Monday, March 16, 2015

Венеція - місто романтиків і закоханих

    Гондоли, мости, канали, кінофестиваль, карнавал - це далеко не всі асоціації, які виникають у зв'язку з Венецією. Старовинне місто романтиків і закоханих манить до себе унікальністю і неповторною атмосферою. Венеція розмістилася на 118 маленьких островах лагуни, з'єднаних чотирма сотнями мостів, на узбережжі Адріатичного моря в Північній Італії.

    Прогулянка по Венеції цікава і пізнавальна. Таке враження, що потрапляєш всередину картини пензля середньовічного художника. Старовинні будівлі, розкішні палаци начебто виростають з води. У пропливають по каналах гондолах, якими управляють вельми колоритні гондольєри, сидять закохані парочки різного віку. На них з розчуленням і заздрістю дивляться з мостів люди і махають услід руками. По вузьких вуличках і площах міста не поспішаючи гуляють туристи, час від часу заглядаючи в численні магазинчики, сувенірні крамнички і затишні ресторанчики.

    Венеція - місто романтиків і закоханих. До того ж тут особлива творча атмосфера. З цим колоритним містом пов'язані імена знаменитих художників, композиторів, вчених, мандрівників, поетів і письменників: Тіціан, Марко Поло, Антоніо Вівальді, Джованні Белліні, Ріхард Вагнер, Клаудіо Монтеверді. Тут жив також відомий авантюрист і серцеїд Джакомо Казанова.

    Фото достопримечательностей Венеции: Виды на Венецию с канала
    Види на Венецію з каналу     Подивитися інші фото до статті

    Захоплююча прогулянка по Венеції можлива тільки по воді або пішки. Старе місто - це пішохідна зона з численними каналами і мостами. Місто і Венеціанська лагуна знаходяться під охороною ЮНЕСКО. Від Пьяца ле Рома, що знаходиться поруч з автобусним та залізничним вокзалами, ходить вапоретто - це венеціанський річковий трамвай. Найоптимальніший маршрут для огляду міста вапоретто №1. Краще відразу придбати проїзний квиток на цілий день.

    Великий змією завдовжки майже в 4 км звивається через все місто Гранд-канал. Це найбільший і широкий канал Венеції, колишній колись руслом ріки. Уздовж нього прямо з води піднімаються приголомшливо красиві старовинні палаци, фасади розкішних будівель. Вони побудовані на палях з особливого сорту модрини, який не схильний до гниття. Колоди з модрини в встановлювали дуже щільно один до одного. Від води вони набрякли так, що повітря між ними не залишилося. Такі палі стали прекрасним і надійним фундаментом для венеціанських будинків.

    Фото достопримечательностей Венеции: Самый популярный вид на Гранд-Канал
    Найпопулярніший вид на Гранд-Канал     Подивитися інші фото до статті

    Серед будівель, розташованих уздовж Гранд-каналу, особливо вражає ажурна готика палацу Ка "д" Оро, або Санта- Софія. Елегантний палац був побудований ще в 15 столітті і майстерно прикрашений сусальним золотом і ультрамарином, тому він отримав назву «золотий будинок». Оздоблення палацу Ка "д" Оро нагадує візерунки знаменитого на весь світ венеціанського мережива. Зараз в будівлі шикарна картинна галерея.

    Одне з найбільш значних будівель на Гранд-каналі - Палаццо Фоскарі. Великий червоно-коричневий фасад з колонами і арками, вишуканий декор в готичному стилі, зображення ангелів з щитами - герба роду власників, грізні леви - символи Венеції .. У 15 столітті палац чудово демонстрував статус свого господаря дожа Франческо Фоскарі. Але самому дожеві довелося прожити в новій резиденції всього 7 днів.

    Фото достопримечательностей Венеции: Вид на Венецию с гондолы
    Вид на Венецію з гондоли     Подивитися інші фото до статті

    Захоплення викликає чудова мозаїка зі знаменитого муранського скла, що прикрашає яскравий фасад ще одного палацу на Гранд-каналі - Палацу Барбаріго 16 століття. Ця будівля дуже відрізняється від сусідніх і не вписується в загальну стилістику оформлення фасадів. У давні часи це викликало обурення городян. Такий оригінальний декор став своєрідною рекламою скляної промисловості Венеції, адже господарі Палаццо Барбаріго володіли фабриками з виготовлення муранського скла.

    В кінці 16 століття був побудований самий старовинний міст через Гранд-канал - міст Ріальто, що став одним із символів Венеції. Названий він також, як і відомий ринок. Втім, і на самому мосту в сувенірних крамничках проходить жвава торгівля венеціанськими сувенірами. Цікаво, що саме у Венеції з'явилася традиція закоханих цілуватися під мостами і на них, що закріпити свої почуття на все життя

    Фото достопримечательностей Венеции: мост Риальто — один из символов Венеции
    міст Ріальто - один із символів Венеції     Подивитися інші фото до статті

    Дуже часто можна в місті спостерігати цілуються парочки на мостах і в гондолах.
    Недалеко від моста Ріальто знаходиться найдавніша церква Венеції. Називається вона Сан-Джакомо ді Ріальто. За переказами храм був заснований в той же день, що і місто, 25 березня 421 року. Церква присвячена Благовіщення Пресвятої Богородиці. На дзвіниці храму можна побачити оригінальні старовинні годинники 15 століття. Тільки одна стрілка йде по циферблату, розділеному на 24 години. Напис про ведення чесної торгівлі на фасаді церкви призначалася для всіх купців, які торгували фарбами, спеціями, золотом, тканинами на площі Ріальто перед храмом.

    Один з найзнаменитіших мостів Венеції Міст Зітхань. Прикрашений розкішної різьбленням з білого мармуру, він побудований в 17 столітті над Палацовим каналом і з'єднує будівлю суду, палаццо Дукале, з в'язницею міста. Назва у нього романтичне і тому багато закохані намагаються під ним скріпити свої почуття поцілунком. А ось історія дуже жорстока. Цей міст приховував зітхання відчаю і горя людей, які йшли з суду на страту або в темну камеру. Добре розгледіти міст Зітхань можна, пропливши під ним на гондолі. Таке задоволення коштує 100 євро за півгодини.

    Фото достопримечательностей Венеции: Один из самых знаменитых мостов Венеции Мост Вздохов (Ponte dei Sospiri)
    Один з найзнаменитіших мостів Венеції Міст Зітхань (Ponte dei Sospiri)     Подивитися інші фото до статті

    Серце Венеції - одна з найкрасивіших площ світу - Сан-Марко. Це центральна і найбільша площа міста, названа на честь Базиліки Сан-Марко. Спочатку це була невелика територія перед заснованим в 9 столітті храмом, пізніше площа Сан- Марко розширилася. У 14-15 ст. на ній були побудовані чудовий Палац Дожів, будівлі Прокураций, бібліотека Сан-Марко, значна дзвіниця, елегантна годинникова башта. Все навколо неймовірно красиво!

    Фото достопримечательностей Венеции: Площадь Сятого Марка в Венеции
    Площа Сятого Марка у Венеції     Подивитися інші фото до статті

    Божественно прекрасна Базиліка Святого Марка. Розкішне оздоблення величезного золотого вівтаря, дивно вправні мозаїки і фрески з релігійними сюжетами таємничо висвітлюються мерехтінням свічок і проникаючим крізь віконця купола сонячним світлом. У головному вівтарі покояться мощі Св. Марка, який став покровителем Венеції. Його мощі привезли венеціанські купці з Олександрії, рятуючи їх від наруги.

    Фото достопримечательностей Венеции: Базилика Святого Марка — самый узнаваемый храм Венеции
    Базиліка Святого Марка - найбільш впізнаваний храм Венеції     Подивитися інші фото до статті

    Собор Сан-Марко грав важливе значення в житті Венеції. Тут проголошували дожів, благословляли воїнів перед походом, зустрічали переможців з прапорами повалених ворогів. Дуже багато елементів фасаду та внутрішнього оздоблення привезено з хрестового походу в Константинополь. Зараз це діючий кафедральний собор Венеції.

    Пишний ансамбль палаців площі Сан-Марко справляє приголомшливе враження. Серед цієї архітектурної розкоші на першому поверсі Прокураций розмістилося знамените кафе «Флоріан». Це не проста кав'ярня, а найперша в Італії. Вона відкрилася в 1640р і стала візитною карткою Венеції. Хоч ціни тут дуже високі, але в «Флоріані» варто посидіти за чашкою ароматної кави, щоб зануриться в романтичну старовину і відчути атмосферу світського життя Венеції 17-19 ст. Цю кав'ярню відвідували такі знаменитості, як Хемінгуей, Руссо, Байрон, Бродський, Казанова, Гете.

    Фото достопримечательностей Венеции: Вид на ансамбль площади Святого Марка
    Вид на ансамбль площі Святого Марка     Подивитися інші фото до статті

    Розглянути Венеціанську лагуну, чудові церкви і палаци, колоритні канали і мости старовинного міста можна піднявшись на 99-метрову дзвіницю Сан-Марко, яка височіє над площею. Це дійсно яскраві враження!
    Брендами Венеції вважається знамените венеціанське мереживо, муранське скло та карнавальні маски. Цими вишуканими виробами можна помилуватися і придбати їх в численних сувенірних магазинах міста. Але в багато разів цікавіше дізнатися, як і де вся ця краса проводиться. На вапоретто можна поплисти на острів Мурано і відвідати Музей скла, а також з'їздити на острів Бурано, щоб насолодитися унікальними різнокольоровими будинками. На Бурано здавна плетуть витончені ажурні венеціанські мережива.

    Венеція - місто романтиків і закоханих. Незвичайне місто на воді з багатою історією і приголомшливою архітектурою нікого не залишить байдужим.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини themacmob.com telefon.com.ua theroyalemoney.ru www.textron-msk.ru timbercar.ru time-news.net telesam5.ru www.tktehno21.ru top-news-24.ru totalnabiologia.org