Saturday, March 14, 2015

Ібіца і Форментера - Соснові острова Балеари

    У південній частині архіпелагу Балеарських островів знаходиться, мабуть, один з найвідоміших курортів на всьому Середземному морі - це острів Ібіца. Недалеко від Ібіци знаходиться невеликий острівець Форментера, куди можна потрапити тільки на кораблі. Стародавні греки, першими відкрили ці острови, називали їх «Las Islas Pitiusas», або Пітіузькі острови, що в перекладі з давньогрецької означає «Острова, покриті соснами».

    Отже, почнемо розповідь з найвідомішого з усіх Соснових островів - з Ібіци. Насправді це невеликий острів: його розміри складають 45 кілометрів в довжину, а в ширину він займає всього 25 кілометрів. У літній період, який починається в травні і триває до жовтня, Ібіца стає місцем зустрічі для самих різних людей з будь-яких куточків земної кулі, які приїжджають сюди насолодитися не тільки гарною погодою і відпочинком на чудових пляжах Середземного моря, але, перш за все хочуть зануритися в знамениту нічне життя острова, яка й робить його унікальним місцем для всіх любителів повеселитися.

    Для тих, хто ніколи тут не був і не знає Ібіци, вона представляється в образі острови вічного свята, танців і дискотек. Однак, це тільки одна зі сторін багатогранної Ібіци. Вона неодмінно здивує вас багатьом: своєю багатою історією, гастрономією і, як не дивно, спокійним і розміреним способом життя. Якщо ви приїхали сюди, щоб забути про пробки, міській суєті і постійному стресі, то, як кажуть, «не поспішайте, це - Ібіца».

    Незважаючи на все зростаючий туристичний потік, що наповнює острів кожне літо, Ібіца досі залишається дуже спокійним і дуже доброзичливим місцем до всіх приїжджають сюди мандрівникам, що особливо відчувається в нічний час. З розвитком туризму острів придбав гарне повітряне сполучення з майже усіма великими аеропортами Європи, а з морського порту налагоджено регулярне сполучення з основними портами континентальної Іспанії: Деніей, Валенсією і Барселоною. Ще сюди щодня приходить пором з порту Пальма де Майорка, так що ви легко зможете поєднати відпочинок на Майорці з відвідуванням Ібіци. Для зручності переміщень по острову найкраще орендувати машину, хоча для тих, хто не вміє її водити тут є зручні громадські автобуси, легко впізнавані по червоному кольору, і звичайно - таксі.

    Фото достопримечательностей Испании: Остров Ибица. Вид на причал и город
    Острів Ібіца. Вид на причал і місто     Подивитися інші фото до статті

    Історія Ібіци

    Той факт, що Ібіца є островом, привело до того, що вона впродовж багатьох століть вона розвивалася абсолютно відокремлено від інших культур і цивілізацій, створюючи свою особливу атмосферу, історію та культуру, що володіють своєрідними оригінальними рисами. Привілейоване розташування острова в Середземному морі робило його з найдавніших часів бажаною метою для багатьох народів і завойовників, які хотіли тут домінувати і контролювати проходять поруч торгові шляхи.

    Тут побували багато народів: фінікійці і карфагеняни, римляни і араби і звичайно ж, каталонці. Всі ці народи залишили на острові свій слід, впізнаваний і в наші дні в архітектурі, в культурі і традиціях. На Ібіці, на відміну від сусідніх островів Майорки і Менорка, збереглися свідчення перебування на острові фінікійців, колись заснували тут своє місто «Dalt Vila», який у наші дні оголошений ЮНЕСКО частиною всесвітньої спадщини. Давні фінікійці займалися на острові виробництвом солі, випарівая її з морської води, це заняття збереглося тут до наших днів і сьогодні ви зможете купити справжню морську сіль в місцевих крамничках.

    Фото достопримечательностей Испании:
        Подивитися інші фото до статті

    Розповідаючи про історію Ібіци, не можна не згадати про рух хіпі, які в 60-х роках двадцятого століття відкрили для себе цей острів. Багато хто з представників «дітей квітів» оселилися на ньому, зробивши його згодом всесвітньо відомим світовим курортом. Хоча зараз мало що залишилося від минулого масового руху, особливий дух свободи продовжує жити тут і в наші дні, знаходячи своє втілення в традиційних ринках і фестивалях в стилі хіпі.

    Традиційна архітектура Ібіци також відмінна від будинків, поширених на Балеарських островах, і більше нагадує архітектуру будинків Андалусії і Північної Африки, представлену невеликими білими будиночками з плоским дахом.
    Нічна Ібіца

    Нічна Ібіца відома всьому світу завдяки своїм екстравагантним і нескінченним річним ночами, які плавлять повітря вогнями дискотек і нескінченними музичний марафон. Починаючи з 70-х років Ібіца придбала популярність як законодавець моди у світі музики і розваг, а багато знаменитостей, які з'являються тут, спокушаються атмосферою особливої теплоти і доброти.

    Вечір на острові починається на березі бухти Сан Антоні (Sant Antoni de Portmany), відомої своїми «заходами» і кафе, де можна за чашкою кави насолодитися захоплюючими видами, коли сонце змішується з морем, і на горизонті розгортається подання з чудовою грою світла і фарб .

    Найбільш відомим із закладів тут є кафе «Cafe Del Mar» (), що пропонує своїм відвідувачам зануриться в атмосферу приємною розслаблюючій музики в стилі чіл-аут. До речі, диски з цією музикою можна купити тут же, в кафе.

    Фото достопримечательностей Испании: Клуб Кафе дель Мар — самый узнаваемый на Ибице
    Клуб Кафе дель Мар - найбільш впізнаваний на Ібіці     Подивитися інші фото до статті

    Перші вогники нічного життя починають загорятися в порту Ібіци, де зосереджено безліч барів, магазинів і ремісничих базарчиків. Серед прогулюються тут натовпів туристів і відпочиваючих, працюють аніматори, змагаючись один з одним в артистизмі, чуттєвості та еротики, запрошуючи відвідати знамениті величезні дискотеки, залучаючи відвідувачів в наступний епізод нескінченної нічного життя на острові. Найвідоміші клуби Ібіци відкривають свої двері опівночі; серед них «Pacha» () і «El Divino» ().

    По дорозі з порту Ібіци по направленню в Сант Антоні (Sant Antoni) увагу туристів привертають клуби «Amnesia» () і «Privilege» (), назви яких говорять самі за себе. У самому містечку Сант Антоні, на березі бухти знаходяться ще два відомих клубу це: «Eden» () і «Es Paradis» (). Ді-джеї, що виступають у всіх цих клубах, є справжніми зірками, відомими на найпрестижніших світових майданчиках. Всі клуби конкурують один з одним за оригінальність своїх шоу і уявлень, які починаються в червні і не зупиняються до кінця вересня, пропускаючи через себе десятки тисяч гостей з різних куточків земної кулі.

    Фото достопримечательностей Испании: Ибица. Ночной клуб «Pacha» — один из популярных на острове
    Ібіца. Нічний клуб «Pacha» - один з популярних на острові     Подивитися інші фото до статті

    Коли закінчується ніч, веселощі не зупиняється, воно триває далі протягом усього дня. Для вимогливого смаку знайдеться чимало цікавого на знаменитих денних пляжних дискотеках, які починаються на знаменитому своєю білизною піску пляжу (la Playa d'en Bossa) протяжністю майже в три кілометри. Повеселиться вдень можна в клубі «Space» () або в закладі «Bora Bora», що знаходиться на однойменному пляжі, а також у клубі «DC10», розташованому поруч з аеропортом, де звуки музики поєднуються з гулом злітають літаків.

    У літній сезон в будь-який час доби веселощі на Ібіці не припиняється ні на хвилину. Ми згадали лише найбільш символічні і відомі місця, але нічна Ібіца багата на розваги та веселощі в інших численних клубах і дискотеках. Майже всі вони відкриті з травня по жовтень і готові прийняти будь-якого користувача на своїх майданчиках і танцполах. Якщо хтось не в змозі їздити по клубах на машині, то існує така послуга, як нічний автобус, що з'єднує основні курорти з усіма гарячими точками нічного життя острова.
    Пляжі Ібіци

    Для любителів пляжного відпочинку узбережжі Ібіци пропонує безліч невеликих бухт з піщаними пляжами, що омивається кристально чистою водою, і які є ще однією з головних визначних пам'яток острова. Деякі з таких бухт були перетворені в туристичні центри з готелями, де щоліта відпочивають тисячі туристів, а деякі зберігаються абсолютно недоторканими природними заповідниками - це пляжі Ses Salines і Es Cavallet, на яких часто розташовуються нудисти.

    Фото достопримечательностей Испании: Кристально чистый пляж Ses Salines на Ибице
    Кристально чистий пляж Ses Salines на Ібіці     Подивитися інші фото до статті

    Однією з переваг Ібіци є те, що весь острів можна перетнути на автомобілі за півгодини. Це особливо зручно, коли дме північний вітер: на пляжах північній частині острова море бурхливе, а в той же самий час на південній стороні острова воно спокійно. Перед купанням перевірити стан моря можна за кольором прапорів, які зустрічаються на більшості пляжів Ібіци: зелений колір означає повний спокій, жовтий попереджає про хвилювання і просить бути обережним, а червоний означає шторм і забороняє купання в морі.
    Острів Форментера (Formentera)

    Форментера - це «молодша сестра» Ібіци. Цей невеликий острівець своїми обрисами дуже нагадує чарівну жіночу туфельку. Після прибуття сюди виникне відчуття, що час тут зовсім зупинилося. Форментера тим більше «нікуди не поспішає», тому що практично з будь-якої точки острова ви можете побачити пункт свого призначення. Острів настільки малий, що з будь-якої його частини можна побачити море.

    Форментера не має власного аеропорту, і потрапити на острів можна тільки на кораблі або поромі, які в літні місяці кожні півгодини, здійснюють рейси між портом Ібіци і місцевим портом Ла-Савіна (La Savina). Прогрес бере на острові перерва - адже найпопулярнішим транспортним засобом тут є велосипед. Весь острів покритий килимом з велосипедних доріжок та пішохідних стежок. На острові є всього одне місто - Sant Francesc, де сконцентрована більшість готелів і магазинів.

    Фото достопримечательностей Испании: Остров Форментера, город Sant Francesc
    Острів Форментера, місто Sant Francesc     Подивитися інші фото до статті

    Також є невеликі села, широко розкидані по всьому острову. Деревенька Сан-Ферран (Sant Ferran) придбала свою популярність легендарного місця, коли в 60-х роках, тут зустрічалися хіпі, які проживали на Форментера. А селище Ла-Мола (La Mola) пропонує нам познайомитися на спосіб життя «справжньої» сільської Форментера - тут два рази на тиждень влаштовується невеликий місцевий ринок. В Ес Пуджолс (Es Pujols) сконцентровано безліч туристичних готелів, барів, ресторанів і магазинів. Тут же знаходяться декілька нічних клубів, розміщених поблизу від однойменного пляжу.

    Пляжі Форментера - це 20 кілометрів білого піску та кришталево чистої води. Багато хто з пляжів збереглися у своєму природному стані, з дуже небагатьма будівлями, побудованими уздовж них. На півночі острова знаходяться пляжі (playa de Llevant) і (la playa de Illetes). Найбільш багатолюдний і популярний у любителів водних видів спорту - це пляж (playa d'Es Pujols).

    На західному узбережжі острова ви знайдете (Playa Cala Saona), невеликий піщаний пляж, уздовж якого розташовано безліч барів і ресторанів. На півдні острова знаходиться пляж (playa de Migjorn), що витягнувся на 5 кілометрів у довжину, що тягнеться вузькою смугою піщаних дюн, провідних до мису (cabo la Mola) - самому східному і самому високому місцю на Форментера. Воно знаходиться всього в 20 кілометрах від порту (La Savina). Тут знаходиться маяк, який, безумовно, має своє загадкове чарівність. Він так вразив побував на острові французького письменника - фантаста Жюль Верна, що той описав його у своєму романі «Маяк на краю світу».

    Фото достопримечательностей Испании: Пляж на острове Ферментора
    Пляж на острові Ферментора     Подивитися інші фото до статті

    На самій крайній південній частині Форментера знаходиться мис (cabo de Barbaria) з перебувають тут ще одним маяком. Це саме відокремлене місце на острові, де можна поміркувати про нескінченність моря і помилуватися місцевими заходами - справжніми симфоніями гри кольору і світла.

    Ще одне цікаве місце на острові, яке необхідно відвідати, це невелика лагуна (S'Estany des Peix), з вузьким протокою, що з'єднує її з морем, і що дозволяє проплисти сюди лише невеликим човнам. Лагуна (s'Estany des Peix) є унікальним місцем, де зупиняються на своєму міграційному шляху багато видів перелітних птахів.

    Інше чудове місце на острові - Punta de Sa Pedrera, є унікальним, вписаним в природну природу, комплексом басейнів серед скель. Раніше тут добували пісковик, який використовувався для будівництва. А сьогодні в цих незвичайних басейнах, утворених завдяки діяльності людини і ерозії морських хвиль, можна приймати приголомшливі морські ванни.

    Фото достопримечательностей Испании: Остров Форментера. Punta de Sa Pedrera — комплекс бассейнов среди скал
    Острів Форментера. Punta de Sa Pedrera - комплекс басейнів серед скель     Подивитися інші фото до статті

    На північ від Форментера, всього в 150 метрах від нього, знаходиться зовсім маленький острівець d'Espalmador, розмірами три кілометри в довжину і один в ширину. Невелика дистанція дозволяє легко доплисти до острівця, або під час відливу просто дійти до нього пішки - дрібна вода дозволяє це зробити. З порту Ла-Савіна (La Savina) до острова можна дістатися на човні, який добирається туди через коротку зупинку на пляжі (la playa de Illetes). На острівці є невелика бухта з пляжем, службовка природним укриттям для яхт і човнів. Також тут можна відвідати старовинні спостережні вежі. Однак головною визначною пам'яткою острова є сірчисті грязьові ванни, які роблять благотворний вплив на шкіру.

    Фото достопримечательностей Испании: Лечебные сернистые грязевые ванны на островке d'Espalmador
    Лікувальні сірчисті грязьові ванни на острівці d'Espalmador     Подивитися інші фото до статті

    Клімат на Форментера з малою кількістю опадів і низькою якістю грунту робить тут скрутним ведення сільського господарства, колишнього в минулому основою економіки острова. Щоб дізнатися, якою була острівна життя в минулі епохи, варто відвідати етнологічний музей, де дбайливо зберігається пам'ять про селянське і морському минулому острова і уявлення про те, як він годував своїх мешканців протягом багатьох століть. Історія Форментера добре збереглася завдяки тривалим періодам, коли на всьому острові підлягає зовсім не залишалося жителів - через вигублюють піратських набігів. Це помітно контрастує з більш ніж 7000 людей, які населяють острів сьогодні, завдяки економічному буму, який приніс сюди туризм.
    Клімат і температура

    Клімат на Соснових островах типово середземноморський, м'який, з середніми значеннями температур і комфортним для курортів режимом випадання опадів: теплий і сухий сезон в літній час, і більш дощова осінь і зима. Опади на острові випадають нерегулярно, різняться кількістю з року в рік, так що їх тривала відсутність іноді навіть може призвести до засух. Середньорічна температура становить від 16 до 18 ?C, з середніми максимальними значеннями в літні дні 29/31 ° С, а середня мінімальна температура взимку становить 5/9 ° C, хоча в різні роки бувають свої температурні рекорди. Так, влітку температура може іноді підніматися і до 41? С, а взимку опускатися до -6?C, що, враховуючи високу вологість і холодний вітер, робить таку погоду по відчуттях дуже холодною. Середземне море, що оточує Ібіцу, досить тепле, його температура досягає 26 ° С в серпні, і не опускається нижче 14 ° С в зимові місяці. Море регулює температуру на острові і робить зміну сезонності не настільки помітною.

    Фото достопримечательностей Испании: Остров Ибица
    Острів Ібіца     Подивитися інші фото до статті

    Наскільки б ви не приїхали на Соснові острова - на один день, тиждень, або на все літо, сподіваємося, що ця стаття допоможе вам дізнатися хоча б частину з багатою різноманітністю життя островів Ібіца і Форментера, побачити і полюбити їх чудові пляжі і чарівність середземноморського узбережжя . Це місце виняткової краси, де можна дозволити собі безтурботно розслабитися і побути самим собою.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини themacmob.com telefon.com.ua theroyalemoney.ru www.textron-msk.ru timbercar.ru time-news.net telesam5.ru www.tktehno21.ru top-news-24.ru totalnabiologia.org