Tuesday, March 17, 2015

Аркаим - таємничий місто минулого

    Цікаво, але в наші дні ще знаходяться люди, які мало що чули про археологічний заповідник "Аркаим". А адже ця колись несподівана знахідка вчених багато перевернула в умах сучасної російської науки. І зараз не припиняються суперечки про те, що ж все-таки таке це древнє місто?

    Одні вчені стверджують, що Аркаим був святилищем, інші говорять про те, що це унікальна астрономічна обсерваторія. Треті діячі науки голосно заявляють про те, що Аркаим був храмом, побудованим прибульцями з космосу. Цілком можливо, що всі вони мають рацію. Зараз "Аркаим" це особливо охороняється наукою заповідник, де знаходиться не менше 70 пам'яток археології. Це справжня коштовність для сучасної науки, яка розкриває завісу таємниці того, що відбувалося багато тисяч років тому на території Росії.

    Довідка:
    Назва "Аркаим" походить від найменування прилеглої гори, що розташована в чотирьох кілометрах на південь від самого поселення. Слово "Аркан" походить від тюркського "арка", що можна перекласти як "підстава", "хребет". Сам же древнє місто міг називатися по-іншому.

    Фото достопримечательностей Урала: Останки древнего и загадочного Аркаима
    Останки стародавнього і загадкового Аркаима     Подивитися інші фото до статті

    Після того, як археологи виявили це місто древніх, розкопки і дослідження знахідок рік від року додавали все нових і нових цікавих подробиць. І вже сьогодні можна побачити, що величний колись місто було виконано у формі кола. Його зовнішній діаметр становив не менше 160 метрів. Це місто-храм був непогано захищена від зовнішнього світу, нападів і негоди. Його оточував великий глибокий рів і досить велика зовнішня стіна метрів п'ять заввишки і стільки ж завширшки. У цій неприступній стіні були чотири входи. Головний з них знаходився в південно-західній частині міста. Розташування цього входу, як і саме розташування міста Аркаима багато вчених пов'язують з культом сонця і розташуванням сонця щодо міста. Більше того, сам символ, у формі якого був відбудований місто, на думку багатьох істориків може мати сакральний зміст.

    Де знаходиться Аркаим:
    Географічне положення Аркаима в сучасному світі - мис на злитті двох річок, Утяганка і Велика Караганка. Поселення знаходиться в двох кілометрах на південний схід від селища Олександрівський Кізільскій району, що в Челябінській області.

    Всі вулиці в цьому місті всередині були виконані також у формі кілець, сполучених один з одним. Як показали розкопки, люди на центральній вулиці ходили по настилу з колод. Настил в свою чергу був покладений на систему канавок в землі, яка дозволяла під час сильних дощів відводити надлишки води прямо в рів біля зовнішньої стіни. Прямо до внутрішньої сторони зовнішньої стіни міста примикали досить великі будинки, в яких, ймовірно, жили стародавні люди міста. Вчені нарахували таких жител на головній вулиці більше тридцяти.

    Фото достопримечательностей Урала: Кольцевая структура Аркаима, входящему в город нужно было пройти путь, который проходит Солнце
    Кільцева структура Аркаима, що входить в місто потрібно було пройти шлях, який проходить Сонце     Подивитися інші фото до статті

    На цьому система укріплень Аркаима не закінчувалась. У випадку, якщо противник все-таки проривав оборону зовнішньої головною стіни, він натикався на ще більш потужну і високу внутрішню стіну кільця всередині міста. Цікаво, що ця внутрішня стіна має вже тільки один вхід, який знову ж розташований на південному сході. Тут важливо зрозуміти цікавий зміст, який переслідували невідомі архітектори. Та людина, що бажав увійти в коло Аркаима, повинен був здійснити шлях, що нагадує траєкторію руху сонця. За деякими даними, за особливо укріпленої внутрішньою стіною всередині міста жили жерці або хранителі невідомого знання, яке повинне було захищатися навіть від місцевих жителів.

    Довідка:
    З наукової точки зору Аркаим представляє з себе поселення укріпленого типу, що відноситься до епохи середньої бронзи. Це близько III-II тисяч років до нашої ери або більше. За деякими даними, вік Аркаима може бути набагато більше, ніж чотири тисячі років. Вчені досі точно не визначили вік стародавнього міста напевно. Точно відомо тільки те, що в той же час зводилися піраміди в Єгипті.

    Фото достопримечательностей Урала: Реалистичная модель Аркаима, воссозданная по схемам и чертежам
    Реалістична модель Аркаима, відтворена за схемами та кресленнями     Подивитися інші фото до статті

    У центрі Аркаима розташована площа практично ідеально квадратної форми. Археологи стверджують, що в цьому місці зовсім виразно проводилися якісь обряди і містерії. Останки багать, які збудовані в особливому порядку, очевидно вказують на це. Містиків напевно знайомий сенс вписаного в коло квадрата. Дуже багато діячів науки кажуть, що цей символ уособлює будову Всесвіту. Ось чому загадка квадратури кола не може бути вирішена, а число "пі" нескінченно. Таким чином, ми можемо сказати, що архітектори Аркаима створили Всесвіт у мініатюрі і жили в ній кожен день.

    Те, що творці Аркаима були не такі прості і дурні, можна помітити і по геніальному планом будівництва, і по зручності спостереження за зоряним небом з цієї точки. Той, хто обирав місце для міста, добре розумів, що саме він робить і навіщо. Крім того, не слід забувати і те, що останки міста прекрасно збереглися, враховуючи його вік. У поєднанні з тими унікальними знахідками, що були зроблені на території Аркаима - це особливий об'єкт світової спадщини історії. Багато вчених справедливо вважають, що виявлення такого міста може перевернути всі уявлення в наукових теоріях історії Росії.

    Це цікаво:
    За однією з легенд, Аркаим в 1987 році знайшли два школяра, які входили до складу археологічного гуртка при одній з експедицій в Большекараганской долині. Їм стало нудно дивитися на метушню дорослих, і вони втекли погуляти по степу. Їх не було досить довго. І коли їх вже збиралися шукати з собаками, вони повернулися і повідомили, що знайшли цілий стародавнє місто.

    Фото достопримечательностей Урала: Еще один прототип обустройства Аркаима
    Ще один прототип облаштування Аркаима     Подивитися інші фото до статті

    Неможливо недооцінити значимість Аркаима для Росії і світовій історії. Цьому будовою років стільки ж, скільки єгипетських пірамід. Ось чому з самого моменту відкриття розкопок сюди тягнуться натовпи туристів. Кожен з цих гостей по-своєму бачить сенс Аркаима. Уфологи з усіх кінців країни стверджують, що саме тут колись нашу країну регулярно відвідували гості з космосу, і під їх керівництвом і був побудований місто. Прихильники давніх язичницьких богів захоплено моляться тут Сонцю і згадують своїх предків. Містики і йоги, астрологи і практики саморозвитку, та й просто цікаві - всі сходяться в одному, що у цього місця зовсім особлива енергетика. Тут голова завжди мимоволі закидається вгору. Вдень - до сонця, вночі - до зірок. І кожен затамувавши подих чекає, що зараз відбудеться. Чи побачить він те ж саме, що багато тисяч років бачили до нього праотці?

    Пік відвідувань міста Аркаим припадає на день літнього сонцестояння, 21 червня. Зазвичай у цей день всі місця в довколишніх готелях і наметових таборах вже зайняті, ось чому їх треба бронювати заздалегідь.

    Аркаим на сьогоднішній день це місце для паломництва містиків. Ось чому тут недолюблюють алкоголь. Сюди їдуть на пошуки істини, за пізнанням самого себе і за духовним розвитком. Часом навіть курити звичайні сигарети не дуже вітається серед мешканців наметів біля стародавнього поселення. Що й казати, аура священного місця дає про себе знати і сьогодні. Тим не менш, навіть серед деяких приїжджих містиків попадаються прихильники Карлоса Кастанеди, розширював собі свідомість галюциногенами.

    Фото достопримечательностей Урала: Люди на горе Шаманке пытаются почерпнуть космическую энергию
    Люди на горі Шаманка намагаються почерпнути космічну енергію     Подивитися інші фото до статті

    В чутках навколо Аркаима чимало Бредова, особливо в тій частині, яка стосується пліток серед туристів. Багато перед відвідуванням Аркаима навіть не спромагаються прочитати пару книжок про це місце. Приїхавши ж, починають називати місцеву річку Велика Караганка - Йорданом і обмащуються брудом з берега, вважаючи її цілющою. Бувають в таких місцях і відверто божевільні, які шукають докази для своїх маячних теорій. Ось чому залишається вам тільки порекомендувати триматися подалі від відверто неадекватних сновид і наркоманів. І тоді ви зможете оцінити і атмосферу цих місць, і давню ауру Аркаима. Щоб не злити місцеве населення, що не ламайте дерева, не рвіть квіти (особливо латаття), не вбивайте місцевих тварин і змій, які не розкидайте сміття. Якщо вам потрібні дрова для багаття, то їх краще купити у місцевих. Це не дуже дорого. Їздити в Аркаим краще з травня по жовтень. Це найбільш комфортно з точки зору клімату і всього іншого.

    Цікаво:
    Після ретельного дослідження вчені з'ясували, що місто Аркаим існував не більш ста років. Після цього люди місто піддали вогню і пішли. Діячі науки стверджують, що всьому причина природний фактор - навколо міста стало мало родючих земель, дерев і пасовищ.

    Фото достопримечательностей Урала: Сохранившиеся жилища древних аркаимцев
    Збережені житла стародавніх аркаимцев     Подивитися інші фото до статті

    Факт той, що у стародавнього міста, останки якого сучасні вчені досліджують досі, було явно іншу назву. Можливо, це був навіть і не місто, а щось на зразок укріпленого перевалочного форту для особистих потреб. Одне можна сказати точно, якби в 1987 році пересічна радянська експедиція археологів не поїхала б в Бреднінскій район - долина з безцінними свідченнями історії була б просто затоплена після будівництва ГЕС. Безцінна роль Аркаима у розвитку концепції сінташтінской культури. Адже вченими і раніше був виявлений місто Сінташта, за своєю структурою і розташуванням схожий на Аркаим. Але в ті дні вченим не вистачило даних для хоч скільки-небудь виразної теорії на цей рахунок. Тепер же Аркаим органічно доповнив і влився в концепцію, викликавши справжній прорив в археології цього напрямку.

    Як дістатися до Аркаима. Це дуже легко зробити, вирушивши в подорож з Магнітогорська. Можете взяти машину або поїхати на рейсовому автобусі, який ходить кілька разів на день. Від Магнітогорська до Аркаімского поселення приблизно 250 кілометрів. Якщо ви добираєтеся рейсом "Магнітогорськ-Бреди", то вас довезуть до повороту, звідки вам доведеться йти ще близько восьми кілометрів. Крім того, в Аркаим можна виїхати прямо з Челябінська, з Південного автовокзалу. Місце розташування Аркаима на карті. Географічні координати: 52 ° 38 '15' 'пн.ш., 59 ° 32' 12 '' східної довготи

    На сьогоднішній день в Аркаим прибувають туристи не тільки з Росії, але також із ближнього і далекого зарубіжжя. Подивитися, переконатися, побачити своїми очима це диво можете і Ви.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини themacmob.com telefon.com.ua theroyalemoney.ru www.textron-msk.ru timbercar.ru time-news.net telesam5.ru www.tktehno21.ru top-news-24.ru totalnabiologia.org