Tuesday, March 31, 2015

10 кращих пам'яток Гамбурга

    Вільний і Ганзейського місто Гамбург - ось повна назва другого за величиною міста Німеччини, що є і однією з земель країни. Цей дивовижний, мультикультурний, процвітаючий портове місто зберігає в собі багато цікавого. Дізнайтеся про 10 найважливіших пам'ятках Гамбурга.

    1. Гамбурзький порт

    Гамбург - портове місто, з третьої за величиною гаванню в світі після Лондона і Нью-Йорка. Щорічно близько 12 тисяч суден доставляють сюди мільйони тонн вантажу. Порт займає 12% всієї території Гамбурга, розкинувшись від двох мостів на Ельбі зі східного боку до колишнього риболовецького острова Фінкенвердер на заході. Гамбурзьким порту вже більше 800 років.

    Фото достопримечательностей Германии: Вид на Гамбург
    Вид на Гамбург     Подивитися інші фото до статті

    Два судна стоять у гавані постійно і доступні для огляду туристами. Одне з них - парусник «Rickmer Rickmers» 1896, тепер перетворений на музей і ресторан, а друге - важковагове судно «Cap San Diego», побудоване в Гамбурзі в 1960-х рр. Туристи мають можливість взяти участь в екскурсії на катері, прогулятися по пляжу або пообідати в ресторані, що подає дуже смачні страви зі свіжих морепродуктів, і насолодитися прекрасними видами на гавань.

    Фото достопримечательностей Германии: Парусник Rickmer Rickmers в порту Гамбурга
    Вітрильник Rickmer Rickmers в порту Гамбурга     Подивитися інші фото до статті

    Екскурсія на катері нікого не залишить байдужим. Катер відправляється від річкової пристані Ландунгсбрюккен, де пришвартований корабель-музей «Rickmer Rickmers». Через цю пристань проходять всі вантажі в порту. Неподалік розташовується вхід в старий тунель під Ельбою - підводний тунель довжиною 426 м, побудований під річкою ще в 1911 р, але діючий і досі.

    Фото достопримечательностей Германии: Гамбург – портовый город, с третьей по величине гаванью в мире после Лондона и Нью-Йорка
    Гамбург - портове місто, з третьої за величиною гаванню в світі після Лондона і Нью-Йорка     Подивитися інші фото до статті

    2. Озера Альстер

    Два озера - Бінненальстер (Внутрішній Альстер) і Аусенальстер (Зовнішній Альстер) - можуть похвалитися одними з найбільш мальовничих видів у всьому Гамбурзі. Кожен житель міста мріє оселитися в межах видимості одного з озер, але дозволити собі таку розкіш можуть лише найбагатші городяни. Але навіть ті, кому це недоступно, можуть насолоджуватися прогулянками по берегу водойм, адже Аусенальстер оточує обрамлена деревами алея довжиною 7 км. Це одне з найприємніших і популярних місць як для неспішної прогулянки, так і для бігу вранці.

    Бінненальстер розташовується майже в центрі міста, прикрашаючи його урбаністичний ландшафт. Уздовж нього тягнеться елегантна вулиця Юнгфернштіг, звідки починається більшість круїзів по озеру і каналу. Маленькі човни і вітрильники, що курсують по озерах - звичайне видовище для літнього сезону.

    Фото достопримечательностей Германии: Живописный вид на Гамбург с озера Альстер
    Мальовничий вид на Гамбург з озера Альстер     Подивитися інші фото до статті

    Мости Ломбардбрюке і Кеннедібрюке відокремлюють Бінненальстер від розташованого північніше Аусенальстер, куди відправляються бажаючі зайнятися вітрильним спортом. Від Юнгфернштіг туди можна дістатися на катері. Уздовж західного берега Аусенальстер розбиті прекрасні парки і сади.
    3. Церква Святого Михайла

    Ця церква в стилі бароко - один із символів Гамбурга. Побудований в 1648-1661 рр. протестантський храм став однією з найвідоміших церков Північної Німеччини. Століття по тому будівля була зруйнована ударом блискавки, а в другій половині 18 ст. відновлено в стилі скандинавського бароко, але в 1906 р знову пошкоджено страшним пожежею. Зведена в 1912 р копія знову була знесена з лиця землі в період Другої світової війни. Справжня церква є реконструкцією.

    Фото достопримечательностей Германии: Церковь Святого Михаила — один из символов Гамбурга
    Церква Святого Михайла - один із символів Гамбурга     Подивитися інші фото до статті

    Внутрішні приміщення, декоровані в білих і золотих тонах, досить великі, щоб вмістити 3000 чоловік. Церква прикрашає вежа з цегли і заліза, висотою понад 130 м, увінчана найбільшими в Німеччині баштовими годинами з діаметром майже 8 м. Щоб оглянути з висоти місто, красиву гавань, річку Ельбу і озера Альстер, туристам слід піднятися по спіральних сходах або на ліфті на оглядову площадку на вершині вежі, над годинником. Але самий чудовий вид з годинникової вежі відкривається ввечері.

    Двічі на день, вранці і ввечері, вартове на вершині вежі виконує соло на трубі. У підземеллі демонструють півгодинний фільм про тисячолітню історію Гамбурга і його церквах. Увечері в залі під вежею можна пригоститися слабоалкогольними напоями, насолоджуючись класичною музикою.
    4. Район Хафенсіті

    На місці старого порту Гамбурга поступово виростає новий житловий район Хафенсіті - результат найбільшого в Європі урбаністичного проекту. Тут будуються сучасні житлові будинки і офіси, магазини і ресторани, розбиваються парки та площі. Район займає більше 150 га і готовий вмістити вдвічі більше населення міста.

    Фото достопримечательностей Германии: Район Хафенсити — образец современного жилого района европейского уровня
    Район Хафенсіті - зразок сучасного житлового району європейського рівня     Подивитися інші фото до статті

    Завершення проекту намічено на 2025, але вже сьогодні можна побачити найбільш вражаючі у всій Європі зразки сучасної архітектури. Будинки, в яких розташувалися дорогі житлові апартаменти, вражають красою і різноманітністю стилів. Вони нависають над берегом річки, немов у будь-який момент можуть впасти. Планується також будівництво університетів і музеїв, а кульмінацією стане будівля Ельбські філармонії. Воно буде виступати над основним руслом Ельби, немов ніс корабля. Відкриття філармонії заплановано на 2017
    5. Гамбурзька картинна галерея

    В одному з кращих художніх музеїв Німеччини зберігається 3,5 тисячі полотен і 650 скульптур, а також колекція монет і медалей, датованих різними епохами, починаючи з часів Стародавнього Риму. Це зібрання скарбів різних періодів займає дві будівлі, старе і нове, з'єднані підземним переходом.

    В основній будівлі зібрані роботи від Середньовіччя до 20 ст., В тому числі, творіння Пауля Клеє і Оскара Кокошка. Тут можна оглянути видатну колекцію полотен в стилі німецького романтизму. Є й окремий зал, де виставлені пейзажі 19 в. роботи Каспара Фрідріха. В інших залах демонструються роботи Рембранта, Ван Дейка, Каналетто і Тьєполо. А виставка творів імпресіоністів кінця 19 ст. зберігає картини Моне, Ренуара, Лібермана і лейблів.

    Фото достопримечательностей Германии: Здание музея кунстхалле в Гамбурге
    Будівля музею Кунстхалле в Гамбурзі     Подивитися інші фото до статті

    У білосніжному кубічному будові в стилі постмодернізму, названому Галерея Сучасності, демонструються роботи сучасних німецьких художників, починаючи з 1960-х років, серед яких Ребекка Хорн, Йозеф Бойс, Георг Базеліц і Герхард Ріхтер. Але є й твори майстрів з інших країн, в тому числі, Енді Уорхола, Девіда Хокні і Барбари Крюгер. Більше 1200 творів графічного сучасного мистецтва виставлені тут. Варто звернути увагу і на величезне панорамне вікно галереї.
    6. Менкебергштрассе

    Тим туристам, хто і в Гамбурзі бажає насолодитися шопінгом у всьому його пишності, слід відправлятися на Менкебергштрассе (Monckebergstra?e) - широку вулицю, вздовж якої вишикувалися торгові та офісні будівлі. Побудована вона була на початку 20 ст. для з'єднання головного залізничного вокзалу та міської ратуші. Їздити по ній дозволяється лише таксі та автобусів, тому по Менкебергштрассе зручно неквапливо прогулюватися, не побоюючись потоку машин.

    Фото достопримечательностей Германии: Улица Менкебергштрассе (Mönckebergstraße) в рождественской подсветке
    Вулиця Менкебергштрассе (Monckebergstra?e) у різдвяній підсвічуванні     Подивитися інші фото до статті

    Саме тут розмістилися популярні торгові центри «Галерея Кауфхоф» і «Карштадт», величезний магазин електроніки «Сатурн», а також безліч магазинів відомих брендів, від «Адідас» до «Зара». А найкращі кафе і ресторани потрібно шукати на бічних вуличках, що відгалужуються від Менкебергштрассе, оскільки там оренда приміщень не така висока, як на основний торговій вулиці.

    Крім магазинів всіх мастей, на Менкебергштрассе стоїть велична церква Святого Петра, заснована в 14 ст., Але в середині 19 ст. перебудована в стилі неокласицизму. Вежа церкви піднімається на висоту 130 м. Закінчується вулиця біля залізничного вокзалу, на північний схід від якого варто Драматичний театр.
    7. Репербан

    Центральна вулиця району Санкт-Паулі - Репербан (Reeperbahn), там колись селилися майстри, які виготовляють мотузки. Але сьогодні вона завоювала славу центру нічного життя міста, так що по праву вважається найвідомішою вулицею Гамбурга. Вона ніколи не спить, причому буквально: деякі бари не закривають двері перед відвідувачами день і ніч безперервно. Саме тут розташовуються легендарні розважальні заклади та район червоних ліхтарів. Еклектичне поєднання барів і ресторанів, стрип-клубів і музеїв еротики у свій час привернуло сюди «Біттлз», в 1960-х починали в Гамбурзі свою міжнародну кар'єру.

    Фото достопримечательностей Германии: Улица Репербан (Reeperbahn)
    Вулиця Репербан (Reeperbahn)     Подивитися інші фото до статті

    Ще кілька десятиліть тому туристів притягували уявлення стриптизу і готелі сумнівної репутації, що здавали номера погодинно. Перший бордель тут був зареєстрований ще в 15 ст. Але все зростаюча загроза СНІДу змінила спрямованість вулиці, і тепер основне місце тут займають галереї ігрових автоматів, дискотеки та інші розважальні заклади. Проте, і сьогодні на Репербан можна побачити напівроздягнених жінок, які пропонують свої послуги перехожим.

    Але все ж Репербан - далеко не тільки район червоних ліхтарів. Вечорами і на вихідних сюди стікаються любителі нічного життя, до ранку переходять з одного бару або нічного клубу в інший. А до послуг цінителів музики і театру даються численні вистави в театрах і вар'єте. Мешканці та гості міста приходять сюди повечеряти і випити, а після - прогулятися по цьому мальовничому і незвичайного району.
    8. Міська ратуша

    На центральній площі Гамбурга Ратхаусмаркт варто Міська ратуша. Велику відкриту площу прикрашають кілька пам'ятників, у тому числі, статуя німецького поета 19 ст. Генріха Гейне і Меморіал загиблим у Першу світову війну.

    Теперішнє будівля Ратуші, шостий за історію Гамбурга, було відкрито в 1897 р, оскільки попереднє згоріло під час Великої пожежі в 1842 р Це одне з найбільш вражаючих будівель у стилі неоренесансу, що вважається символічним серцем міста. У будівлі 647 кімнат і велична 112-метрова вежа з годинником. Прекрасний фасад прикрашають скульптури і орнаментальний декор.

    Фото достопримечательностей Германии: Городская ратуша Гамбурга
    Міська ратуша Гамбурга     Подивитися інші фото до статті

    В останню війну Ратуша була сильно пошкоджена при бомбардуванні, але до 1957 відновлена. Сьогодні тут засідає мер Гамбурга, міська рада і парламент землі. Туристам пропонують 45-хвилинну екскурсію по Міській ратуші, що починається з нижнього поверху, який займає величезний хол з колонами. Хоча відвідувачам показують лише офіційні приміщення, чудові гобелени, сяючі люстри, кесонні стелі і величезні портрети красномовно демонструю, наскільки багатим був місто в 19 в. На площі перед Ратушею регулярно проходять фестивалі та інші заходи, в тому числі, щорічний фестиваль вина і найбільший різдвяний ринок у місті.
    9. Музей імміграції Баллінштад (Ballinstadt)

    З 1850 по 1939 р через Гамбурзький порт пройшло близько 5 мільйонів європейських емігрантів, які прямували шукати кращої долі в Новий Світ. У ті часи місто навіть називали «Брамою в світ». У музейному комплексі Баллінштад розповідається про їх подорожі, повністю змінити життя.

    Початок музею було покладено близько 100 років тому, коли керівник пароплавної компанії Альберт Баллін побудував найбільшу в світі готель - легендарний Будинок Емігрантів. Комплекс складався з приміщень для ночівлі та проживання, їдалень, ванних, церкви, синагоги, музичного павільйону і кімнат для медичного огляду - всього понад 30 будівель. Тисячі людей з усієї Європи приїздили сюди і дні або тижні очікували свій пароплав.

    Фото достопримечательностей Германии: Экспозиция в музее иммиграции Баллинштад (Ballinstadt)
    Експозиція в музеї імміграції Баллінштад (Ballinstadt)     Подивитися інші фото до статті

    У музеї можна побачити сам готельний комплекс. Три ретельно відновлені житлові павільйону демонструють різницю в соціальному, економічному та політичному становищі переселенців. Тут же знаходиться і величезна інтерактивна виставка англійською та німецькою мовами, документи та експонати показують це історична подія з дуже особистісної людської точки зору. Можна навіть простежити шлях своєї сім'ї, перевіривши оригінали списків пасажирів і найширшу генеалогічну базу даних у світі.
    10. Рибний ринок

    Потрібно виправдання, щоб зовсім не лягати спати в суботу? Відправляйтеся на знаменитий рибний ринок Гамбурга. Він проходить в районі Санкт-Паулі щонеділі, з 5 до 10 ранку. Цей ринок під відкритим небом, що розташувався прямо біля історичної будівлі рибного аукціону, діє з 1703 р, коли рибалки поспішали продати свій улов раніше, щоб встигнути на церковну службу.

    Свіжа риба, екзотичні фрукти, горіхи, чай та інші продукти з усього світу - Рибний ринок Гамбурга зобов'язаний відвідати кожен гурман. Крім покупки смачних свіжих продуктів, сюди приходять, щоб зануритися в унікальну атмосферу, не дуже-то змінилася за останні 300 років.

    Фото достопримечательностей Германии: Самое оживленное место Гамбурга — Рыбный рынок
    Саме жваве місце Гамбурга - Рибний ринок     Подивитися інші фото до статті

    Сьогодні на ринку панують аукціонери, викрикують на весь голос свої ставки. На ринку продаються не лише продукти харчування, тут можна знайти все, що душа забажає: від папуг і пальмових дерев, до цінного антикваріату і поношеного одягу. Музичні групи дають живі вистави.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини themacmob.com telefon.com.ua theroyalemoney.ru www.textron-msk.ru timbercar.ru time-news.net telesam5.ru www.tktehno21.ru top-news-24.ru totalnabiologia.org