Thursday, March 19, 2015

Італійський курорт Ріміні - романтика моря і таємниці історії

    На 15 км вздовж узбережжя Адріатичного моря розкинулися шикарні пляжі знаменитого італійського курорту Ріміні. Місто знаходиться в регіоні Емілія-Романья на самому сході Італії в 265 км на південь від Венеції. Ріміні - це пляжі із золотим дрібним піском, запальні пляжні дискотеки, дозвільна суєта курортного міста, затишні готелі, кафе і ресторани з італійською смакотою, шопінг, зелені парки, яскраві розваги і унікальні історичні пам'ятки. Дістатися сюди можна практично будь-яким видом транспорту: літаком, поїздом, автобусом.

    У багатьох Ріміні асоціюється з розкішними чистими пляжами Адріатики і прекрасним відпочинком в центрі Романської Рів'єри. Але цей курорт має свою давню історію, насичену героїчними битвами і таємницями. Перебування в Ріміні - це прекрасна можливість поєднати пляжний відпочинок і знайомство з старожитностями, пам'ятками архітектури та мистецтва.

    Арімінум - так називалася римська колонія, заснована тут в 3-му столітті до н.е. Вона стала перетином трьох доріг: в Рим, Пьяченцу і Трієст. Тут сходилися важливі торговельні сухопутні і морські шляхи.

    Цікаво, що в Ріміні будь-який бажаючий може перейти Рубікон. «Перейти Рубікон» - відомий вираз, що означає неможливість повернення і ризиковане рішення. Рубікон, знаменита річка, яку в 42 р до н.е. перейшов Гай Юлій Цезар і захопив Рим. Біля досить брудною, на жаль, річки на північній околиці Ріміні встановлена дорожня таблиця із назвою «Рубікон».

    Потужний старовинний кам'яний міст Тіберія перекинутий через річку Мареккья. Це стародавня споруда почав будувати імператор Октавіан Август, прийомний син Юлія Цезаря, а Тиберій завершив роботи. Дивно, але вже більше двох тисяч років він служить людям. Міст Тіберія також славиться тим, що він єдиний на річці Мареккья вцілів після Другої Світової війни. Трепетно прогулятися по мосту Тіберія, усвідомлюючи, що його відполіровані ногами до блиску камені, зберігають у собі енергетику багатьох історичних подій і загадкових легенд.

    Фото достопримечательностей Италии: Римини, старинный каменный мост Тиберия
    Ріміні, старовинний кам'яний міст Тіберія     Подивитися інші фото до статті

    Доторкнутися до епохи стародавнього Риму і загадок середньовіччя можна в історичному центрі Ріміні. Вхід в старе місто з півдня прикрашає висока 10-метрова тріумфальна арка Августа, побудована в 27 г до н.е. Вона вважається однією з найдавніших в Італії. Це візитна картка міста Ріміні. По обидві сторони від арки - залишки могутніх фортечних стін. Фасад прикрашають зображення чотирьох богів: Нептуна, Мінерви, Юпітера і Аполлона.

    Фото достопримечательностей Италии: Триумфальная Арка Августа в Римини
    Тріумфальна Арка Августа в Ріміні     Подивитися інші фото до статті

    Від Арки серпня галаслива торгова вулиця веде до колись головній площі Арімінум - Тре Мартири. Вона отримала таку назву на згадку про трьох італійських партизанів, загиблих під час німецької окупації в Другій світовій війні. На честь героїв на площі побудована висока вежа з красивими годинником. Це місце було за старих часів Форумом міста. Тут на трибуні в центрі площі урочисто сповістив про своє рішення перейти Рубікон Гай Юлій Цезар. Про цю подію нагадує статуя імператора. Сьогодні на площі Тре Мартири, що потопає у квітах, панує мир і спокій: весело граються діти, вигулюють собачок милі бабусі, гуляють допитливі туристи.

    Фото достопримечательностей Италии: Площадь Тре Мартири в Римини
    Площа Тре Мартири в Ріміні     Подивитися інші фото до статті

    Вулиця 4 листопада веде до головного Кафедрального Собору Ріміні - храму Малатести. Оригінальний храм був побудований в 15 столітті на місці зруйнованої готичної церкви на замовлення правителя Ріміні, героїчного полководця того часу і дуже жорстокого, хитрого людини, Сиджизмондо Малатеста. Храм, створений за проектом архітектора Альберті, зовні схожий на римський Пантеон. Він спочатку задуманий як усипальниця для сімейства Малатеста. Архітектура Собору більше нагадує давньоримські будівлі, в ній немає традиційних для християнських церков хрестів і купола. Священики не схвалили язичницький проект і відлучили від церкви Малатеста. Храм так і залишився недобудованим.

    Фото достопримечательностей Италии: Кафедральный Собор Римини – храм Малатесты
    Кафедральний Собор Ріміні - храм Малатести     Подивитися інші фото до статті

    Усередині кафедральний собор вражає витонченим і елегантним оздобленням. У Храмі Малатеста можна побачити найдавніше зображення міста Ріміні на Капелі Планет, картину Агустино ді Дуччіо «Арка предків і нащадків», портрет Сиджизмондо роботи відомого художника Пьерро делла Франчески, дерев'яне розп'яття Джотто 14 століття. Це унікальні твори мистецтва, що збереглися до наших днів.

    Величне враження справляє замок Малатести 15 століття. Це потужна середньовічна фортеця з неприступними мурами і квадратними вежами. Сиджизмондо Малатеста створив грізна оборонна споруда заввишки приблизно 30 м. Товщина стін замку близько 5 м.

    Малатеста в перекладі з італійської означає «погана голова», всі чоловіки цього роду відрізнялися впертістю і запальністю. Фортеця ще називають «замок дурний голови».

    Фото достопримечательностей Италии: Замок Малатесты 15 века в Римини
    Замок Малатести 15 століття в Ріміні     Подивитися інші фото до статті

    Центральна площа Ріміні - площа Кавур. Це колоритне місце з будівлями дивно красивою архітектури: Палаци старости, Середньовічного зборів і Громад, Рибний ринок, Громадський театр. Охолодитися у спеку можна чистою і смачною питною водою з фонтану Шишка, що в центрі площі. Цей фонтан ще з часів Стародавнього Риму постачає городян водою.

    Ріміні знаменитий як місто великого кінорежисера Федеріко Фелліні. Тут він народився в 1920 г, тут і похований. Режисер дуже любив свій рідний Ріміні і присвятив йому фільм «Амаркорд». На честь Федеріко Феліні названий міський аеропорт, чудовий парк.

    Фото достопримечательностей Италии: Центральная площадь Римини — площадь Кавур
    Центральна площа Ріміні - площа Кавур     Подивитися інші фото до статті

    Будинок-музей кінорежисера знайомить з творчістю та історією життя Феліні. Тут можна побачити п'ять статуеток Оскар, отриманих режисером, костюми з кінофільмів, фотографії, особисті речі. На вулиці попив в Ріміні знаходиться дуже цікавий парк «Італія в мініатюрі». У ньому зібрано 270 зменшених копій найвідоміших в Італії архітектурних пам'яток. Територія парку оформлена як італійський чобіт на карті. За один день можна побувати в самих різних місцях цієї сонячної країни.

    У парку мініатюр час пролітає непомітно. Таке задоволення гуляти серед фонтанів і квітів, насолоджуватися архітектурними красотами Італії. Потяг-монорельс прокотить втомлених мандрівників по чудесній міні-країні. Особливі яскраві враження залишає міні-Венеція. 119 зменшених в п'ять разів копій палаців переносять в місто романтики і любові. А повне занурення в венеціанську атмосферу створить неспішне плавання на гондолі з міні «Гранд-каналу».

    Фото достопримечательностей Италии: Парк "Италия в миниатюре" — одно из самых помещаемых мест Римини
    Парк "Італія в мініатюрі" - одне з найбільш розміщені місць Ріміні     Подивитися інші фото до статті

    Захоплюючим розвагою стане відвідування дельфінарію. Він знаходиться поряд з Гранд-готелем. Захоплюючі подання з морськими артистами подобаються і дітям, і дорослим. За життям дельфінів можна поспостерігати через ілюмінатори, вбудовані в стіни басейну. У цьому ж будинку розмістився цікавий Морський музей. Відвідувачі з цікавістю знайомляться з постійними мешканцями Середземного моря.

    Фото достопримечательностей Италии: Пляжная полоса в Римини
    Пляжна смуга в Ріміні     Подивитися інші фото до статті

    Ріміні - це романтика моря і таємниці історії. Унікальний курортне місто з колоритом старожитностей особливо гарний вранці і ввечері. Схід сонця пробуджує старовинне місто, перші промені відбиваються в синій гладі моря і на дахах будинків. Навколо тиша, відчувається спокійна радість приходу нового дня. Увечері курортний Ріміні наповнюється яскравими вогнями, запальною музикою і веселощами. Чудове місто для відпочинку та нових вражень!

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини themacmob.com telefon.com.ua theroyalemoney.ru www.textron-msk.ru timbercar.ru time-news.net telesam5.ru www.tktehno21.ru top-news-24.ru totalnabiologia.org