Wednesday, March 11, 2015

Майорка - Іспанія - печери з картою

    Острів Майорка є найбільшим в архіпелазі Балеарських островів. Географічний ландшафт острова складається з двох гірських хребтів Serra de Tramuntana і Serres de Llevant, розташованих паралельно один одному і орієнтованих з південного заходу на північний схід. Між цими двома гірськими пасмами простягнулася родюча долина «Pla» з невеликими пагорбами. Гірські масиви на острові, що складаються в основному з вапнякових порід, пронизані безліччю карстових печер, утворених за тисячоліття завдяки ерозії. Про найбільш відомі з них піде мова в цій статті.

    Печери Дракона (Cuevas del Drach)
    Найпопулярнішими у туристів і найбільшими на острові є Печери Дракона (Cuevas del Drach) або печери Драк - як їх часто називають. Розташовані на порізаному численними бухтами і затоками скелястому північно-східному узбережжі, недалеко від невеликого порту і затишного містечка Порто Крісто (Porto Cristo), ці печери є одним з найзагадковіших місцевих визначних пам'яток.
    Назва печер - Cuevas del Drach, в перекладі з каталанської мови означає «Печера Дракона». Про існування печери було відомо з незапам'ятних часів. За існуючими легендам, вхід до печери охороняв грізний дракон з тілом змії і крилами кажана, який вартував заховані в ній численні скарби. Ще місцеві легенди оповідають про численні скарби, які заховали в цих печерах пірати і таємничий орден лицарів тамплієрів. Можливо, для того щоб місцеві жителі менше цікавилися цими підземеллями, була придумана історія про страшного дракона. Пам'ять про ці події загубилася у віках, а до наших днів дійшли тільки легенди. Однак завдяки пошукам скарбів ордена тамплієрів, з'явилися перші письмові згадки про печери, які датуються 1338 роком. Тоді, за письмовим розпорядженням губернатора Майорки, група солдатів була спрямована на пошуки зниклих скарбів цього таємничого ордена, чутки про які розбурхували весь острів. Але до великого розчарування, ні скарбів піратів, ні тамплієрів знайти так і не вдалося, проте був складений перший план печер.
    Фото достопримечательностей острова Майорка: Остров Майорка. Пещеры Дракона (Cuevas del Drach)
    Острів Майорка. Печери Дракона (Cuevas del Drach)     Подивитися інші фото до статті
    Завдяки фінансовій підтримці австрійського ерцгерцога Луїса Сальвадора, мецената і великого любителя і цінителя природи Майорки печеру вдалося краще дослідити. Французький спелеолог Едуард Мартель в 1886 році вивчив і ретельно картографував, в цілому близько 1300 метрів підземних ходів. У самій глибині печери французький спелеолог відкрив величезну кристально чисте озеро, вода якого має постійну температуру 20 ° C. На честь свого першовідкривача озеро отримало своє ім'я. Сьогодні озеро Мартеля вважається одним з найбільших підземних озер у світі, його розміри становлять 177 метрів в довжину, 40 метрів завширшки і 9 метрів у глибину.
    У наші дні вивчено більше двох кілометрів цього унікального природного творіння, об'єднуючого цілий комплекс печер: Білу Печеру, Чорну Печеру і печеру, названу на честь ерцгерцога Луїса Сальвадора. Всі ці печери з'єднані між собою і утворюють унікальний комплекс Драконових печер.
    Фото достопримечательностей острова Майорка: Остров Майорка. Пещеры Дракона (Cuevas del Drach)
    Острів Майорка. Печери Дракона (Cuevas del Drach)     Подивитися інші фото до статті
    Один цікавий факт полягає в тому, що відомий французький письменник-фантаст Жюль Верн, який побував на Майорці кілька разів, згадує про печери Дракона у своєму романі «Кловіс Дартетор» (Clovis Dartetor).
    У 1935 році каталонським інженером Карлосом БІГАС, відомим по створенню освітлення Магічного фонтана в Барселоні, був виконаний проект світлотехнічного освітлення печери, що представляє собою схід сонця над озером Мартеля. Глядацька зала печери, розташований на березі озера може вмістити до 1100 чоловік. Як тільки останні відвідувачі займають свої місця, починається дивна вистава. На гладкій водної поверхні підземного озера, освітленій м'яким світлом, з'являються човни з сидять в них музикантами, виконуючими класичні твори. Слабке світло, що символізує світанок, поступово заповнює весь зал, і вся печера поступово наповнюється музикою і світлом. Видовище справді незабутнє. Відразу після завершення цього незвичайного концерту відвідувачі можуть насолодитися короткою поїздкою на човні по підземному озеру.
    Тривалість всієї екскурсії становить приблизно близько години. Протяжність всього маршруту складає 1200 метрів. Температура в печерах постійна, і становить 20 ° С при вологості 80%. Для екскурсії рекомендується взувати зручне спортивне взуття, тому що в деяких частинах печери поверхня може бути вологою і слизькою. Фото та відеозйомка всередині печери заборонена.
    Фото достопримечательностей острова Майорка: Вход перед пещерой Дракона, Майорка
    Вхід перед печерою Дракона, Майорка     Подивитися інші фото до статті
    Час роботи:
    З 1 квітня по 30 жовтня: 10:00, 11:00, 12:00, 14:00, 15:00, 16:00 і 17:00.
    З 1 листопада по 31 березня: 10: 45,12.00,14.00 і 15:30.
    Закрито 25 грудня та 1 січня.
    Як дістатися: печери розташовані приблизно в 65 км від міста Пальма, в Порто-Крісто, поруч з дорогою PMV-401-4 у напрямку на Порто Колом.
    Адреса: Carretera de les Coves, s / n, 07680 Porto Cristo, Mallorca
    Контактний телефон: +34 971820753, Fax: +34 971815089.
    Печери Амс (Cuevas dels Hams)
    Наступними за відвідуваністю є Печери Амс (Cuevas dels Hams), або Печери рибальських гачків. Ці печери знаходяться недалеко від Драконових печер, і при бажанні Ви зможете поєднати відвідування обох. Слово hams в перекладі з майоркінского означає - «рибальський гачок». Своєю назвою печери зобов'язані сталактитами дивної форми, дуже схожими на загнуті рибальські гачки. Це незвичайне творіння природи можна побачити в одному із залів печери з романтичною назвою «сон Ангелів».
    Печери Амс випадково були відкриті 2 березня 1905, коли спелеолог і один з піонерів туризму на Майорці дон Педро Кальдентейн (Don Pedro Caldentey) під час пошуків онікса, відколів великий шматок гірської породи, виявив вхід в раніше невідомі печери.
    Фото достопримечательностей острова Майорка: Остров Майорка. Пещеры Амс (Cuevas dels Hams)
    Острів Майорка. Печери Амс (Cuevas dels Hams)     Подивитися інші фото до статті
    Кальдентей виявив великий інтерес до відкритих їм печерам, прагнучи показати красу підземного світу острова, він впровадив передові на ті часи технологічні інновації: освітлення печер художньої - електричної підсвічуванням. Електрика для цього вироблялося за допомогою водяного млина з встановленою турбіною. Отриманого електрики вистачало на освітлення печери протягом 16 годин без перерви.
    У наші дні печери Амс використовують нові технології для того щоб поділиться з усіма відвідувачів своїми таємницями. Сьогодні тут застосовується оригінальна комбінація цифрових технологій з'єднаної з навколишнім середовищем печери. Гроти печери перетворені на сучасний кінотеатр, а її стіни в екран. Пройшовши з кінозалу в печеру, Ви отримаєте можливість побачити незвичайні сталактити, завдяки яким печера отримала свою назву. У найглибшій точці Вашої подорожі знаходиться підземне озеро, яке носить горду назву «море Венеції», тут Ви зможете насолодитися невеликим концертом та світлове шоу.
    Фото достопримечательностей острова Майорка: Остров Майорка. Пещеры Амс (Cuevas dels Hams)
    Острів Майорка. Печери Амс (Cuevas dels Hams)     Подивитися інші фото до статті
    Фото та відеозйомка в печері дозволена без спалаху.
    Час роботи:
    З квітня по жовтень печери відкриті з 10:00 до 18:00.
    З листопада по березень з 10:00 до 17:00
    Адреса: Carretera Manacor - Porto Cristo, s / n, 07680 Poto Cristo, Mallorca
    Контактний телефон: +34 971820988, Fax: +34 971820271
    Підземний світ Майорки надзвичайно багатий і різноманітний. У цій статті відображені лише найпопулярніші серед туристів маршрути, що пропонують для своїх відвідувачів справжні шоу-вистави, проте на острові існують ще й інші відкриті для відвідування печери. Але свої найпотаємніші таємниці і таємничі підземні скарби острів оберігає від чужих очей.
    Адреси та розклад роботи печер відкритих для відвідувачів:
    Cuevas d'Arta
    Час роботи:
    З травня по жовтень з 10:00 до 18:00. З листопада по квітень з 10:00 до 17:00
    Адреса: Carretera de les Coves, s / n, Capdepera, Mallorca. Контактний телефон: +34 971841293.
    Фото достопримечательностей острова Майорка: Майорка. Пещера Арта (Cuevas d´Artà)
    Майорка. Печера Арта (Cuevas d'Arta)     Подивитися інші фото до статті
    Cuevas de Campanet
    Час роботи:
    З квітня по вересень з 10:00 до 18:00. З жовтня по березень з 10:00 до 17:00
    Адреса: Coves de Campanet, Campanet, Mallorca. Контактний телефон: +34 971516130, Fax: +34 971 516 130.
    Фото достопримечательностей острова Майорка: Майорка. Пещера Кампанет (Cuevas de Campanet)
    Майорка. Печера Кампанет (Cuevas de Campanet)     Подивитися інші фото до статті
    
    Cuevas de Genova
    Час роботи: з квітня по жовтень з 13:30 до 18:00. З листопада по березень з 10:00 до 13:00 і з 16:00 до 17:30. Понеділок закрито за винятком місяців липень і серпень.
    Адреса: Genova, Palma de Mallorca. Контактний телефон: Telefono +34 971402387
    Морські печери Майорки - Cuevas marinas
    Крім печер, розташованих на суші для любителів активного відпочинку можна запропонувати унікальну можливість - здійснити незабутню екскурсію в морські печери, розташовані в одному із найдивовижніших і зачаровують місць на Майорці. Сформовані під впливом морських хвиль за багато тисяч років, ці печери вважаються одним з найдивовижніших творінь природи, яке можна побачити в наші дні.
    Фото достопримечательностей острова Майорка: Морская пещера вдоль побережья острова Майорка
    Морська печера вздовж узбережжя острова Майорка     Подивитися інші фото до статті
    Морські печери знаходяться на порізаному численними затоками і бухтами північно-східному узбережжі острова, недалеко від Порто-Крісто. Доступ до печер відкритий тільки з боку моря. Перед екскурсією індивідуальні інструктори допоможуть Вам підібрати за розміром спеціальний неопреновий костюм, після чого швидкісний човен доставить Вас до гроту дивовижної краси.
    Через цей грот Ви зможете самостійно проникнути в дивовижну, приголомшливо красиву печеру з таємничим підземним озером і зануритися в атмосферу справжньої містичної і чарівною казки підземного царства. Ви зможете насолодитися кришталево чистими і спокійними водами озера, яке розташоване всередині скляного купола і оточене дивовижними сталактитами і сталагмітами, підсвіченими надзвичайним розсіяним світлом, що йде зовні. Таємнича атмосфера печери перетворить Вашу екскурсію на справжню пригоду, яке неможливо буде забути.
    Вдалих Вам походів і досліджень підземних таємниць острова Майорки!

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини themacmob.com telefon.com.ua theroyalemoney.ru www.textron-msk.ru timbercar.ru time-news.net telesam5.ru www.tktehno21.ru top-news-24.ru totalnabiologia.org