Saturday, March 21, 2015

Десять наймальовничіших і незвичайних місць в Іспанії

    Іспанія - яскрава, різноманітна, незабутня країна, зі своїм особливим колоритом. У цій статті ми не торкнемося такі безумовно красиві міста як Мадрид , Барселона або Севілья , про них знають багато, і зайвий раз буде про них згадати. Ми хочемо вам розповісти про маловідомі, досить віддалених і зовсім дивовижних місцях Іспанії, про яких мало що відомо середньостатистичному туристу. Крім того, ці місця приваблюють своєю унікальністю, мальовничістю і незвичністю. Пізнавайте Іспанію разом з нами!

    1. Храм, розташований в гірській печері над водоспадом в Астурії (la Santa Cueva de Covadonga)

    Напевно можна знайти не так багато будівель, які людина вирішила побудувати в дійсно несподіваних місцях. У цій статті ми додамо ще кілька прикладів до цього списку, перше з яких - святилище, що знаходяться в печері над водоспадом в одній з провінцій Іспанії в Астурії.

    Фото достопримечательностей Испании: Храм в Святой Пещере Ковадонга спрятался в живописном месте над водопадом
    Храм у Святій Печері Ковадонга сховався в мальовничому місці над водоспадом     Подивитися інші фото до статті

    Історія про те, чому в цьому віддаленому місці було вирішено побудувати невеликий храм, загубилася у віках, і до наших днів дійшло лише кілька легенд, які ми розповімо трохи нижче. Реальність полягає в тому, що Свята Печера Ковадонга (la Santa Cueva de Covadonga; Cuadonga - на Астурійського), це природна печера на горі Аусева (el Monte Auseva) з невеликим храмом. У храмі знаходиться рідкісна статуя святої Богородиці, званої Virgen de Covadonga, або, найбільш популярне серед іспанців ім'я - La Santina. Вона є святий покровителькою Астурії і вже не одну сотню років привертає до себе увагу численних мандрівників з усього світу.

    Фото достопримечательностей Испании: Статуя святой Богородицы, покровительницы Астурии, называемой Virgen de Covadonga
    Статуя святої Богородиці, покровительки Астурії, званої Virgen de Covadonga     Подивитися інші фото до статті

    Відомим фактом є те, що це природне притулок використовувалося військами першого короля Астурії Пелайо (Pelayo) під час битви з мусульманами при Ковадонга (Covadonga). Це була перша перемога над загонами мусульман, яка поклала початок Реконкісті - багатовіковій боротьбі іспанців за визволення своєї країни.

    Одна з легенд говорить, що християни таємно ховали в цій печері свою святиню від мусульман, і звідси почалася традиція шанування Святої Богородиці. За іншою легендою, найбільш поширеною в наші дні, Свята Богородиця допомогла королю Пелайо і його людям, укрившімся в печері, залишитися непоміченими для мусульман і вийти з печери цілими і неушкодженими.

    Перша каплиця була побудована за часів правління Альфонсо I, вже після тріумфальної перемоги короля Пелайо над маврами в битві при Ковадонга. Навколишній простір серед мальовничих водоспадів Астурії було використано для того, щоб надати вівтаря більше святості, що й було реалізовано після будівлі каплиці в печері.

    Фото достопримечательностей Испании: Вот так выглядит пещерный храм внутри
    Ось так виглядає печерний храм усередині     Подивитися інші фото до статті

    Пожежа, що трапилася в 1777 році, знищив оригінальну статую La Santina, і те, що ви бачите зараз, це статуя шістнадцятого століття, яка була передана в дар каплиці з Кафедрального собору Ов'єдо (Catedral de Oviedo) в 1798 році.

    Фігура Святої Діви тримає немовля Ісуса в лівій руці і золоту троянду у правій. Її голову обрамляє золотий вінець з перлами по краях, інкрустований діамантами. На верхній частині корони знаходиться голуб, який представляє Святий Дух, оточений колом з виблискуючих діамантів.

    У 1939 році статуя Святої була вкрадена з печери і перевезена до Парижа. Завдяки зусиллям іспанського посольства у Франції статуя була знайдена і повернена назад в Іспанію. Свій зворотний шлях від кордону святиня здійснила з тріумфом, пройшовши на шляху додому через безліч соборів і церков.

    Цей незвичайний храм в печері над водоспадом з його загадковою історією є прекрасним доповненням до прекрасних пейзажів Астурії, які захоплюють і дивують своєю незабутньою красою. Знайомство з цим незвичайним куточком відкриє вам частину характеру Іспанії та надасть додаткового імпульсу для продовження нашої подорожі.
    2. Бірюзова річка Навари (Rio Urederra)

    Наступне місце, з яким ми хочемо вас познайомити, є ще одним з казкових природних сюрпризів Піренейського півострова. Дзюрчання кришталево чистої води, світло, що проходить через густу зелене листя дерев і пом'якшувальний тони навколишнього ландшафту, свіжі запахи природи - все це сприяє тому, що це дивовижне місце було оголошено в 1987 році природним заповідником (Parque Natural Urbasa Andia). Сьогодні це місце стало одним з найдивовижніших і красивих в провінції Наварра.

    Фото достопримечательностей Испании: Бирюзовая река Навары (Río Urederra)
    Бірюзова річка Навари (Rio Urederra)     Подивитися інші фото до статті

    Витік річки Уредера (Urederra) починається з природного виходу з водоносного горизонту, який знаходиться в карстовому гірському масиві Урбаса (Urbasa) і бере свій початок в горах на висоті більше ніж 700 м над рівнем моря. В результаті подальшого падіння води з висоти понад сто метрів, сили природи за мільйони років сформували в скелях природний амфітеатр дивовижної краси.

    За першим водоспадом ідуть інші - з численними басейнами води різноманітних бірюзових відтінків. Це природний феномен образуюется в результаті карстового будови гір, при якому вода просочується через тріщини в скелях знову і знову, як би фонтаніруя з надр землі.

    Особливий бірюзовий відтінок цих вод безумовно послужив натхненням для того, хто назвав цю річку ім'ям Уредера. У перекладі з баскської мови воно означає «красива вода». На додаток до унікальності водних фарб, місцева флора і фауна також дуже різноманітна. Серед цього природного достатку ростуть численні види цінних порід дерев: бук, дуб, в'яз, клен, тис і ліщина. З представників тваринного світу тут в першу чергу панують птиці: стерв'ятники, грифи і шуліки, орли, яструби і ворони.

    Фото достопримечательностей Испании: Бирюзовая река Навары (Río Urederra)
    Бірюзова річка Навари (Rio Urederra)     Подивитися інші фото до статті

    Пішохідні маршрути в парку не уявляють особливих труднощів, а весь маршрут, протяжністю трохи більше 5-и кілометрів, проходить уздовж берегів мальовничої річки і закінчується при її витоку. Весь шлях відзначений покажчиками, починаючи з автостоянки при в'їзді в село Baquedano. Після того, як ви вийдете на лісову доріжку і пройдете шлагбаум, ви побачите розвилку. Ми рекомендуємо піти лівої дорозі, так як ця частина шляху проходить ближче до річки, а повернутися назад можна буде по східній стежці, що проходить трохи вище.

    Це дивовижна за красою частина природного парку в даний час, крім природних пам'яток, надає можливість зайнятися сендерізмом. Серед мальовничих природних стежок можна побачити залишки древніх мегалітів і дізнатися в них села, в яких збереглося колишнє зачарування.

    І останній штрих: ви можете тут познайомиться з багатою гастрономією на основі місцевих продуктів, таких як квасоля, баранина, сир, знамениті місцеві сири і звичайно, спробувати відомий пачаран - алкогольний напій, традиційний для ряду областей півночі Іспанії.

    Заповідник Parque Natural Urbasa Andia на мапі
    3. Замок Тамплієрів в провінції Кастилія і Леон (El castillo de Ponferrada)

    Замок тамплієрів Понферрада (el castillo de Ponferrada) стоїть на пагорбі, який домінує над навколишнім його місцевістю і розташованим внизу однойменною містечком Понферрада, що входять в автономне співтовариство Кастилія і Леон. За свою багатовікову історію замок пережив безліч облог і загроз, а в наші дні цей пам'ятник - одна з легендарних туристичних визначних пам'яток.

    Місце, на якому побудований Замок лицарів Тамплієрів, знаходиться там, де спочатку було кельтське городище, а надалі - римська фортеця і поселення вестготів.

    Фото достопримечательностей Испании: Замок Тамплиеров в провинции Кастилия, Леон
    Замок Тамплієрів в провінції Кастилія, Леон     Подивитися інші фото до статті

    У 1178 король Фернандо II дозволяє тамплієрам заснувати тут свій замок. Тамплієри будують зміцнення і поступово розширюють споруди, використовуючи їх для захисту паломників, що проходять по шляху Святого Якова (Camino de Santiago) і прямують до міста Сантьяго-де-Компостела (Santiago de Compostela). Будівництво основних захисних споруд завершується в 1282 році.

    Під час правління короля Фердинанда IV в 1307 році у Франції почався суд над тамплієрами, який привів до розпуску ордену і конфіскації його майна. Щоб запобігти можливій конфіскацію замку Понферрада, магістр кастильского Ордену Храму Родріго Янез (Rodrigo Yanez) вирішив передати фортеця інфанту Дону Філіппе, братові короля.

    Фортечні укріплення, які ми бачимо сьогодні, є результатом довгої низки будівництва, реконструкцій та розширень. Фортеця має форму неправильного чотирикутника і насамперед виділяється своїми вхідними воротами. Шлях в замок проходить через рів з підйомним мостом, а потім через дві великі зубчасті вежі, з'єднаних аркою. Дванадцять сторожових веж замку відповідають дванадцяти зодіакальних сузір'їв.

    В цілому, весь ансамбль будівель замку Понферрада являє собою чудовий зразок середньовічного фортифікаційного будівництва.

    Фото достопримечательностей Испании: Замок Тамплиеров в провинции Кастилия, Леон
    Замок Тамплієрів в провінції Кастилія, Леон     Подивитися інші фото до статті

    З 1850 для замку почався період запустіння і занепаду. У цей час міська рада продає його кріпосні стіни, камені з яких використовують для будівництва громадських кварталів, а місцевий ринок приєднують до залишків колись грізних укріплень. Внутрішня частина замку була здана під випас худоби, а в більш пізній час тут розміщувалося футбольне поле.

    Починаючи з 1924 року доля замку поступово починає змінюватися на краще: йому присвоюється звання Національного пам'ятника, і починається його поступове відновлення.

    Сьогодні у стінах стародавнього замку працює бібліотека, яка налічує більше унікальних 1400 книг, в тому числі факсиміле робіт Леонардо да Вінчі. Також тут активно працюють науково-дослідний та історичний центри.

    Замок приймає своїх відвідувачів з вівторка по суботу з 11-00 до 14-00 та 16-00 до 19-00 у святкові дні та неділю з 11-00 до 14-00 по понеділках - вихідний.
    Вхід платний 6 євро.
    Адреса: Avenida del Castillo s / n Ponferrada, Leon (Castilla y Leon)
    4. Деревенька, притулившись до гори. Провінція Кадіс, Андалусія (Setenil de las Bodegas, Cadiz)

    Схоже, що величезна скеля ось-ось завалиться і назавжди поховає під собою маленькі білі будиночки невеликого селища Setenil de las Bodegas, які як би прилипли до скелі. Річка Guadalporcun за тисячоліття існування сформувала значний каньйон, пройшовши через скелі, а жителі села завжди прагнули використовувати будь-яке можливе простір для будівництва свого житла. У результаті з'явилася тераса, на якій розташувалася група надзвичайних білих будиночків.

    Фото достопримечательностей Испании: Испанская деревенька в скале. Провинция Кадис, Андалусия
    Іспанська деревенька в скелі. Провінція Кадіс, Андалусія     Подивитися інші фото до статті

    Головна визначна пам'ятка цього містечка - це, насамперед його, жителі, які своєю працею змогли з'єднати красу природи з оригінальністю міської забудови, розташувавши свої унікальні й своєрідні будови на різних рівнях висоти.
    У нижній частині села місцеві жителі використовували в своїх цілях розколину, створену річкою в скелі, щоб вбудувати в неї свої будинки.

    Фото достопримечательностей Испании: Испанская деревенька в скале. Провинция Кадис, Андалусия
    Іспанська деревенька в скелі. Провінція Кадіс, Андалусія     Подивитися інші фото до статті

    Ця напів-печерна архітектура - видатний приклад на рідкість простого і раціонального рішення. Воно отримало назву «Притулок під камінням» і полягає в будівництві поздовжньої кам'яної стіни, яка перетворює гірську ущелину в житло.
    5. Мальовниче село Міравет (Miravet) в Каталонії, увінчана середньовічним замком

    Застигла в середніх віках невелика каталонська деревенька Міравет (Miravet) в наш час продовжує жити своїм розміреним життям. Поселення, розташоване на скелястому скелі, поступово піднімає свої будови від річки Ебро увись по пагорбу, і закінчується Замком тамплієрів, який осіняє село своїми стародавніми кріпосними стінами.

    Як часто буває в багатьох частинах Іспанії та Європи, у відокремлених і віддалених районах маленькі населені пункти розміщувалися в стратегічно важливих місцях, під захистом фортечних стін, які охороняли місцевих жителів від можливих непрошених гостей і ворогів. Село Міравет, про яку йде мова, не є винятком.

    Фото достопримечательностей Испании: Живописная деревня Миравет в Каталонии
    Мальовниче село Міравет в Каталонії     Подивитися інші фото до статті

    Фортеця, яка вінчає вершину села, раніше була арабської, і вже після реконкісти в XII столітті була передана ордену Тамплієрів. Ця архітектурна перлина, будучи колись замком-монастирем, є одним з кращих прикладів релігійної та оборонної архітектури. В даний час замок знаходиться в процесі реставрації, однак від цього він не втратив своєї величі і здатний здивувати як своєю історією, так і приголомшливими видами, що відкриваються з його кріпосних стін на закрут річки Ебро. До фортеці з села веде вузька, шириною всього на одну машину, дорога з дуже різкими поворотами і крутим підйомом.

    Тим часом, сама деревенька Міравет візуально настільки добре вписана в схил пагорба, що здається природним продовженням замку лицарів-тамплієрів. Її вузькі вулиці зі слідами багатовікової історії запрошують пройтися між древніх будівель, таких як старий млин чи церква епохи Відродження, яка побудована на старому фундаменті древніх стін арабської мечеті.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини themacmob.com telefon.com.ua theroyalemoney.ru www.textron-msk.ru timbercar.ru time-news.net telesam5.ru www.tktehno21.ru top-news-24.ru totalnabiologia.org