Friday, March 27, 2015

На автомобілі по Українським Карпатам

    Вважаєте себе цінителем природних красот, мрієте піднятися на найвищу вершину Українських Карпат - гору Говерла, хочете відвідати святі місця України? Наша подорож починається в Хмельницькій області від колись потужного і суворого замку Меджибіж, триває по Тернопільській, де ви побачите село Рукомиш, при якому існує печерний сакральний комплекс, і закінчується в Івано-Франківській області, де до огляду пропонуються відразу кілька туристичних об'єктів: база відпочинку Буковель, гора Говерла, старовинна церква в Яремче, гуцульська село Шешори і село Микульчин. Приємної подорожі!

    Відкривати для себе нові містечка і села, унікальні природні куточки, таємничі сакральні місця краще, не поспішаючи, не орієнтуючись на екскурсійну групу, приділяючи кожному туристичного об'єкту стільки часу, скільки він того заслуговує. Тому краще всього скласти індивідуальний маршрут і пересуватися по ньому на власному або орендованому автомобілі. На користь використання такого транспорту говорить ще й те, що, вирушаючи в подорож по необжитою, незайманої людиною місцевості, ви не будете залежати від нерегулярних рейсів місцевих автобусів.
    Ми пропонуємо вам маршрут найцікавішими місцями трьох українських областей, складений і особисто перевірений досвідченими мандрівниками.
    Меджибіж - фортеця Рюриковичів

    Наша подорож ми починаємо від старовинного замку, який розташований в невеликому населеному пункті Меджибіж в декількох десятках кілометрів від міста Хмельницький. Замок зводився поруч з річкою Південний Буг за наказом князя з роду Рюриковичів - Святослава. Це сталося в 1146 році - задовго до монголо-татарської навали, однак фортецю з товстими стінами, вузькими віконцями-бійницями, житловими корпусами і безліччю господарських будівель призначалася для захисту місцевих жителів від різних негараздів і якийсь час протистояла набігам загарбників зі Сходу. Везіння захисників фортеці Меджибіж закінчилося в 1240 році, коли монголи наказали стерти її з лиця землі. Лише через сто з гаком років після перемоги князя Ольгерда починається відновлення фортеці. Займається реконструкцією рід князів Корятовичів.

    Замок ще один раз за свою історію опинився в руках невірних - в 1671 році, коли поляки передали його на добровільних засадах туркам. Ті встигли побудувати на території Меджибожа мечеть, стали обживатися, оформили палацові покої в східному стилі. Так тривало 27 років, після цього замок знову став належати християнам - роду Синявських, князям Чарторийським, нарешті, російським імператорам.

    Фото достопримечательностей Карпат и Закарпатья: Крепость Меджибож
    Фортеця Меджибіж     Подивитися інші фото до статті

    У наш час у замку працює краєзнавчий музей. В результаті екскурсії по замку можна побачити церкву святого Миколи, яка розташовується прямо у дворі фортеці, три вежі: Офіцерську, Лицарську і Північну - і безпосередньо сам палацовий комплекс, побудований в стилі ренесанс. Для відновлення інтересу до замку на його території щорічно проходить історичний фестиваль «Стародавній Меджибіж».

    Фото достопримечательностей Карпат и Закарпатья: Вид со стен замка Меджибож
    Вид зі стін замку Меджибіж     Подивитися інші фото до статті

    Чудеса Рукомиша

    Невеличке село в Тернопільській області Рукомиш не дуже відоме серед любителів гарних краєвидів та старовинних храмів. І даремно! Втім, завдяки його невисокою «розкрученості» серед приїжджих туристів, тут зберігається атмосфера святості і дива.

    Фото достопримечательностей Карпат и Закарпатья: Рукомыш — паломническое место Украинских Карпат
    Рукомиш - паломницьку місце Українських Карпат     Подивитися інші фото до статті

    Люди уподобали цю місцевість з давніх часів. Археологи виявили поруч із Рукомиш поселення, що відноситься до Трипільської культури. Вірніше, те, що від нього залишилося. Але сучасні паломники і мандрівники приїжджають в ці дивовижні місця не для того, щоб витріщатися на стародавні руїни. Їх приваблюють печери в травертинових скелях, по сусідству з якими і з'явилося це село. В одній з таких печер у часи Київської Русі монахами з Києво-Печерської Лаври був заснований храм Гробу Господнього. А поруч з печерою на скелі можна побачити нерукотворний лик Христа, створений самою природою. Його добре видно, якщо дивитися знизу, під певним кутом. На думку дослідника Б. Возницького, на цьому місці колись був дерев'яний вівтар, про наявність якого свідчать невеликі западини в скелі.
    По сусідству з храмом в декількох печерах тривалий час жили відлюдники.

    Фото достопримечательностей Карпат и Закарпатья: Рукомыш — паломническое место Украинских Карпат
    Рукомиш - паломницьку місце Українських Карпат     Подивитися інші фото до статті

    До інших чудесам Рукомиша можна віднести церкву святого Онуфрія, яку побудували набагато пізніше - в 1768 році. Основний святинею церкви є скульптура святого покровителя храму, яку виготовив «галицький Мікеланджело» - І. Пінзель. Статуї цього майстра прикрашають лише найбагатші і відомі собори Західної України.

    Паломники, які приїжджають в Рукомиш, не упускають можливості пройти Хресним ходом і відвідати кілька місцевих каплиць, а також зробити обмивання в джерелі з лікувальною водою, який можна знайти під 300-річним кленом.
    Туристичний комплекс Буковель: літні розваги

    На самий швидко курорт України Буковель приїжджають не тільки в зимовий сезон, але і влітку. Буковель будувався як гірськолижний курорт, але наявність термальних джерел, а також незайманої природи навколо і відмінною інфраструктури, яка не повинна простоювати в очікуванні холодів, призвели до того, що Буковель стає все більш популярним місцем відпочинку в будь-який час року.

    Фото достопримечательностей Карпат и Закарпатья: На канатной дороге над Буковелем
    На канатній дорозі над Буковелем     Подивитися інші фото до статті

    Цей курорт розташований в безпосередній близькості від п'яти гір (Довга, Буковель, Бульчиньоха, Бабин Погар, Чорна Клева), тому, зупинившись тут, мандрівники отримують дивну можливість відправитися по одному з туристичних пішохідних або вело-маршрутів, прокладених в їх околицях.

    На самому курорті можна побачити озеро з термальною водою, яка постійно підігрівається, щоб гостям, що зупинився в чотирьох- або п'ятизіркових шале (а інших тут просто немає), було приємно приймати водні процедури на відкритому повітрі. Крім цього, можна відправитися на рибалку до озера, де водиться форель, відвідати з екскурсією безліч цікавих місць в околицях Буковеля, здійснити сходження на Говерлу.
    Легендарна Говерла

    На кордоні двох українських областей - Закарпатської та Івано-Франківської, поряд із румунським кордоном розташовується масив Чорногора - один з гірських хребтів Українських Карпат. Найвищою його вершиною, а також за сумісництвом і найвищою горою України вважається Говерла. Це румунське назву, яка в перекладі означає «важкодосяжним піднесення».

    Фото достопримечательностей Карпат и Закарпатья: По дороге на Говерлу
    По дорозі на Говерлу     Подивитися інші фото до статті

    Підйом на гору заввишки 2061 метр під силу будь спортивному людині. Зверху відкривається чудова панорама на довколишні гори. Кажуть, що з Говерли при ясній погоді можна побачити навіть територію Румунії.
    Біля підніжжя цієї гори є 30-метровий каскад водоспадів - витік річки Прут. Говерла і Прут, по місцевою легендою, вважаються розлученими коханими, які завжди поруч, але не можуть возз'єднатися.

    Фото достопримечательностей Карпат и Закарпатья: На вершине Говерлы очень патриотично
    На вершині Говерли дуже патріотично     Подивитися інші фото до статті

    Гуцульська церква в Яремче

    Церква святого Іллі знаходиться на території чоловічого монастиря в дуже мальовничому місці. Вона оточена горами, порослими густим лісом, які ідеально відтіняють витонченість багатоярусної споруди. Її побудували не так давно - в 1937 році. Трудився над нею місцевий гуцульський різьбяр по дереву і зодчий І. Яворський. Як і численні будинки в тутешніх місцях, зведені в карпатському стилі, вона виконана без використання цвяхів.

    Фото достопримечательностей Карпат и Закарпатья: Гуцульская церковь в Яремче
    Гуцульська церква в Яремче     Подивитися інші фото до статті

    Після другої світової війни діяльність будь-яких духовних осіб на території Галичини була заборонена. Монастир закрили, ченців відпустили на всі чотири сторони, а Іллінську церкву хотіли зруйнувати. Але віруючі люди не доторкнулися до святині, таким чином зберігши її для нащадків. Богослужіння в ній відновилися лише в 1990 році.
    Церква варто відвідати заради найкрасивіших інтер'єрів і приголомшливого різьбленого іконостасу.

    Фото достопримечательностей Карпат и Закарпатья: Дикая природа в Яремче
    Дика природа в Яремче     Подивитися інші фото до статті

    Етнічна село Шешори

    Уздовж швидкої гірської річки Пістиньки на 9 км розтягнулася гуцульська село Шешори, знаменита своєю унікальною карпатською архітектурою, а також численними каскадами дивовижної краси. Найпопулярнішими водоспадами вважаються Великий і Малий Гук. Малий Гук можна знайти трохи вище місцевого моста. Він падає з висоти в 2 метри. Зате Великий Гук падає вже з 5 метрів і виглядає просто неймовірно в променях срібно його воду сонця. Поруч з останнім водоспадом знаходиться джерело мінеральної кристально-чистої води.

    Фото достопримечательностей Карпат и Закарпатья: Водопад в Шешорах
    Водоспад у Шешорах     Подивитися інші фото до статті

    Вода в річці Пістиньки тепла, що спонукає деяких особливо цікавих туристів в ній скупатися. Етнічна село Шошари пропонує своїм гостям, крім природних красот, також відвідування різних майстерень, де на очах у відвідувачів створюються побутові предмети і прикраси. У цьому селі ретельно дотримуються старовинних звичаїв. Місцеві жителі із задоволенням розповідають про них, показують свої будинки, демонструють багате вишитий одяг і музичні інструменти. Поїздка в село Шешори - це можливість ближче познайомитися з гуцульськими традиціями.
    Микуличин - володіння Микули

    Закінчити свою поїздку по Західній Україні можна в селі Микуличин. Це багате село, що з'явилася в Карпатах в XIII столітті за указом князя Галицького. Кілька будинків, побудованих біля річки Прут, повинні були служити форпостом, що охороняють кордони володінь князя. Командування над цим постом було віддано якомусь Микуле, який став повновладним господарем селища, що отримав його ім'я. Зараз це велике село, що займає площу в 44 км кв. і розташоване на території Карпатського заповідника.

    Фото достопримечательностей Карпат и Закарпатья: Природа на горе Горган
    Природа на горі Горган     Подивитися інші фото до статті

    Що ж очікує численних туристів, що прибувають в Микуличин? Унікальна, незаймана природа, найчистіше повітря, пронизаний хвойним запахом, тиша і спокій, яких немає у великих містах. Карпатські луки, мальовничі водоспади і високі гори - ось що пропонує своїм гостям Микульчин.

    Фото достопримечательностей Карпат и Закарпатья: Природа на горе Горган
    Природа на горі Горган     Подивитися інші фото до статті

    Саме звідси можна відправитися в пішу подорож по хребту Горгани. Найвища точки цієї системи носить назву Сивуля. Її висота становить 1836 м. З інших визначних пам'яток Горган можна відзначити величезну Синевирське озеро і Манявський водоспад.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини themacmob.com telefon.com.ua theroyalemoney.ru www.textron-msk.ru timbercar.ru time-news.net telesam5.ru www.tktehno21.ru top-news-24.ru totalnabiologia.org