Sunday, March 15, 2015

Каринтія - сонячна земля Австрії

    На півдні Австрії, на кордоні з Італією і Словенією, розташований найбільший сонячний і теплий регіон в країні - Карінтія (Karnten). З усіх боків ця земля оточена високими гірськими альпійськими масивами, що стало причиною унікального м'якого клімату. Більше 1200 мальовничих озер, в 200 з них кришталево-чиста питна вода, красиві долини річки Драва, величні гірські вершини, старовинні замки, колоритні міста і затишні села приваблюють сотні тисяч туристів цілий рік.

    Каринтія - земля, багата не тільки природними красотами, а й історичними пам'ятниками. Здавна тут жили кельти, були поселення римлян, словенців, з 1335 г Каринтія стала коронною землею Габсбургів. Назва Каринтія в перекладі з давнього кельтського мови означає «місце, де зібралися друзі». Дружелюбність місцевих жителів і природна атмосфера умиротворення дуже підходить до такого оригінального назвою землі.

    Клагенфурт (Klagenfurt) - столиця землі Карінтія. Цей колоритний місто ще називають «троянда озера Вертерзее». Розташувався Клагенфурт на східному березі найбільшого озера Карінтії Вертерзее в 320 км на північний захід від Відня і в 230 км від Зальцбурга. Дістатися до міста просто як на авто по трасі А 2 з Відня, А10 із Зальцбурга, так і літаком, автобусом або поїздом.

    Заснований Клагенфурт ще в 12 столітті поряд з бродом через річку Глан, що впадає в величну Драву. З часом поселення перемістилося на пагорб біля гори Кройцбергль. «Брід плачу» - так перекладається назва міста Клагенфурт. Згідно з давньою легендою в околицях броду жив жахливий дракон, який вимагав все більше людських жертв. Плач і страждання жінок у броду, гіркі сльози, капаючі в річку Глан дали назву Клагенфурту. У центрі Старого міста, посеред площі Нойер- плац, в 1590 г споруджений фонтан «Ліндвурма» з крилатим драконом і героєм, який переміг чудовисько і подарував місцевим жителям довгоочікувану свободу.

    Фото достопримечательностей Австрии: Панорама Клагенфурта, Австрия
    Панорама Клагенфурта, Австрія     Подивитися інші фото до статті

    Дракон - символ Клагенфурта. Його можна побачити навіть на гербі міста. Цікаво, що скульптор У. Фогельзанг виліпив голову дракона як копію черепа доісторичного шерстистого носорога. Жителі Клагенфурта, коли знайшли череп в околицях, подумали, що це і є справжня голова дракона. Цікаво, що він зберігся дотепер. Череп шерстистого носорога - один з унікальних експонатів Музею землі Карінтія, який розмістився у вишуканому будинку 18 століття на південно-східній околиці Старого міста.

    Фото достопримечательностей Австрии: Дракон – символ Клагенфурта. Интересно, что скульптор У. Фогельзанг изваял голову дракона как копию черепа доисторического шерстистого носорога.
    Дракон - символ Клагенфурта. Цікаво, що скульптор У. Фогельзанг виліпив голову дракона як копію черепа доісторичного шерстистого носорога.     Подивитися інші фото до статті

    Старе місто вражає елегантними будинками в стилі бароко і ренесансу: монументальний собор Св. Петра і Павла, красива міська Ратуша, колоритні Нова і Стара площі зі скульптурами, колонами і фонтами. Величний Ландхауз зберіг і сьогодні своє історичне значення, тут засідає уряд федеральної землі Карінтія. Приголомшлива панорама міста відкривається з високої вежі церкви Св. Егідія.

    Не поспішаючи гуляючи вулицями і площами, занурюєшся в атмосферу середньовіччя. Клагенфурт - австрійське місто, але в архітектурному стилі будинків, палаців і церков 16-18 століть, в пересічних під прямим кутом затишних вуличках, у великій кількості зелені та квітів відчуваються романтичні італійські мотиви. І не випадково. Після катастрофічної пожежі 1514 г, що знищила майже всі будівлі міста, Клагенфурт відновлювали італійські архітектори. Це додало унікальність і свій особливий вигляд місту, околиці якого називають ще «австрійської рівьерой».

    Фото достопримечательностей Австрии: Клагенфурт (Klagenfurt) — столица земли Каринтия
    Клагенфурт (Klagenfurt) - столиця землі Карінтія     Подивитися інші фото до статті

    Насолодитися архітектурною красою можна не тільки в Старому місті Клагенфурта. У північно-східній частині міста, на території Європа-парку, розмістився дивовижний музей «Мінімундус» - мініатюрний світ на озері Вертерзеє. Чудові враження виробляють понад 150 моделей найвідоміших і найкрасивіших будівель світу, кораблів, поїздів, зроблені в масштабі 1/25. Цікаво, що всі експонати створені з тих же матеріалів, що і оригінали. Вибух емоцій викликають мініатюрні кораблики на річках, а особливо рухомі старовинні паровози і сучасні потяги. Вони мчать по маленьким рейках, пускають густий сизий дим і зупиняються на міні-станціях. До речі, за один рік кожен мініатюрний поїзд проїжджає більше 5000 км.

    Фото достопримечательностей Австрии: Музей «Минимундус» в Клагенфурте — миниатюрный мир достопримечательностей
    Музей «Мінімундус» в Клагенфурті - мініатюрний світ пам'яток     Подивитися інші фото до статті

    У Міміндус можна відчути себе Гулівером в країні ліліпутів або Филеас Фогг, героєм роману Жюля Верна "Навколо світу за 80 днів». Тільки на відміну від Филеаса Фогга Вам знадобиться всього 2-3 години, щоб скоїти пізнавальне і захоплюючу подорож по всьому світу: Австралії, Південній і Північній Америці, Африці, Європі та Азії.

    Для дітей відвідування Міміндус - справжнє свято, адже тут можна управляти багатьма деталями моделей, наприклад, ліфтом в Ейфелевій вежі або найбільшим телескопом у світі, запустити ракету або машину рудокопателей, почути дзвін дзвонів віденського собору Святого Штефана або молитву у Блакитної мечеті Стамбула, пограти з веселими водяними струменями або спостерігати за поїздами.

    Фото достопримечательностей Австрии: Музей «Минимундус» в Клагенфурте — более 150 моделей самых известных и красивейших зданий мира, кораблей, поездов, сделанные в масштабе 1/25.
    Музей «Мінімундус» в Клагенфурті - більше 150 моделей найвідоміших і найкрасивіших будівель світу, кораблів, поїздів, зроблені в масштабі 1/25.     Подивитися інші фото до статті

    Озеро Вертрезее - найбільше озеро Карінтії. Вода в ньому чиста і навіть питна. Щороку, відкриваючи сезон, мер міста Клагенфурт на човні запливає на середину озера і випиває повну чашку води. Прозора озерна гладь відбиває хмари, високі лісисті гори навколо озера, кораблики, що снують туди-сюди, і численні колоритні будинки. Вертерзее - дуже туристичне місце. Всі берега тут забудовані віллами, готелями, кемпінгами, ресторанчиками. І при цьому все чисто, чинно і затишно. Кожен відпочиваючий знайде собі до душі як спокійне і тихе містечко, так і шумне з веселими розвагами та вечірками.

    Над озером Вертерзее на горі Піраміденкогель (Pyramidenkogel) здалеку видно оригінальну споруду. Ця вежа - одна з найвищих дерев'яних оглядових майданчиків у світі, її висота над горою 70,6 м, а над озером близько 400 м. Раніше на цьому місці була непримітна сіра вишка, але 20 червня 2013 урочисто відкрили знову відбудовану оглядовий майданчик. Пірамідентауер дійсно диво сучасної архітектури, не віриться, що таку незвичайну модернову конструкцію можна зробити з деревини.

    Фото достопримечательностей Австрии: Пирамиденкогель (Pyramidenkogel) — одна из самых высоких деревянных смотровых площадок в мире, ее высота над горой 70,6 м, а над озером около 400 м.
    Піраміденкогель (Pyramidenkogel) - одна з найвищих дерев'яних оглядових майданчиків у світі, її висота над горою 70,6 м, а над озером близько 400 м.     Подивитися інші фото до статті

    Сучасний ліфт піднімає на вершину вежі, на якій розмістилися три оглядові майданчики. Звідси відкривається шикарна панорама на 360 градусів навколо. Чудовий вид з висоти пташиного польоту на Альпи і гірські лісисті схили у синій імлі, на озера Вертерзее, Фаакерзее, Койчахзее і безліч маленьких озер, на колоритні села. На оглядових майданчиках можна зробити фото, а потім завантажити його безкоштовно на сайті вежі.

    Пірамідентауер знаходиться в 20 км від Клагенфурта. Під'їхати до башти можна на автомобілі через гарне містечко Койчи, що на однойменному озері, або прогулятися пішки за 1,5-2 години по стежці від села Марія-Верт. Біля підніжжя вежі можна посидіти в ресторанчику, придбати сувеніри, а дітям пограти на красивій майданчику. Але у відвідуванні вежі є і один мінус - велика юрба туристів і черги, тому спокійно насолодитися навколишньою красою на самоті не вийде. Краще запланувати відвідування Пірамідентауер вранці або до кінця дня.

    Фото достопримечательностей Австрии: Вид, открывающийся с башни Пирамиденкогель
    Вид, що відкривається з башти Піраміденкогель     Подивитися інші фото до статті

    Марія-Верт - древній монастир, його добре видно з оглядового майданчика вежі. Монастирські будівлі та церкви побудовані на півострові, який врізається в озерну гладь Вертерзее. В кінці 9 століття монахи заснували тут монастир, в ті часи це був острів, і помістили в ньому мощі Св. Примуса і Феліціяна. Ченці вели активну місіонерську діяльність в Каринтії, монастир став релігійним центром. Пізніше побудували романської церква Розенкрацкірхе. Тут збереглися унікальні фрески 11 століття і старовинний вівтар 14 століття в стилі бароко. У центрі вівтаря - статуя Богоматері 1420 г, до якої приїжджають на уклін численні паломники. У монастирі панує світла атмосфера добра й умиротворення.

    Фото достопримечательностей Австрии: Мария-Верт — древний монастырь, его хорошо видно со смотровой площадки башни Пирамиденкогель
    Марія-Верт - древній монастир, його добре видно з оглядового майданчика вежі Піраміденкогель     Подивитися інші фото до статті

    В 20 км на північ від Клагефурта на горі висотою 150 м велично стоїть замок Хохостервіц (Hochosterwitz). Його гострі вежі і могутні стіни видно здалеку. Вже на під'їзді охоплює таке чарівне відчуття, ніби ти прямуєш в справжній замок з казки. Хохостервіц - один із символів Карінтії. Замок був заснований в 860 г, але грунтовно укріплений і добудований в 15 столітті для захисту від турецьких набігів, таким він зберігся дотепер. Цікаво, що потужні оборонні споруди будувалися не даремно, замок так жодного разу не був захоплений. Хохостервіц по сьогоднішній день знаходиться у приватній власності роду Кефенхюллеров. У 1580 р власник замку барон Георг Кефенхюллер заповідав Хохостервіц у вічне володіння своїм нащадкам і цей заповіт навіть вибив на мармуровій плиті.

    Фото достопримечательностей Австрии: замок Хохостервиц возвышается на горе высотой 150 м
    замок Хохостервіц височить на горі висотою 150 м     Подивитися інші фото до статті

    Піднятися до замку можна пішки по досить крутий стежці, яка проходить через 14 воріт зі старовинними вежами і 5 підйомних мостів. Можна заощадити сили і час, але при цьому отримати свою частку екстриму, проїхавши вгору на унікальному старовинному лицарському ліфті. Всередині замку несподівано проста обстановка: внутрішній двір оточений аркадами, невеликий музей зброї, предметів побуту та ресторанчик. З чарівного тут - надзвичайно красивий вид з висоти замку на околиці.

    На відміну від великих австрійських міст, вражаючих своєю величчю і помпезністю, старовинні маленькі села Австрії приваблюють своїм неповторним колоритом, автентичністю, привітністю місцевих жителів, особливим сільським затишком і спокоєм.

    Заксенбург (Sachsenburg) - маленька альпійська село в долині біля крутого вигину річки Драва. Її не знайдеш відразу на карті. Дістатися до Заксенбурга від Клагенфурта (90км) можна по автобанах А2 і А10, а від Зальцбурга (160 км) - за А 10, з'їхавши за вказівниками з траси. Заксенбург - це ярмаркова комуна, тут живе близько 1400 осіб, які добре знають один одного. Прогулятися можна по єдиній центральній вуличці села і невеликій площі, не забуваючи при цьому вітатися при зустрічі з доброзичливими заксенбуржцамі, як прийнято в маленьких селах.

    Фото достопримечательностей Австрии: Заксенбург (Sachsenburg) – маленькая альпийская деревня в долине реки Драва
    Заксенбург (Sachsenburg) - маленька альпійська село в долині річки Драва     Подивитися інші фото до статті

    Всюди видно дбайливе ставлення до історії цієї старовинної села, заснованої ще в 12 столітті. Межі старого міста позначені копіями стародавніх воріт, на площі загальнодоступний макет древнього містечка. У Заксенбурге один супермаркет і 6 ресторанчиків, в яких вечорами відпочивають і мило спілкуються цілими сім'ями місцеві жителі. Туристам тут можна активно проводити час. Навколо дуже багато велосипедних і піших маршрутів, адже Заксенбург оточують високі, покриті густим лісом, гори Національного парку Високий Тауерн.

    Хайлігенблут (Heiligenblut) - наступна маленьке село на нашому шляху в 75 км на північний схід від Заксенбурга. Тут живе всього 1100 осіб. Вона знаходиться на північній околиці землі Карінтія, у серці Національного парку Високий Тауерн біля підніжжя найвищої гори Австрії - Гросглокнер і біля південного початку знаменитої високогірної альпійської дороги Гросглокнер.

    Фото достопримечательностей Австрии: Вид на австрийскую деревушку Хайлигенблут (Heiligenblut)
    Вид на австрійську сільце Хайлігенблут (Heiligenblut)     Подивитися інші фото до статті

    Хайлігенблут перекладається як «святая кров». Тут, у величній церкві Св. Вінценца 14 століття зберігається кров Христа. Старовинна легенда свідчить, що данський лицар Бріціус в 914 г віз додому з Єрусалиму цю священну реліквію. Але йому судилося загинути під величезною лавиною. Тіло відважного лицаря знайшли там, де три колоски виросли зі снігу. На цьому місці побудували церкву Св. Вінценца, в якій і поховали Бріціуса. Гострий шпиль цієї красивої церкви на тлі гори Гросглокнер, а також три колоски зображені на гербі комуни Хайлігенблут. Особливо цікаво тут побувати після парку «Мінімундус», адже в ньому є мініатюрна церква Св. Вінценца.

    Фото достопримечательностей Австрии: Хайлигенблут (Heiligenblut) — живописная деревушка на окраине Каринтии
    Хайлігенблут (Heiligenblut) - мальовнича село на околиці Карінтії     Подивитися інші фото до статті

    Приголомшливо красива дорога довжиною в 80 км веде від Хайлігенблут до деревеньке Вайсензеє (Weissensee), що на озері Вайс. Вона проходить по Національному парку Високий Тауерн через колоритні альпійські села. Дорога оточена високими горами, вершини яких закутаний снігами і хмарами, а схили вкриті густим лісом. З кам'янистих скель падають потужні водоспади. В одного з них можна зручно зупинитися. Бажаючі можуть піднятися ближче до водоспаду по лісовій стежці, що веде круто вгору. Біля підніжжя побудована дерев'яна оглядовий майданчик, на якій піднята барвиста таблиця з описом водоспаду і захоплюючій легендою його появи.

    Фото достопримечательностей Австрии: Деревенька Вайсензее (Weissensee) на озере Вайсен
    Деревенька Вайсензеє (Weissensee) на озері Вайс     Подивитися інші фото до статті

    Далі дорога, круто петляючи, піднімається крізь ліс все вище. Уздовж неї є багато оглядових майданчиків, з яких відкриваються фантастичні види на гори і мальовничу долину річки Драва. Нарешті, вдалині показалася бірюзова гладь озера Вайсензеє. Це найвисокогірніше озеро Карінтії, його висота над рівнем моря 929 м. Вода чиста, прозора і придатна для пиття. Взимку озеро повністю замерзає, тому й отримало свою назву - «біле озеро». Його білу гладь можна побачити у фільмі «Іскри з очей» зі знаменитої «Бондіани».

    Озеро Вайсензеє - справжній подарунок для мандрівників, люблячих тишу і спокій. Воно знаходиться в стороні від туристичних маршрутів, тому тільки третя частина озера забудована. Густі ліси спускаються на східній стороні Вайсензеє прямо до води. Це місце зачаровує своєю нереальною красою, тут легко дихається і прекрасно відпочивається. Активний відпочинок не чужий цьому красивому місцю. Недалеко від моста через озеро - нижня станція підйомника, провідного високо в гори. Піші та велосипедні маршрути тут дуже популярні.

    Фото достопримечательностей Австрии: Озеро Вайсензее — самое высокогорное озеро Каринтии
    Озеро Вайсензеє - найвисокогірніше озеро Карінтії     Подивитися інші фото до статті

    Каринтія - багатолика земля на півдні Австрії. Вона зачаровує своєю картинної природною красою, до Каринтії закохуєшся з першого погляду. Це місце, куди неодмінно хочеться повернутися.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини themacmob.com telefon.com.ua theroyalemoney.ru www.textron-msk.ru timbercar.ru time-news.net telesam5.ru www.tktehno21.ru top-news-24.ru totalnabiologia.org