Sunday, March 29, 2015

Бамберг - прихована перлина Баварії

    Якщо ви запитаєте, які міста потрібно побачити в Німеччині, швидше за все, ви почуєте стандартну відповідь - Берлін, Мюнхен, Кельн, Гамбург. Однак слід пам'ятати, що перлини не завжди лежать на поверхні. Крім мегаполісів, Німеччина може запропонувати сузір'я маленьких, але прекрасних історичних міст, як: Аахен, Дрезден, Трієр і Бамберг. Бамберг - це несподіване відкриття, заховане в Баварії, це місто, в якому п'ють найбільше пива в Німеччині, місто який відноситься до культурної спадщини Юнеско. Це місто, яке може запропонувати все - від культурної програми високого європейського рівня, до студентських вечірок.

    Історія

    Бамберг розташований на семи пагорбах у Баварському регіоні Верхня Франконія. У 902 році місто перебувало у складі володінь східно-франкського роду Бабенбергів. У 1109 вперше був письмово згадано Альтенбург (фортеця в Бамберзі). З 1007 по 1802 рр. Бамберг був столицею незалежної єпископства, а в 1802 році був приєднаний до Баварії.

    У 1993 році був включений до списку світової культурної спадщини ЮНЕСКО. У списку ЮНЕСКО знаходиться близько 1200 історичних об'єктів, у трьох історичних частинах міста. Кожна частина з'єднана мостами, які створюють неповторну атмосферу в місті.

    Фото достопримечательностей Германии: Бамберг — скрытая жемчужина Баварии
    Бамберг - прихована перлина Баварії     Подивитися інші фото до статті

    Бамберг вцілів під час Другої світової війни, тому туристи можуть насолодитися культурним ансамблем у всій його красі. Завдяки тому, що місто знаходитися в списку світової культурної спадщини, ви не почуєте шуму літаків. За законом, повітряні шляхи повинні бути прокладені на значній відстані від об'єктів у списку ЮНЕСКО.

    Фото достопримечательностей Германии: Городская ратуша Бамберга — самое необычное здание в городе
    Міська ратуша Бамберга - саме незвичайне будівля в місті     Подивитися інші фото до статті

    Бамберг заслужено носить назву «маленька Венеція», тому що історичний центр міста розташований на березі річки Рейгніц, яка впадає в Майн. Влітку старовинні будиночки потопають у квітах, на березі річки плавають лебеді та качки. Городяни пишаються великим парком Хайн, де можна відпочивати, милуватися природою, займатися спортом або просто насолоджуватися літнім сонечком.

    Фото достопримечательностей Германии: Бамберг. Дома вдоль канала
    Бамберг. Будинки вздовж каналу     Подивитися інші фото до статті

    «Пивне» відкриття Баварії

    Пивна традиція в Бамберзі складалася протягом століть і триває донині. У 1818 році в місті було 65 пивоварень, і, звичайно, свої «Бамбергского» сорти пива. Крім особливого смаку, пиво приваблювало городян і туристів, насамперед ціною. У 1907 році місцеві пивовари вирішили підняти ціну пива на один (!) Пфаннінг, але місцеві жителі оголосили бойкот пивоварням і почали експорт пива з інших регіонів Баварії. Коли пивовари зрозуміли, що їхній бізнес збитковий, вони дуже швидко знизили ціни на колишній рівень. Ця історія називається «пивна війна».

    Зараз у місті існує 11 пивоварень, з яких 8 - працюють на повну потужність. Пивовари пишаються трьома особливими сортами пива - Раухбіер, Бокбіер і Убіер.

    Раухбіер - найзнаменитіший бамбергский сорт пива, який роблять в пивоварні в центрі міста. Це пиво з яскраво вираженим смаком копченого м'яса, шинки. Такий особливий смак досягається завдяки тому, що солод коптять і сушать на букової деревині.

    Фото достопримечательностей Германии: Раухбиер – самый знаменитый бамбергский сорт пива
    Раухбіер - найзнаменитіший бамбергский сорт пива     Подивитися інші фото до статті

    Бокбіер - «сезонне» пиво, традиційно сезон починається в жовтні, закінчується в грудні. У кожній пивоварні відкриття сезону - майже свято, тому якщо хочете спробувати це пиво - місця доведеться займати заздалегідь. Найкраще пробувати бокбіер в п'ятницю або на вихідних, тому як його фортеця - 8 оборотів.

    Убіер - нефільтроване пиво, традиція продовжується з часів перших пивоварень в Бамберзі.
    Фестивалі

    Якщо ви можете приїхати в Бамберг влітку, постарайтеся запланувати ваша подорож в серпні. Тому що в серпні протягом тижня проходить знаменитий джаз-фестиваль. Вхід на всі концерти вільний, ви можете насолодитися концертами зірок джазу світового масштабу.

    Якщо ви приїдете в липні, ви обов'язково повинні відвідати фестиваль вина (так, так в Баварії знають, що такий напій існує;). Протягом п'яти днів ви можете спробувати і купити регіональні вина.

    Не варто засмучуватися, якщо ваш візит припаде на лютий. Тому що кожен рік в лютому проходить фестиваль короткометражного кіна в Бамберзі. Після прогулянок по прекрасному історичному центру ви можете прийти в теплий кінотеатр і переглянути кращі короткометражки за останній рік - Німеччина, Австрія, Швейцарія, Люксембург і Південний Тіроль надають роботи для фестивалю.

    Фото достопримечательностей Германии: Роспись на фасадной стене ратуши в Бамберге
    Розпис на фасадній стіні ратуші в Бамберзі     Подивитися інші фото до статті

    Практично в будь-який час року в туристичному центрі можна замовити екскурсію "BierSchmecker Tour". Вашим завданням буде пройти 10 пивоварень і пробувати різні сорти пива. У кожному закладі ви отримаєте друк, яка підтверджує, що ви дійсно там були. Якщо ви дійдете до останньої «станції», то потім ви можете отримати «Пивний сертифікат», який підтверджує що ви - експерт.
    Культура

    Бамберг може запропонувати дуже багато, що стосується культури. Крім того, що тут постійно відбуваються концерти різних виконавців світового масштабу, місцеві культурні розваги не відстають за якістю та кількістю. У місті діє 9 театрів. Крім класичного театру ім. Гофмана, діє театр тіней. Брентано-театр пишається званням «самого маленького театру» у Німеччині. Максимальна кількість відвідувачів, які помістяться в залі для глядачів - 32 людини, а на сцені одночасно не може перебувати більше 4 акторів.

    Хочете відвідати незвичайні музеї? Ви в правильному місці, тому що в Бамберзі знаходяться: музей пива, музей Леві Страусса (Леві народився у Верхній Франконії) і музей місіонерів - експозиція, де показані експонати про місіонерів з Індії та Південної Америки.

    Фото достопримечательностей Германии: Кафедральный собор в Бамберге
    Кафедральний собор в Бамберзі     Подивитися інші фото до статті

    Велосипед - кращий засіб пересування

    Маленькі вулички, велосипедні доріжки, парковки для велосипедів - все це сприяє тому, що велосипед - це головний засіб пересування в місті. Якщо ж ви приїхали ненадовго, але хочете відчути себе місцевим - ви можете орендувати велосипед. Крім цього, регулярно проводяться вело - екскурсії по місту та за його рисою.

    Ви також можете відвідати Бамбергского катакомби, пройтися по нічному місту, слухаючи легенди та давно забуті історії, купити хрустку випічку в одній з численних булочних міста і відчути всю красу цього міста!

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини themacmob.com telefon.com.ua theroyalemoney.ru www.textron-msk.ru timbercar.ru time-news.net telesam5.ru www.tktehno21.ru top-news-24.ru totalnabiologia.org