Tuesday, March 31, 2015

Французьке місто-курорт Ансі - савойська Венеція

    Біля підніжжя французьких Альп розташувався мальовничий, майже казковий, місто-курорт Ансі (Annecy), немов ожилий з полотна середньовічного художника. Ансі є центром області Верхня Савойя, яка знаходиться в безпосередній близькості з межами Швейцарії та Італії. Це наклало своєрідний відбиток на архітектуру міста, в якій простежується змішання італійських і французьких стилів. А що проходить через вулиці Ансі канал, що з'єднує однойменне озеро з річкою Ф'єра, вплітає в образ містечка венеціанську романтику і чарівність.

    Як правило, відвідування Ансі входить в програму одноденних екскурсій з Женеви (45 км.), Гренобля (80 км.), Ліона (140 км.) Або в маршрут по містам-курортам французьких Альп. Нічого, однак, не заважає зупинитися в цьому затишному містечку на кілька днів, щоб сповна насолодитися його незвичайною атмосферою старовини, затишку і романтики. На півдні Ансі примикає до однойменного озера і зелених пагорбах, плавно переростають у мальовничі гори. Завдяки вигідному географічному положенню Ансі отримав звання міста-курорту. Повітря тут альпійський, природа пахне, найчистіше озеро є ідеальним для купання і водних видів спорту.

    Фото достопримечательностей Франции: Озеро Анси, Верхняя Савойя, Франция
    Озеро Ансі, Верхня Савойя, Франція     Подивитися інші фото до статті

    Гірничо-озерний Ансі повний пам'яток, про які ми зараз спробуємо розповісти.
    Палац на острові

    Від озера через місто проходять кілька каналів, найбільший з яких Тіу, що з'єднує озеро Ансі з річкою Фье. Посеред каналу є маленький острівець, на якому, немов виріс з води, височіє невеликий замок, що зберіг свій вигляд не багатьом, що не малим, з 12-го століття. Цей замок є найпопулярнішою архітектурною пам'яткою Ансі та називається Palais de Lisle, або Палац на острові.

    Фото достопримечательностей Франции: Дворец на острове — самая узнаваемая достопримечательность городка Анси
    Палац на острові - сама впізнанна пам'ятка містечка Ансі     Подивитися інші фото до статті


    У XII-XIII століттях Палац на острові належав васалам Женевських графів, а потім перетворився на резиденцію Олени Люксембурзькій. Пізніше мініатюрний замок використовувався як будівлі для рахункової палати, будинки юстиції, в'язниці. А зараз він зачаровує всіх приїжджих завдяки незвичайному місцю розташування посеред романтичного каналу, а уздовж його берегів підносяться середньовічні споруди. Палац, зведений в 1132 році, суттєво не оновлювався з моменту спорудження, а зараз в ньому знаходиться експозиція історичного музею Ансі.

    Вулиця Сент-Клер і замок графів Женевських

    Розкішний замок графів Женевських, що зводилися в XII-XVI століттях, відмінно виглядає з боку набережної і пристані. Колись він належав представникам молодшої гілки знаменитого Савойського будинку. Найстарішою частиною споруди, що збереглася з XIII століття, є величезна вежа Королеви, де товщина стін перевищує 4,5 метра. Середньовічний замок не раз піддавався вогнів згарищ, і в підсумку до XVII сторіччя в ньому більше ніхто не жив, а сама будівля пізніше стали використовувати як казарми.

    Тільки в 1953 році влада Ансі вирішили вилучити даний об'єкт у колишніх господарів і перетворити його на туристичну визначну пам'ятку. Після реставрації в середньовічній фортифікації знаходиться Краєзнавчий музей і Музей сучасного мистецтва. Музейна експозиція включає старовинні меблі і раритетні картини, предмети савойського народного мистецтва і артефакти, здобуті археологами.

    Фото достопримечательностей Франции: Замок графов Женевских в Анси
    Замок графів Женевських в Ансі     Подивитися інші фото до статті

    У вежі Перрье представлена науково-популярна колекція, що включає рибальські снасті, модель гір і озера Ансі, акваріум з живими рибами, які мешкають в озері. Це найбільш древня частина середньовічного замку, що збереглася з моменту спорудження в 1445 році. Біля підніжжя фортифікації пролягає місцева вуличка Сент-Клер з мальовничими середньовічними воротами і безліччю дрібних магазинчиків.
    Собор Святого Петра, палац єпископа і церква Святого Моріса

    У центральній частині містечка Ансі, недалеко від будівлі мерії, підноситься побудована в 1442 старовинна церква Сен-Моріс (Saint-Maurice), архітектура якої нагадує савойскую полум'яніючу готику. Це класична домініканська церква, розташована біля каналу Святого Домініка, а в криласі храму знаходиться уявна могила знаменитого місцевого вельможі Філібера де Монту, що виконував роль радника бургундських і савойських герцогів. Гостям Ансі, які відвідують храм Сен-Моріс, рекомендується звернути увагу на цікаву фреску, що розташовується над могилою вельможі.

    Фото достопримечательностей Франции: Анси, церковь Святого Мориса
    Ансі, церква Святого Моріса     Подивитися інші фото до статті

    Особливої уваги заслуговують старовинні церковні крісла з оригінальними спинками, виготовлені ще у XVIII столітті, а також утримуваний колосом престол, створений в 1715 році. Храм Святого Моріса в XV-XVI століттях відігравав значну роль у житті місцевої громади, а каплиці в ньому споруджували впливові сім'ї та професійні корпорації. Праворуч від старовинної церковки є маленька каплиця, де на віконній рамі видніються ножиці сукнороба. А сам Святий Моріс вважається покровителем усієї Савойї, в тому числі міста Ансі.

    Фото достопримечательностей Франции: Живописные кадры городка Анси
    Мальовничі кадри містечка Ансі     Подивитися інші фото до статті

    Під час неспішної прогулянки по вуличці Руссо привертає увагу Собор Святого Петра і мальовничий Палац єпископа, зведений кілька століть тому. У старовинному соборі в молодості знаменитий Жан-Жак Руссо співав з хорів, а саме містечко він добре описав у своєму творі «Сповідь». Історичний центр Ансі нескладно обійти пішки за пару годин або об'їхати на велосипеді. На його вуличках сконцентровано чимало кафе і барів, де можна замовити дуже смачне італійське морозиво.
    Сад Європи і Міст Закоханих

    Ансі - колоритне місто, чимось він нагадує окремий куточок Страсбурга, чимось ельзаскій Кольмар. А схожість з італійською Венецією передають канали та перекинутий через один з них невеликий Міст Закоханих, який зараз, як і століття тому, служить місцем зустрічі і прогулянок закоханих пар.

    Фото достопримечательностей Франции: Привал на канале и мост Влюбленных
    Привал на каналі і міст Закоханих     Подивитися інші фото до статті

    А поруч з місцем, де романтичний канал з'єднується з озером, є півострів, на території якого розбитий парк під назвою Сад Європи із затишними лавками та унікальними статуями, романтичними фонтанами і тінистими алеями. Особливо прекрасно він виглядає восени, коли дерева одягаються в багряний наряд.

    Сад Європи - це що з'явився на карті містечка Ансі в 1863 році англійський парк. У парку є мальовниче озеро, зі штучним острівцем. На набережній з 1874 зберігся оригінальний стовпчик-покажчик, встановлений монахом-капуцином Арсеном. Ще однією визначною пам'яткою є статуя видатного хіміка Клода-Луї Бертолле.

    Фото достопримечательностей Франции: Статуя в Саде Европе в городке Анси
    Статуя в Саді Європі в містечку Ансі     Подивитися інші фото до статті

    Церква Візітасьон (Eglise La Visitation)

    У XV столітті Ансі був стольним градом Женевського графства, а після перемоги кальвіністів в 1536 році сюди перебралися черниці, каноніки Святого Петра і Женевська єпархія. Тут же згодом перебував і єпископ Франциск Сальський, якому довелося очолювати рух Контрреформації, а також вдалося надати місту інший інтелектуальний і релігійний характер. У підсумку Ансі став справжньою католицької цитаделлю, на відміну від протестантської Женеви. Ватикан через деякий час оголосив єпископа Франциска Сальського святим, а його мощі і зараз зберігаються в базиліці Візітасьон.

    Фото достопримечательностей Франции: Церковь Визитасьон (Eglise La Visitation) в Анси
    Церква Візітасьон (Eglise La Visitation) в Ансі     Подивитися інші фото до статті

    Черниці влаштувалися в цьому місці в 1911 році, а зведення храму з дзвіницею завершили тільки до 30-м рокам минулого століття. Церкву освятили в 1949 році, а з 1951 року храму був привласнений статус базиліки. Відвідувачі собору можуть милуватися унікальними вітражами, де зображені події з життя Жанни де Шанталь і Франциска Сальського. А самі вони поховані в мідних саркофагах, покритих позолотою.
    Озеро Ансі

    Мальовниче озеро Ансі притягує до курортного містечка не менша кількість туристів, ніж його архітектурні пам'ятки. Площа озера, витягується в довжину на 14,6 кілометрів, становить 2759 гектарів, а його ширина коливається від 800 метрів до трьох кілометрів. Озеро Ансі прийнято вважати найчистішим водоймою у світі, в літній сезон його води прогріваються до + 20-22 градусів. Воно виникло на карті Європи більше вісімнадцяти тисячоліть тому, коли почалося танення альпійських льодовиків, а зараз рівень води підтримується за рахунок впадають у водойму маленьких гірських річок. На східному узбережжі водойми, в містечку Таллуар, раніше знаходилося абатство бенедиктинців, але зараз його старі будівлі перетворені в готель.

    Фото достопримечательностей Франции: Набережная озера Анси и Сад Европы, примыкающий к ней
    Набережна озера Ансі та Сад Європи, що примикає до неї     Подивитися інші фото до статті

    На початку серпня на березі озера Ансі проводиться свято з незвичайними водними шоу і грандіозними феєрверками. Щоб помилуватися на таке видовище, в цей час французьке містечко відвідують більше 250 тисяч туристів. Фестивалі та свята тут проводяться з 1860 року, коли Наполеон III вирішив відсвяткувати в Ансі об'єднання Франції та Савойї.

    Фото достопримечательностей Франции: Озеро Анси — одно из чистейших в мире
    Озеро Ансі - одне з найчистіших у світі     Подивитися інші фото до статті

    Як дістатися до Ансі?

    Відстань від Ансі до Женеви становить 45 кілометрів, а до Гренобля - 85 кілометрів. Поїздка на поїзді з Женеви, Гренобля або Ліона займе 1-2 години, а з розташованого в Парижі Ліонського вокзалу на швидкісному поїзді TGV до маленького містечка можна доїхати за 3,5 години. Вартість квитка від Парижа до Ансі становить приблизно 80 EUR. Мандрівники, що бажають заощадити, можуть обрати поїздку на регіональних електричках TER, де квиток обходиться всього в 30 EUR, але такий транспорт набагато повільніше.

    Фото достопримечательностей Франции: Живописные кадры городка Анси
    Мальовничі кадри містечка Ансі     Подивитися інші фото до статті

    З Ліоном встановлено стійке залізничне сполучення, а вартість квитка складає всього 20 EUR. З містечок Екс-ле-Бенем і Шамбері можна доїхати на поїзді за 30-50 хвилин, а вартість квитка в цьому випадку складе 7-8 EUR. У містечку Ансі є невеликий аеропорт, який приймає літаки з Парижа, міст Швейцарії та європейських держав.

    Городок Ансі прекрасний у будь-який час року. Туристам сподобається місцева магія спокою й умиротворення, а споглядання місцевої архітектури і приголомшливих ландшафтів не залишать байдужими нікого. При цьому Ансі вважається літнім курортом, оскільки навіть взимку вода в озері не замерзає, а галявини залишаються зеленими.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини themacmob.com telefon.com.ua theroyalemoney.ru www.textron-msk.ru timbercar.ru time-news.net telesam5.ru www.tktehno21.ru top-news-24.ru totalnabiologia.org