Sunday, March 29, 2015

Ронда - гірське диво Андалузії

    У самому серці гірського ландшафту Андалузії, недалеко від Малаги, можна знайти незвичайний містечко, що знаходиться на вершинах стрімких скель. Для знайомства з ним нам доведеться подолати дорогу, що проходить уздовж мальовничих гірських пейзажів, і коли ми наблизимося до мети нашої подорожі, перед нами відкриється те, про що поет Райнер Марія Рільке, опинившись тут, написав: «У різних країнах я шукав місто своєї мрії , і, нарешті, я знайшов його тут в Ронде ».

    Перед нашими очима, як таємниче мана, з'явиться ширяє в хмарах над гірськими вершинами, що знаходиться навіть вище, ніж літають орли, в оточенні таємничого лабіринту своїх вулиць та стародавньої історії - гірське диво Андалусії - Ронда.

    Коли ви, подібно поетові, який дав таке влучне визначення, як «місто мрії», опинитеся тут, ви зрозумієте, що він мав на це вагомі причини. Напевно, опинившись тут мандрівник підтвердить слова поета, тим більше, що чим далі ви будете перебувати від Ронди, тим сильніше буде згадувати його як місце з ваших снів, до якого вам довелося доторкнутися насправді.

    Фото достопримечательностей Испании: Знаменитое ущелье и Новый мост образуют неповторимый захватывающий образ Ронды
    Знамените ущелину і Новий міст утворюють неповторний захоплюючий образ Ронди     Подивитися інші фото до статті

    Мандрівник, який опинився тут вперше, буде підходити до нього як до рекламної картинці з туристичного путівника, що зображує одну з численних пам'яток, з її зачаровують пейзажами або зображенням одного з типових міських куточків. Однак жодна з цих картинок не дасть вам повної характеристики Ронди, бо реальність, яку ви тут знайдете, перевершить всі ваші очікування.

    Фото достопримечательностей Испании: Пейзажи Ронды
    Пейзажі Ронди     Подивитися інші фото до статті

    Ронда відноситься до тієї обраній групі міст, які неможливо порівнювати з іншими, шукаючи в них схожі риси. Тут мандрівник все буде відкривати для себе заново, занурюючись в атмосферу старого міста, дивовижну місцеву архітектуру, і сліпучі краєвиди. Тут все просякнуто атмосферою давньої історії з її легендами, які стирають грань між реальністю і фантазією. І все це тільки підтверджує унікальність Ронди.

    Місто розташоване на гірському плато, що знаходиться на висоті 750 метрів над рівнем моря, і розділений на дві частини знаменитим ущелиною Ронди. Горловина ущелини має глибину більше 100 метрів і протяжність 500 метрів, по дну протікає річка Гуадалевін (Guadalevin). Будівлі історичного центру надають місту мальовничий панорамний вид, і поряд з різноманітними історичними пам'ятниками і знаменитим Новим мостом (El Puente Nuevo), що розкинувся над ущелиною, створюють у мандрівника основний образ міста.

    Фото достопримечательностей Испании: Ронда — горное чудо Андалусии
    Ронда - гірське диво Андалусії     Подивитися інші фото до статті

    Пам'ятники та визначні пам'ятки Ронди

    Ронда географічно та історично розділена на три райони, які вона раніше зберігає: район Сан-Франциско, який отримав свою назву від знаходиться тут однойменного монастиря, сьогодні є одним з найстаріших міських районів; район Місто, де розташовані найбільші будівлі, монастирі, церкви і палаци, з дуже мальовничими вуличками з арками; і, нарешті, район Ринок, найсучасніший з усіх, був заснований вже після Реконкісти і відомий насамперед своїми будівлями в стилі бароко. Отже, почнемо нашу подорож по Ронде.
    Район Місто (La Ciudad)

    У старій частині, відомої як «Місто» багато різних пам'яток та історичних будівель які варто знайти і побачити, ось деякі з них, для зручності пошуку по карті тут і далі будуть дані подвійні назви: Головна церква (Iglesia Mayor), церква Святого Духа ( la Iglesia del Espiritu Santo), будівля міської Ратуші (la casa consistorial), палаци Мондрагон (Mondragon) і Салватіерра (Salvatierra), і звичайно будинок мавританського короля (la Casadel Rey Moro), якщо у вас достатньо сміливості щоб спуститися сходами всередині цього будинку на глибину 60 метрів то ви опинитеся на самому дні ущелини, і зможете побачити місце де в давнину араби поповнювали свої запаси води.

    Фото достопримечательностей Испании: Минарет Сан-Себастьяна (el Alminar de San Sebastián) в районе Ронды Город
    Мінарет Сан-Себастьяна (el Alminar de San Sebastian) в районі Ронди Місто     Подивитися інші фото до статті

    У цьому районі ви знайдете один з найцікавіших зразків мавританської архітектури (la Casa del Gigante), Мінарет Сан-Себастьяна (el Alminar de San Sebastian), колишній раніше частиною арабської мечеті, і звичайно знамениті ворота Філіпа V (la Puertade Felipe V) і ще безліч інших витончених палаців, мальовничих вуличок і площ. Не забирайте надовго свій фотоапарат, тут ви зможете зробити відмінні фотографії.
    Район Сан - Франциско (San Francisco)

    Потрапляючи в район Сан-Франциско безсумнівно варто пройти повз монастир дав назву цьому району. Монастир був побудований за часів правління католицьких королів в 1485 році у францисканському стилі і має в своєму підставі форму латинського хреста. На площі поряд з монастирем знаходяться декілька хороших тапас-барів, так що якщо ви зголодніли після вашої прогулянки, то тут можна буде відпочити і підкріпити свої сили для подальшої подорожі.

    Фото достопримечательностей Испании: Монастырь Святого Франциска в Ронде
    Монастир Святого Франциска в Ронде     Подивитися інші фото до статті

    Крім монастиря тут знаходяться старі арабські ворота Альмокабар (La puerta de la Almocabar) і залишки кріпосних стін оточували місто за часів його арабської історії. Ворота були побудовані в тринадцятому столітті і згодом перебудовані за часів правління Карла V. Вони являють собою три послідовні двері дві бічні напівкруглі башти. Тут біля старого арабського моста на самому дні ущелини Ронди знаходяться старі арабські лазні, які є на сьогоднішній день одними з найбільш добре збережених в Іспанії - відкриті для відвідування щодня.
    Район Ринку (El Mercadillo)

    У цьому найсучаснішому районі Ронди багато старовинних будинків реконструйовані і перетворені в сучасні готелі - парадори (Parador de Turismo). Але одним з найцікавіших будов мимо якого неможливо пройти є арена для бою биків (la plaza de toros de Ronda). Побудована ще в XVIII столітті вона збереглася до наших днів і сьогодні є однією з найбільших арен в Іспанії. З розташованого поруч парку Аламеда (el parque de la Alameda) відкривається вражаючий вид на ущелину. Також тут розташований новий театр ВісентеЕспінель (Teatro Vicente Espinel) і безліч різних церков, серед яких особливо можна виділити Храм скорботної Богоматері (Templete de la Virgen de los Dolores).

    Ще одна визначна пам'ятка - вулиця Еспінель (Carrera Espinel), довжиною в один кілометр і має дев'ять пішохідних ділянок, більш відома серед місцевих жителів під назвою як вулиця кулі (Calle de la Bola). Свою назву вона получілаот незвичайної традиції, коли взимку діти ліпили тут великий клубок снігу використовуючи той час коли в Ронде на недовгий час випадає сніг. Зараз на цій вулиці можна знайти безліч різних магазинів де сьогодні йде жвава комерційна життя міста.

    Фото достопримечательностей Испании: Ронда, улица Эспинель (Carrera Espinel) с множеством достопримечательностей
    Ронда, вулиця Еспінель (Carrera Espinel) з безліччю пам'яток     Подивитися інші фото до статті

    Іншою знаменитою вулицею є вулиця Арміньян (Calle Arminan) де знаходяться декілька незвичайних музеїв, таких як музей Розбійників (Museo del Bandolero, Calle Arminan, 65 www.museobandolero.com). Тут ви дізнаєтеся не тільки про розбійників, які жили в навколишніх горах в XIX столітті але і про ту важливої частини історії, літератури і культури яку вони після себе залишили. Наступний музей - Музей Полювання (el Museo de la Caza) знаходиться на цій вулиці в будинку №59, тут ви дізнаєтеся про багатовікові традиції полювання у навколишніх горах. Наступний музей знаходиться в будинку графів Конкіста (los Condes de la Conquista) під №29, тут представлена чудова колекція антикваріату і різних творів мистецтва.

    Фото достопримечательностей Испании: Улица Арминьян — одна из знаменитых улиц Ронды
    Вулиця Арміньян - одна з найвідоміших вулиць Ронди     Подивитися інші фото до статті

    Зовсім поруч з вулицею Арманьян знаходиться вулиця Гонсалес Кампос (la calle Gonzalez Campos, 2) де знаходиться Музей вина Ронди. Всередині, відвідувачі зможуть знайти дванадцять тематичних залів, де вам запропонують познайомитися сміфологіей, історією та філософіейпроізводства вина в регіоні Ронда. Тут вам запропонують познайомитися з прийомами дегустації вин, в кінці тижня проходять курси енологів.
    Гастрономія

    Кухня Ронди зберегла до наших днів багато арабських страви, які завжди приправляють традиційними для сходу прянощами: шафран, кмин, кориця. Втомленому подорожньому в місцевому ресторані запропонують знаменитий суп - гаспачо, його подають до столу холодним іноді навіть зі шматочками льоду. Наспачо може бути вегетаріанським або м'ясним, білим або червоним. Крім нього тут можна спробувати пісний суп з турецьким горохом і сочевицею, спаржею та грибами. Після супів ви можете замовити печеню з молодого козеняти, тушковану баранину, копчені свинячі ковбаски, бжаренние з вином, телятину з картоплею, а також страви з місцевої дичини: куріпку в соусі з помідорів, часнику і вина.

    Серед солодощів рекомендуємо спробувати знамениті монастирську випічку. Вся справа в тому, що збитий яєчний білок використовувався у виноробстві для освітлення вина, а жовтки через непотрібність віддавали в жіночі монастирі. Монашки використовували їх для випічки печива і пудингів, а потім продавали готові вироби. Як правило, етісладості продають у монастирі через маленьке спеціальне віконечко.
    Місцеві вина

    Вина в Ронде провадяться відповідно до гарантією якості захищеної найменуванням по місцю походження Сьєрра-де-Малага (la denominacion de origen Sierras de Malaga). Багато вже написано про іспанські вина і коли ви опинитеся в Ронде, то тут буде можливість гідно оцінити якість місцевих вин, які чудово поєднуються з місцевою гастрономією. Більш ніж 15 виноробних господарств виробляють тут вражаючі сорти червоних, рожевих і білих сортів вин доступних в меню більшості ресторанів і звичайно в місцевому магазині можна буде придбати пляшечку на згадку про відвідини Ронди.

    Фото достопримечательностей Испании: Хозяин одной из виноделен в Ронде
    Господар однієї з виноробства в Ронде     Подивитися інші фото до статті

    Як потрапити в Ронду

    Якщо ви хочете орендувати машину і відправиться від сонячного узбережжя (laCostadelSol) в Ронду (Ronda) вам буде потрібно з міста Малага (Malagacapital) взяти направлення по дорозі A-357 у напрямку Cartama - ParqueTecnologico. Після того, як ви проїдете місто Ардалес (Ardales), через 6 кілометрів буде потрібно згорнути на дорогу А-367, і потім проїхавши через Куевас-дель-Бесерро (Cuevas del Becerro), взяти направлення за вказівниками на Ронду. Вдалого шляху!

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини themacmob.com telefon.com.ua theroyalemoney.ru www.textron-msk.ru timbercar.ru time-news.net telesam5.ru www.tktehno21.ru top-news-24.ru totalnabiologia.org