Saturday, March 21, 2015

Бурштиновий - унікальне місто на березі Балтійського моря

    Фраза "Відпочивайте на території Росії, а не за кордоном" може прозвучати банальністю. Але саме Балтійське море зі своїми чудовими містечками як не можна краще доводить цю тезу. На узбережжі цього моря сьогодні досить багато географічних точок, цікавих для туриста. Серед них місто Бурштиновий займає особливе місце.

    Це місто не просто цікавий, він унікальний. Адже саме тут знаходиться єдиний в світі видобувний і переробний бурштин комплекс. Але вам варто знати, що Бурштиновий Комбінат тут - лише одна з безлічі пам'яток.

    Фото достопримечательностей Европейской части России: Такие гордые флажки украшают город Янтарный
    Такі горді прапорці прикрашають місто Бурштиновий     Подивитися інші фото до статті

    Фото достопримечательностей Европейской части России: Недавно в Янтарном сделали так называемый "променад". Чтобы люди могли гулять по берегу, не утопая в песке. Говорят, что его будут дорабатывать до европейских стандартов.
    Нещодавно в Янтарному зробили так званий "променад". Щоб люди могли гуляти по березі, чи не потопаючи в піску. Кажуть, що його будуть доопрацьовувати до європейських стандартів.     Подивитися інші фото до статті

    Поряд з безліччю інших міст Калінінградської області, Янтарний теж колись був німецьким містом. Його ім'я тоді звучало не менше красиво, Palmnicken. Не дивлячись на те, що це дуже маленький населений пункт, він досить старий і налічує більше 700 років. Корінь назви цього міста можна перекласти, як "порожні землі". Воно й не дивно, в давні часи тут не було нічого. Одні сирі болота. Але вже з XVII століття бурштин тут добували досить активно. Тут завжди його було дуже багато. Багаті родовища бурштину приваблювали сюди різних торговців і землевласників. Територія Палмнікена кілька разів переходила з одних рук в інші.

    Фото достопримечательностей Европейской части России: Балтийское море со стороны променада в Янтарном выглядит именно так. Надо только выбрать солнечный денек.
    Балтійське море з боку променаду в Янтарному виглядає саме так. Треба тільки вибрати сонячний день.     Подивитися інші фото до статті

    Серед найвідоміших людей, які обласкали своїм уваги ці околиці, можна назвати курфюрста Георга Вільгельма, а також короля Фрідріха I. Однак історія успіху Пальмнікена починається з 1870 року. Коли наявні тут угіддя викуповуються паном Морісом Беккером. Він став власником не тільки місцевого замку, а й величезних родовищ бурштину. Свою діяльність на новому місці Беккер почав з того, що начисто зніс старий замок і відбудував прекрасний новий особняк. Навколо свого нового житла Беккер розбив потужний парк площею більше дванадцяти гектарів. Цей парк існує донині під назвою Парк Беккера. Він сповнений рідкісних і унікальних зразків дерев, квітів.

    Фото достопримечательностей Европейской части России: Деревья с красными листьями – гордость парка Беккера. Клены и буки сохраняют красный цвет в ходе всего лета и осени.
    Дерева з червоними листками - гордість парку Беккера. Клени та буки зберігають червоний колір в ході всього літа і осені.     Подивитися інші фото до статті

    Вже незабаром тут з'явилися найсучасніші з точки зору того часу шахти з видобутку бурштину. Який добувався тут в промислових масштабах. Одна з цих шахт, що отримала зворушливе ім'я "Анна", згадується в легендах цих місць донині. Через десять років після приходу в ці місця Беккера Пальмнікена (Янтарний) стає жвавим промисловим містечком. І тут навіть з'являється залізнична станція. Спадщина сім'ї Беккера і його ділових партнерів збережено в літописах з усією повагою істориків.

    Фото достопримечательностей Европейской части России: Эта водонапорная башня была построена в двадцатых годах XX века. Она является одной из местных достопримечательностей
    Ця водонапірна вежа була побудована в двадцятих роках XX століття. Вона є однією з місцевих визначних пам'яток     Подивитися інші фото до статті

    Будинок Беккера згодом перетворився у власність Пруссії. І на початку XIX століття будова використовувалося як місцевий готель. Їхали сюди за прекрасним кліматом, сонцем, прогрітим морем і цікавою флорою парку. Особняк вже тоді отримав свою назву "Schloss"-готель. Або, в перекладі на російську, "Готель в замку". Якщо ви приїдете в Бурштиновий сьогодні, то побачите це будова під тією ж назвою на його історичному місці. Тепер це елітний готель з усіма зручностями. У ньому частенько зупиняються іноземці поодинці і цілими делегаціями. Готель неодноразово піддавався відновленню та переробці. Побачивши це величне біле сяюче будинок з колонами, знайте - що тут колись жив і працював сам Беккер.

    Фото достопримечательностей Европейской части России: Отель "Schloss" в Янтарном. Здесь постоянно останавливаются прибывшие иностранцы и VIP. Именно на этом месте когда-то стоял шикарный особняк самого Беккера.
    Готель "Schloss" в Янтарному. Тут постійно зупиняються прибули іноземці та VIP. Саме на цьому місці колись стояв шикарний особняк самого Беккера.     Подивитися інші фото до статті

    Фірма Беккера продала шахту "Анна" державі в XIX столітті. Приблизно тоді ж у місті з'явилася інша місцева визначна пам'ятка, евангелистская кірха. В якій сьогодні розташовується православний храм. Вже в той час стало зрозуміло, що способи видобутку бурштину втратили рентабельність. І після досягнення свого піку в більш, ніж 400 тонн на рік, виробництва почали втрачати темпи. Буквально за десять років шахта "Анна" була закрита. А промисловці перейшли до видобутку бурштину за допомогою відкритого методу. Тоді в Пальмнікене з'явився знаменитий кар'єр під назвою "Вальтер". На сьогоднішній день кар'єр відноситься до об'єктів напівзакритого типу. Там можна погуляти і подивитися околиці. Але при цьому є охорона, яка може заборонити вам відвідування певних куточків. Місцеві кажуть, що кар'єр охороняється досить суворо.

    Фото достопримечательностей Европейской части России: Янтарь может стоить очень дорого. От 100 до 1500 долларов за изделие. Но тут, как говориться, стоит учитывать хитрость торговцев. И торговаться тоже надо уметь.
    Янтар може коштувати дуже дорого. Від 100 до 1500 доларів за виріб. Але тут, як кажуть, варто враховувати хитрість торговців. І торгуватися теж треба вміти.     Подивитися інші фото до статті


    Поява ще однієї місцевої пам'ятки пов'язано з трагічними подіями 1945 року. Тут близько шахти "Анна" було вбито майже 5000 осіб. Полонені, яких довго гнали пішки з самих різних таборів Східної Пруссії, були розстріляні в околицях міста. Кілька тисяч людей загинули під час переходу. Інші ж були вбиті на узбережжі і хаотично поховані в різних місцях. Частина цих людей була поміщена в шахти, після чого їх підірвали. Єврейська громада Калінінграда наполягла на створенні пам'ятника, присвяченого цьому жахливому історичної події.

    Фото достопримечательностей Европейской части России: Мемориал посвященный Второй Мировой Войне, находится в Янтарном на одном из центральных перекрестков. Кроме всего прочего данный мемориал является и братской могилой.
    Меморіал присвячений Другій Світовій Війні, знаходиться в Янтарному на одному з центральних перехресть. Крім усього іншого даний меморіал є і братською могилою.     Подивитися інші фото до статті

    Пальмнікена за фактом став радянським містом ще 15 квітня 1945 року, коли радянські війська повністю зайняли цю місцевість. Але тільки в 1946 році отримав свою нинішню назву - Бурштиновий. СРСР неодноразово намагалася відновити потужні обсяги видобутку місцевого бурштину. Початок цьому було покладено вже в 1948 році. З моменту запуску бурштинового комбінату його потужності поступово нарощувалися. І вдалося вийти на більш, ніж шістсот тонн бурштину на рік. Поряд з видобутком місцеве виробництво дозволяло і здійснювати обробку, а також створювати унікальні вироби з бурштину. Після того, як 2000 року комбінат став жертвою приватизаційних схем і переділу ринку, він відновлює колишні потужності. Сьогодні він працює. І більше того, за деякими днях будь-який турист може потрапити всередину комбінату. Квитки на такі екскурсії продаються поруч, в магазині готових виробів з бурштину. Єдино "але" - на території заводу заборонено вести фото і відео зйомку.

    Фото достопримечательностей Европейской части России: Единственный в мире комбинат по добыче и переработке янтаря снаружи выглядит так. Внутри вам не разрешат фотографировать. Но можно купить экскурсию по производству и посмотреть своими глазами.
    Єдиний у світі комбінат з видобутку та переробки бурштину зовні виглядає так. Усередині вам не дозволять фотографувати. Але можна купити екскурсію по виробництву і подивитися своїми очима.     Подивитися інші фото до статті

    Кажуть, що у всій Калінінградській області немає ніде більше такого величезного піщаного пляжу. Відстань від води до берега досить велике. І вам доведеться через парк йти до води по найчистішому піску. Який безперервно очищають від сміття і постійно довозять вантажівками. Для відвідування пляжу краще вибирати сонячний яскравий день. Саме тоді помітна особлива атмосфера цих місць, яка підкорила свого часу самого Беккера. Над дизайном пляжу продовжують працювати і сьогодні. Не так давно місцеві архітектори звели "променад". Це дуже довгий прогулянковий тротуар уздовж берегової лінії. Чудове місце, щоб пройтися, дивлячись на море. По дрібному піску йти зручно не всім. І променад в цьому плані відмінно допомагає провести час на березі.

    Фото достопримечательностей Европейской части России: Так выглядит песчаный пляж Янтарного. Он настолько огромен, что от променада вам придется идти до моря по песку достаточно долго.
    Так виглядає піщаний пляж Бурштинового. Він настільки величезний, що від променаду вам доведеться йти до моря по піску досить довго.     Подивитися інші фото до статті

    Ви ймовірно, захочете отримати кілька шматочків бурштину на згадку про відвідини цього міста. І тут може виникнути проблема. Як такої бурштин безкоштовно в місті у вас знайти не вийде. Міф про те, що бурштин валяється тут всюди - не більше, ніж міф. Поруч з містом все вже давно підібрали. Сам кар'єр, де ведеться видобуток - закритий для відвідування туристами. Тому бурштин можна отримати двома способами. Перший - купити екскурсію на Янтарний Комбінат. Вона проходить один раз на годину. І включає в себе відвідування якоїсь подібності пісочниці з шматочками бурштину. Екскурсантам дозволяється набрати собі на пам'ять таких шматочків. Другий спосіб знайти бурштин - це купити його. Але не в дорогих магазинах. На площах і вулицях є невеликі точки, де місцеві за доступною ціною продають самі шматочки бурштину та вироби з нього. Ціни у таких лоточників на порядок нижче магазинних.

    Фото достопримечательностей Европейской части России: Эта женщина с утра до вечера обрабатывает янтарь, шлифует и придает форму. Вообще на производстве фотографировать нельзя. Но я успел сделать кадр.
    Ця жінка з ранку до вечора обробляє бурштин, шліфує і надає форму. Взагалі на виробництві фотографувати не можна. Але я встиг зробити кадр.     Подивитися інші фото до статті

    Окремо варто розглянути таку пам'ятку міста, як Бурштиновий Замок. У цьому місці сконцентрована величезна кількість цікавого. По-перше, це музей. Тут ви можете подивитися на історію вікінгів, які колись давно мешкали тут. Широко представлені різні експозиції, присвячені довоєнної історії Палмнікена, Другій Світовій Війні. Чимала частина виставкового різноманітності представлена радянською епохою. Сам по собі замок складається з трьох поверхів. На кожен з яких у вас піде не менше 40 хвилин. Це і підвальні приміщення, в яких є справжні тортурні камери і камери для ув'язнених величезною давності. І два надземних поверхи, де також маса цікавих речей для очей і вух.

    Фото достопримечательностей Европейской части России: Янтарный замок — одна из мощных достопримечательностей этих мест и всей страны. Здесь можно не только купить янтарь, но и узнать его историю, а также посмотреть, как он производится и обрабатывается.
    Бурштиновий замок - одна з потужних пам'яток цих місць і всієї країни. Тут можна не тільки купити бурштин, а й дізнатися його історію, а також подивитися, як він виробляється і обробляється.     Подивитися інші фото до статті

    На першому поверсі Бурштинового Замку - маса виставок музейного характеру і магазини з реалізації бурштинових прикрас. На другому поверсі можна побачити безпосередньо процес обробки бурштину в дії. І там же досить недорого що-небудь купити. Тут є і бурштин в його лікарському вигляді: настойки, порошки, масла. Тут же можна отримати консультації з приводу терапевтичних цілей застосування бурштину.

    У місті у вас навряд чи вийде заблукати. Практично на кожному розі стоять покажчики, що допомагають отримати уявлення про те, куди вам варто потрапити. Сама структура міста рано чи пізно вас завжди виведе до морського берега. До того ж, дорогу завжди можна запитати у привітних місцевих жителів. Які часом готові навіть проводити вас туди, куди потрібно.

    Пара слів про те, як дістатися до Бурштинового. Найпростіший з них - сісти на автобус, що йде з Північного вокзалу міста Калінінграда. Якщо ви виберете звичайний автобус, то їхати вам доведеться більше години. Є також маршрутні мікроавтобуси, які набирають людей групами і відправляються по тому ж маршруту. І автобуси, і мікроавтобуси ходять з інтервалом раз на годину з ранку до сьомої-восьмої години вечора. Квиток з Калінінграда до Бурштинового (і назад) зазвичай коштує не більше 70 рублів. Зрозуміло, ви можете взяти таксі. Але тоді поїздка обійдеться вам набагато дорожче, раз на десять-п'ятнадцять. Тривалість шляху може бути дуже пристойною, якщо ви потрапите на пробки, наприклад на годину пік.

    Фото достопримечательностей Европейской части России: На пляже в Янтарном установлены удобные зонтики.
    На пляжі в Янтарному встановлені зручні парасольки.     Подивитися інші фото до статті

    Городок Бурштиновий на березі Балтійського моря - чудове місце. Тут можна в тиші і спокої провести день або два. Якщо ви приїдете сюди наприкінці липня - початку серпня, то нічого не може бути краще в якості курорту. Яскраве сонце, тепле море, свіжа зелень місцевих лісів і парків. Чистота і спокій роблять Бурштиновий одним з найперспективніших курортних міст Калінінградської області. Місцеві ловлять тут рибу, і ви теж можете приєднатися до них. Велика кількість готелів, готелів і гостьових будиночків забезпечать вас комфортом і чудовим настроєм. Закінчити цю публікацію хотілося б тим же самим посилом, яким ми починали. Навіщо відпочивати за кордоном, якщо у нас в Росії є такі чудові місця?

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини themacmob.com telefon.com.ua theroyalemoney.ru www.textron-msk.ru timbercar.ru time-news.net telesam5.ru www.tktehno21.ru top-news-24.ru totalnabiologia.org