Friday, March 20, 2015

Негорнолижний Інсбрук: огляд пам'яток

    Серед схожих один на одного типових зимових гірських курортів Інсбрук виділяється, оскільки є самим справжнім містом. Туриста, який відвідує це місце, частенько навіть долають сумніви - що робити, піднятися в гори чи залишитися біля їх підніжжя? Місто, оточене гірськими хребтами приголомшливою висоти, має багату 800-річну історію і гідний список пам'яток, тому може стати і самостійною метою подорожі. Це гарне місце для поїздки сім'єю, якщо одна половинка хоче саме підкорювати гірські вершини, а друга - налаштована на спокійний туристичний відпочинок. Повірте, в Інсбруку знайдеться, що подивитися і парою днів тут ніяк не обійтися!

    Навіть не думайте, що Інсбрук (нім. Innsbruck) - це звичайний маленьке містечко, і не варто на нього витрачати дорогоцінний час. Для відвідування Інсбрука вам потрібно кілька годин, а від поїздки ви отримаєте незабутні враження. Інсбрук кілька разів брав Олімпійські ігри (1964 рік, 1976), на його майданчиках проходив чемпіонат світу з хокею (2005 рік), а також зимова універсіада в 1968 році. Так що в місті точно знайдеться, чим полюбоватсья.

    Отже, Інсбрук розташований в Австрії, є центром землі Тіроль з давніх часів (з 1420, при герцогу Рудольфа IV). Назва міста пов'язана з назвою річки, яка протікає вздовж міста, а створення міста пов'язують з 1234 роком. Інсбрук став відомим містом Європи завдяки діяльності Максиміліана I. Протягом 17-19 століть земля Тіроль переходила то до Баварії, то до Австрії. Сьогодні місто Інсбрук - це територія спорту, оточена гірськими ланцюгами з усіх боків.

    Фото достопримечательностей Австрии: Общий вид на Инсбрук с высоты
    Загальний вид на Інсбрук з висоти     Подивитися інші фото до статті

    Інфраструктура Інсбрука добре розвинена. У самому місті є безліч готелів, кафе, пансіонів, а також різні олімпійські об'єкти і апрески (програма «після лижного катання»). Недалеко від міста розташовуються курорти Тульфес (Tulfes), Фулпмес (Fulpmes), Нойштіфт (Noitshtift) та інші. Звичайно ж, Інсбрук славиться своєю зоною для катання, яка функціонує майже весь рік.

    • Для поїздки потрібна шенгенська віза
    • Катання на гірськолижних схилах - в період з грудня по березень. Сніговий парк на льодовику Штубай запрошує туристів протягом усього року
    • В Інсбруку більше 500 готелів, ціни на проживання в 3-4 * номері на двох від 50 євро
    • Дістатися до Інсбрука можна прямим поїздом з Відня (4,5 години їзди), із Зальцбурга або Мюнхена (2 години). У місті є аеропорт, який приймає прямі рейси з багатьох великих містом світу, в тому числі з Москви. Крім того, ви можете замовити трансфер з аеропорту Інсбрука , Відня або з іншого міста Австрії до вашого готелю в Інсбруку.

    Інсбрук розташований у хребта Нордкетте, висота якого сягає більше 2 тисяч метрів. Найголовніше, чим потрібно займатися в Інсбруку - це гірськолижний спорт. На території міста і в його околицях розташовано близько 9 зон катання, 285 кілометрів спусків, сноуборд-парк, трампліни і багато іншого. Лижні зони в передмістях - Нордкетте, Муттерс, Тульфес та інших - не залишать вас байдужими, оскільки всі зони оснащені підйомниками, різними видами трас. Скі-паси можна купити як на одну зону катання, так і на все. Обширний абонемент (Innsbruck Gletcher Ski Pass) обійдеться вам на 6 днів в 155 євро.

    Фото достопримечательностей Австрии: Триумфальная арка Марии Терезии в Инсбруке
    Тріумфальна арка Марії Терезії в Інсбруку     Подивитися інші фото до статті

    Які ж пам'ятки варто подивитися в Інсбруку?

    Інсбрук був нічим іншим як резиденцією і столицею імперії Габсбургів. Всюди в місті можна побачити нагадування про це - це і тріумфальна арка, і палац, і площі, і музеї. Так, найбагатша колекція зброї, ювелірних прикрас і картин імператора Максиміліана Першого представлена відразу в двох музеях - Арсеналі і Максіміліанеум.

    У цьому місті неможливо скучити, буквально на кожному кроці тут височіють архітектурні пам'ятки - ратуша, собори, палаци, шикарні будинки і навіть замок 16-го століття. Основні для відвідування вулиці - це Maria-Theresien-Strasse, Herzog-Friedrich-Strasse та інші. Крім того, інтерес представляють окремо розташовані будинки, наприклад, Хельблінгхаус, вежа Штадттурм. Прогуляйтеся по старих провулках Інсбрука, які вразять вас своєю таємничістю. Так чи інакше, ви потрапите на площу Domplatz, на якій розташована церква Святого Якоба.

    Фото достопримечательностей Австрии: Улица Марии Терезии — самая красивая улица Инсбрука
    Вулиця Марії Терезії - найкрасивіша вулиця Інсбрука     Подивитися інші фото до статті

    На схід від площі Domplatz розташований відомий палац Хофбург, який був побудований на замовлення імператриці Марії-Терезії в XVIII столітті. У палацовий комплекс входить військова фортеця, парадний імператорський палац з гігантським залом, церква, каплиця, придворний парк і усипательніци тірольських правителів. Сьогодні палац функціонує як музей, вхід в який коштує близько 3 євро.

    Фото достопримечательностей Австрии: Дворец Ховбург в Инсбруке
    Палац Ховбург в Інсбруку     Подивитися інші фото до статті


    Особливий інтерес представляє собою церкву Хофкирхе, яка розташована на схід від Старого міста (Альтштадте). Тут розташовуються могили і склепи відомих політичних діячів Австрії (Андреас Хофер, Максімілаін I).

    Фото достопримечательностей Австрии: Впечатляющий внутренний интерьер церкви Хофкирхе в Инсбруке
    Вражаючий внутрішній інтер'єр церкви Хофкирхе в Інсбруку     Подивитися інші фото до статті


    На території міста функціонують цікаві музеї, у тому числі, Тірольський музей фольклору, музей Альпенферайн, музей Фердінандеум. Найголовнішим виставковим комплексом Інсбрука вважається Galerie im Taxispalais, в якій періодично представлені різні чудові художні експозиції.

    Найпопулярнішим і відвідуваним об'єктом при відвідуванні Інсбрука є замок Амбрас (4 км. Від центру міста), який був побудований в 16 столітті і був резиденцією Фердинанда II. Замок є пам'яткою архітектури середньовічної Австрії. Протягом століть замок зберіг не тільки зовнішні, але і внутрішні оздоблення. Так, всередині палацово-паркового комплексу збереглися великі портретні галереї, розкішні зали і зборів обладунків Русткаммер. Розташований замок досить зручно, можна дістатися на трамваї з центру старого міста.

    Фото достопримечательностей Австрии: Замок Амбрас в пригороде Инсбрука
    Замок Амбрас в передмісті Інсбрука     Подивитися інші фото до статті

    У готелях або в інфо центрі міста можна придбати «Інсбрук кард» - вона дає пільги або навіть право безкоштовного входу на деякі пам'ятки, крім того ви отримаєте знижку на користування всіма видами міського транспорту, в тому числі - фунікулер. Останній доставить вас в одне з найбільш відвідуваних місць Інсбрука - самий високогірний зоопарк в Європі, в якому ви побачите всіх представників фауни Альп.

    Якщо ви любитель піших прогулянок на природі, то Інсбрук - місто для вас. Саме тут ви можете прогулятися по маршруту Stubaier Hohenweg, який охоплює практично всі гірські масиви і перевали. Зручно те, що ви можете вибрати підходящий для себе відрізок, залежно від рівня підготовки. Прогулянка починається від села Недер або Нойштіфт і охоплює різні ділянки території навколо міста Інсбрука.

    Фото достопримечательностей Австрии: Дома на набережной Инсбрука
    Будинки на набережній Інсбрука     Подивитися інші фото до статті

    Ще одне цікаве місце, що знаходиться в містечку Wattens (18 км. Від Іннсбрука): кришталево царство Сваровські. Цей музей вразить вас як зовнішнім так і внутрішнім оздобленням. Виглядає музей як порослий травою пагорб з величезною головою, з рота якої вивергається вода. Усередині Розміщена кришталевий тунель Сваровскі, один з предметів якого, величезний блискучий кристал, який навіть занесений в книгу рекордів Гіннесса. Тут є кришталеві репродукції найвідоміших картин і захоплюючі дух тривимірні інсталяції. Там же, в залах музею, можна придбати вироби Сваровські - вибір величезний: від статуеток самих різних форм і розмірів до прикрас і посуду. Музей Сваровскі працює щодня з 9 до 18:30, адреса Kristallweltenstra?e 1, Wattens, Австрія.

    Фото достопримечательностей Австрии: Музей Кристальный мир Сваровски в городке Wattens недалеко от Инсбрука
    Музей Кристалічний світ Сваровскі в містечку Wattens недалеко від Інсбрука     Подивитися інші фото до статті

    Якщо ви відвідаєте Інсбрук не в гірськолижний сезон, ви ні краплі не пошкодуєте. Яке б кількість часу ви не провели в цьому місці, завжди знайдеться щось, що ви не встигли побачити. І це чудовий привід повернутися сюди знову.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини themacmob.com telefon.com.ua theroyalemoney.ru www.textron-msk.ru timbercar.ru time-news.net telesam5.ru www.tktehno21.ru top-news-24.ru totalnabiologia.org