси, що вкрив схили. Звідси, з гори Китцштайнхорн, відкриваються казкові види на весь гірський ландшафт Національного парку Високий Тауерн, а це близько 30 альпійських вершин.
    Курорт Бад-Гаштайн (Bad Gastein)

    В 50 км від села Капрун і 100 км на південь від Зальцбурга на березі гірської річки Гаштайнер-Ахе знаходиться знаменитий австрійський курорт Бад-Гаштайн. Він розташувався посеред альпійського гірського ущелини. Річка ділить Бад-Гаштайн навпіл і падає вниз з висоти 63 м гучним водоспадом, який вирує прямо поруч з будинками. Городок унікальний 18-ю термальними радоновими джерелами, які щорічно дають мільйони літрів мінеральної лікувальної води. Як курорт відкритий ще в 13 столітті, а в 19 столітті вважався одним з найпопулярніших елітних курортів Європи. Тут поправляли здоров'я Отто фон Бісмарк, австрійські кайзери Франц Йосиф I і Вільгельм I. У Бад-Гаштайні створювали свої музичні шедеври Франц Шуберт і Йоганн Штраус.

    Фото достопримечательностей Австрии: Знаменитый альпийский курорт Бад-Гаштайн (Bad Gastein)
    Знаменитий альпійський курорт Бад-Гаштайн (Bad Gastein)     Подивитися інші фото до статті

    У місті немає жодної горизонтально рівною вулиці. Запасіться силами і зручним взуттям, щоб долати щаблі й доріжки, що ведуть то вгору, то круто вниз. На терасах мальовничих схилів міста елегантно і гордо розташувалися будівлі в стилі класицизму, пофарбовані в імперський жовтий колір. Розкіш архітектури та пишність природи гармонійно поєдналися в цьому надзвичайно красивому і елегантному курорті. Бад-Гаштайн - прекрасне місце для спокійного відпочинку та оздоровлення!

    У 6 км від містечка Санкт-Йохан в 65 км від Зальцбурга знаходиться колиска веселки - одне з найглибших і довгих ущелин Європи, ЛІХТЕНШТЕЙНСЬКОГО ущелину, про який ми вже писали в окремій статті.
    Городок і водоспад Голлінг

    Всього в 40 км на південь від Зальцбурга на річці Залках, в долині між високими гірськими системами Тенненгебірге і Хагенгебірге, знаходиться маленький колоритний містечко Голлінг-ан-дер-Зальцах (Golling an der Salzach). Знаменитий він не тільки своєю старовинною водяним млином початку 17 століття, старовинною церквою Св. Миколая, гостинністю місцевих жителів і автентичної атмосферою Австрії. У цей містечко з початку 18 століття приїжджають туристи, щоб побачити приголомшливу природну пам'ятку Національного парку Високий Тауер - водоспад Голлінг.

    Він народжується в глибокій карстовій печері і падає у вузьку розколину двома каскадами з висоти 75 м. Уздовж усього вируючого і обдати холодною водою потоку прокладена туристична стежка з драбинами і містками. Гуляти по ній і страшно, і радісно одночасно. Краса і захват!

    Фото достопримечательностей Австрии: Достопримечательность Национального парка Высокий Тауэр — водопад Голлинг.
    Пам'ятка Національного парку Високий Тауер - водоспад Голлінг.     Подивитися інші фото до статті

    Національний парк Високий Тауерн - це незвичайне природне диво і розкішне природне багатство Австрії, яке необхідно побачити. Проїжджаючи уздовж доріг від однієї пам'ятки парку до інший, не перестаєш дивуватися красі навколо. По цих дорогах краще їхати не поспішаючи, зупиняючись час від часу на численних оглядових майданчиках, щоб насолодитися казковими видами гір, озер і долин, вдихнути легкий і чисте повітря і доторкнутися до хмар.

    PS Австрія відрізняється дивно мінливою погодою. Радісне сонечко несподівано може змінити дощ і пронизливий холод. Якщо за погодними умовами альпійська дорога Гросглокнер закрита, а Ви мрієте побачити основні визначні пам'ятки парку Високий Тауерн, то прекрасна альтернатива високогірного шосе за маршрутом з Клагенфурта- Тауернскій автобан А 10. Він побудований в мальовничій долині між високих гірських масивів. Проходить через численні тунелі, прокладені крізь гори. Особливо вражають своєю довжиною тунелі довжиною 5 і 6 км.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини themacmob.com telefon.com.ua theroyalemoney.ru www.textron-msk.ru timbercar.ru time-news.net telesam5.ru www.tktehno21.ru top-news-24.ru totalnabiologia.org