Friday, March 20, 2015

Тенеріфе - кращий острів-курорт Канарських островів

    Острів Тенеріфе, найбільший з групи Канарських островів, постає перед прибувають сюди мандрівниками казкової землею контрастів. Ідилічне поєднання привітного сонця, теплого океану, нескінченних пляжів і вражаючої краси місцевої природи зробили його одним з найпопулярніших європейських курортів.

    269 кілометрів узбережжя пропонують кожному, навіть самому вишуканому і вимогливому смаку, широкий вибір з безлічі місць, де можна насолодитися сонцем і океанським прибоєм. Північна частина острова Тенеріфе має більш стрімкий і крутий берег, де можна виявити численні невеликі бухти і природні басейни, як не можна краще підходять для відокремленого відпочинку.

    На півдні острова вас чекають самі знамениті пляжні зони, більшість з яких мають вулканічне походження. Тут розташовані унікальні пляжі з чорним вулканічним піском, такі як: Playa de La Arena, Playa de San Marcos, Playa de El Socorro та інші.

    Фото достопримечательностей Испании: Пляж Playa de El Socorro с вулканическим черным песком на острове Тенерифе
    Пляж Playa de El Socorro з вулканічним чорним піском на острові Тенеріфе     Подивитися інші фото до статті


    Купатися і загоряти на Тенеріфе можна протягом усього року - завдяки великій кількості сонячних днів і при помірних температурах в діапазоні від 18 градусів взимку і близько 26 влітку. Безліч різних готелів на будь-який смак, висока якість обслуговування і широкий спектр розваг для всіх категорій мандрівників - ось ті причини, по яких тисячі людей вибирають цей острів, щоб насолодитися тут своїм відпочинком.

    Безсумнівно, на Тенеріфе ви знайдете набагато більше, ніж просто пляжний відпочинок. Підводне плавання і оригінальний рельєф морського дна, подарований цього місця вулканічними виверженнями, надасть вам унікальну можливість отримати незабутні враження від ваших занурень. Велоспорт і піші прогулянки, гольф, серфінг, парапланеризм - ось тільки неповний список видів спорту, якими ви зможете тут займатися. Крім знаменитого Карнавалу, що триває цілий тиждень і має статус другої за значимістю після карнавалу в Ріо де Жанейро, тут проходять також численні місцеві свята та фестивалі.

    Фото достопримечательностей Испании: Дорога через национальный парк Тейде на острове Тенерифе
    Дорога через національний парк Тейде на острові Тенеріфе     Подивитися інші фото до статті

    На додаток до цього, Тенеріфе розкриє вам таємниці своєї природи в Національному парку Тейде (Parque Nacional del Teide), а також на інших територіях, що мають велике екологічне значення для всього острова.
    Національний парк Тейде

    Це найстаріший і найбільший з парків на Канарських островах. Його ландшафт сформований навколо найбільшого вулкана Іспанії Тейде висотою 3718 метрів, чиє останнє виверження датується 1798 роком. Одне з вивержень вулкана, в 1492 році, зафіксував у своєму судновому журналі Христофор Колумб, коли починав свою знамениту експедицію з підкорення нового світу.
    Вулканічні конуси і лавові потоки утворили тут химерні форми всіляких кольорів і форм, серед яких знайшла своє місце різноманітна і химерна місцева флора, що має велику біологічну значимість.

    Фото достопримечательностей Испании: Климатические особенности придают этому природному заповеднику совершенно разные и неповторимые пейзажи
    Кліматичні особливості надають цьому природному заповіднику абсолютно різні і неповторні краєвиди     Подивитися інші фото до статті

    Найвідомішим рослиною в парку є канарська сосна. Вона здатна вкорінюватися на вулканічній лаві, а також має здатність, легко відновлюється після пожеж. Деревина сосни огнеупорна і володіє великою міцністю, тому є відмінним будівельним матеріалом. Барвисті балкони будинків на Канарських островах зроблені якраз з цієї деревини, так що проходячи під одним з них ви можете зайвий раз перевірити фортеця знаменитої канарської сосни.

    Фото достопримечательностей Испании: Канарские сосны хорошо растут в вулканической почве острова Тенерифе
    Канарські сосни добре ростуть в вулканічному грунті острова Тенеріфе     Подивитися інші фото до статті

    Висота найбільшого дерева канарської сосни на Тенеріфе становить 60 метрів, а товщина стовбура біля основи близько 3 метрів!
    Низька відносна вологість в будь-який час року в поєднанні з малою кількістю опадів роблять місцевий клімат посушливим, порівнянним з іншими гірськими районами. Такі кліматичні особливості надають цьому природному заповіднику абсолютно різні і неповторні пейзажі в залежності від пори року. Взимку вершина Тейде одягає білу снігову шапку, а влітку ожила природа набуває надзвичайно барвисті забарвлення. Велике розмаїття вулканічних конусів і куполів, застиглих лавових потоків всіляких відтінків і форм, приваблюють сюди численних кінематографістів. Так, у Національному парку Тейде знімалося більшість сцен з фільмів «Битва Титанів» (2010), «Гнів Титанів» (2012), а також шостої частини знаменитої саги «Форсаж» з Він Дизелем в головній ролі.

    Ще одна рослина - символ острова Тенеріфе - синяк Вільдпрета, він же червоний буглос, буглос Тенеріфе або буглос гори Тейде. Це посухостійка рослина з квітками, що утворюють башю, може досягати висоти до 3 метрів. Зростає цей вид виключно на острові Тенеріфе, головним чином на вулкані Тейде.

    Фото достопримечательностей Испании: Это необычное растение, называемое буглос Тенерифе или красный буглос растет исключительно на острове Тенерифе
    Це незвичайне рослина, зване буглос Тенеріфе або червоний буглос зростає виключно на острові Тенеріфе     Подивитися інші фото до статті

    Щоб піднятися на вершину вулкана Тейде, вам потрібно зробити незвичайну поїздку по канатній дорозі до кінцевої станції Ла Рамблета (La Rambleta), розташованої на висоті 3550 метрів. Для продовження іншої частини подорожі потрібно отримати спеціальний дозвіл, який видається абсолютно безкоштовно і виключно через спеціальний веб-сайт: www.reservasparquesnacionales.es

    Дозвіл діє на певну дату і час, а на кожен день їх видається рівно десять. Тому відвідування вершини доцільно забронювати заздалегідь. Робота канатної дороги починається о 9 ранку і закінчується о 16:00 - за умови, що погода дозволяє здійснити підйом.

    Фото достопримечательностей Испании: Канатная дорога ведет на вершину вулкана Тейде
    Канатна дорога веде на вершину вулкана Тейде     Подивитися інші фото до статті

    Для того щоб захистити цей захоплюючою дух своєю красою природний ландшафт, в 1954 році тут був створений Національний парк Тейде. У 2007 році парк оголошено ЮНЕСКО всесвітньою спадщиною людства. Щороку парк відвідують близько трьох мільйонів відвідувачів, що дає йому статус найбільш відвідуваного природного парку в Іспанії.
    Обсерваторія Тейде

    Унікальне географічне положення і високі гірські піки Тенеріфе зробили його ідеальним місцем для астрономічних спостережень. Ще на початку ХХ століття Європейське астрономічне співтовариство проявляло інтерес до створення постійної обсерваторії на вершині острова.

    Перший телескоп, побудований на висоті 2390 м над рівнем моря, почав функціонувати в 1964 році. Розташування обсерваторії Тейде робить її одним з кращих місць в світі для вивчення Всесвіту. Погода і географічні умови ідеально підходять для астрономічних спостережень, так як шар хмар формується нижче обсерваторії, і таким чином дозволяє уникнути «світлового забруднення».

    Фото достопримечательностей Испании: Астрономическая обсерватория Тейде на острове Тенерифе
    Астрономічна обсерваторія Тейде на острові Тенеріфе     Подивитися інші фото до статті

    Одним з важливих видів діяльності обсерваторії є робота з популяризації астрономії. З цією метою організовуються постійні відвідування обсерваторії групами школярів і туристів. За допомогою співробітників можна познайомиться не лише з обладнанням, яке використовується для спостережень, але і відкрити для себе загадку зоряного неба, зрозуміти важливість науки астрономії для всього людства.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини themacmob.com telefon.com.ua theroyalemoney.ru www.textron-msk.ru timbercar.ru time-news.net telesam5.ru www.tktehno21.ru top-news-24.ru totalnabiologia.org