Saturday, March 28, 2015

Прогулянка по Стамбулу

    Стамбул не може не приваблювати. Він задовольняє запитам навіть найвимогливіших туристів. Саме тому щороку його відвідують мільйони людей зі всього світу. Тут кожен знаходить щось для себе. Вузенькі вулички - як повороти життя. Несподівані. Можна пройти мимо, не помітивши. А можна повернути, загубитися, насолодитися моментом, раптом відкрити щось нове. Іноді доводиться підніматися вгору крутими сходами, але воно того варте.

    Насолодитися такими прогулянками можна в європейській частині міста - серед по-домашньому метушливих вуличок Бешикташа, що спускаються до Босфору, злегка гордовитих кварталах Таксимо, де можна побачити, що вже стала знаменитою, райдужну сходи. Уздовж трамвайної лінії варто прогулятися по району Каракей, де навіть будівлю поліцейської дільниці - це наочний посібник з архітектури бароко.

    По вулиці Істікляль потрібно обов'язково пройтися пізно ввечері - не заради шопінгу, а слухаючи в навушниках щось танцювальне, скажімо, з Ханде Єнер, щоб цілком перейнятися веселим і безтурботним ритмом серцем Стамбула. На Галатський міст добре пообідати рибою. Ловлять і готують її тут же - вміло підсмажують і кладуть у сендвіч зі свіжої булки з хрусткою скоринкою і хорошою порцією зелені.

    Фото достопримечательностей Турции: Улицами Стамбула
    Вулицями Стамбула     Подивитися інші фото до статті

    Переходьте Золотий Ріг - і відразу ж потрапляєте в старий консервативний район Стамбула - Фатіх. Якщо пройтися вгору уздовж затоки, то можна подивитися одну з десяти найкрасивіших церков Стамбула - церква Св. Стефана. Але найпопулярніше місце, це звичайно ж Султанахмет, де знаходяться дві перлини Стамбула - Блакитна мечеть і собор Св. Софії. Тут обов'язково потрібно посидіти на лавочці, з'їсти турецька бублик сіміт, запивши його салепа - надзвичайно смачним молочним напоєм з пелюсток орхідеї. Більш істотну традиційну турецьку їжу ви знайдете в ресторанчиках, яких тут повним повно. Проте в одному закладі ви не знайдете і рибні, і м'ясні страви одночасно, оскільки в кухні турки пуристи, вони воліють не змішувати занадто багато інгредієнтів в одному головному блюді.

    Фото достопримечательностей Турции: Купола и минареты Голубой Мечети в Стамбуле
    Куполи і мінарети Блакитної Мечеті в Стамбулі     Подивитися інші фото до статті

    З Султанахмет зручно перебратися в азіатську частину через підземний тунель Мармарай, який виведе вас прямо в Ускюдар - на Босфорську набережну ще одного старого району. Трохи далі вниз до моря розташована Мода-Бешикташ - район інтелігенції, аристократії, а також другий суспільно-політичний центр Стамбула - тут на вулиці Бахарєв, як і на площі Таксим, проходять велелюдні мітинги та акції протесту. Тут розташовані і невеликі магазинчики, і бутіки, і цілі торговельні центри, де мода проявляє себе у всій красі. Найкраще місце - вулиця Багдат - найдовша вулиця з одностороннім рух у світі. Красива, затишна, завжди багатолюдна і гостинна. Навіть з обмеженим бюджетом тут можна знайти щось на свій смак, в тому числі і ресторани.

    Фото достопримечательностей Турции: Крепость Румели у берегов Босфора в Стамбуле
    Фортеця Румелі біля берегів Босфору в Стамбулі     Подивитися інші фото до статті

    Від Багдат легко вийти до набережної, де закінчується Босфор і починається Мармурове море, а сонце сідає прямо за Блакитною мечеттю. Захоплююче видовище. Саме воно для завершення дня в кращому місті світу.

    Але це тільки маленька частина Стамбула, найяскравіша, напевно, його сторона. Як писав Олександр Фет, думка висловлена є брехня - важко висловити почуття і емоції словами. Стамбул більше, ніж ми в принципі здатні сприйняти. Це місто з характером. Він різний. Старий, новий, великий, маленький, яскравий, велично-похмурий, організований і хаотичний. Він захоплює відразу, проникає через шкіру, легко завойовує, а сам не здається. З нього можна виїхати, але він з твого серця не піде.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини themacmob.com telefon.com.ua theroyalemoney.ru www.textron-msk.ru timbercar.ru time-news.net telesam5.ru www.tktehno21.ru top-news-24.ru totalnabiologia.org