Saturday, March 14, 2015

Нюрнберг - подорож у чарівний світ іграшок

    Доля знаменитого баварського міста Нюрнберга тісно переплетена зі світом іграшок. У цій місцевості здавна і донині працює безліч іграшкових справ майстрів, лялькарів, тут були придумані багато звичних нам сьогодні види іграшок. Туристам навіть пропонується спеціальний тематичний маршрут по ігровим пам'ятки. Також Нюрнберг знаменитий найбільшою у світі виставкою іграшок Spielwarenmesse.

    Чи знаєте ви, наприклад, що гофманівського Лускунчик і його творець пан Дроссельмейер родом з Нюрнберга? Чому Гоффман поселив своїх героїв саме в цьому місті? Справа в тому, що Нюрнберг здавна мав славу "міста лялькарів". Лялькарі майстерно вирізали з дерева фігурки (раніше це були в основному лицарі і їх прекрасні дами), які вміли рухати руками і ногами. Потім майстри розфарбовували ці фігурки в яскраві, що радують око кольору.

    Інший "іграшковий хіт" також родом з Нюрнберга - це улюблений дорослими і дітьми всього світу олов'яний солдатик. При французькому королівському дворі навіть працював "штат" лялькарів з Нюрнберга, які відливали і розфарбовували для французького спадкоємця сотні таких солдатиків.
    "Іграшкові" музеї

    У самому серці старої частини Нюрнберга влаштувався авторитетний музей іграшок (адреса Karlstra?e 13-15) з найбагатшою колекцією експонатів з усього світу. Там ви знайдете перші глиняні та олов'яні іграшки стародавнього Риму та Греції, старовинні лялькові будиночки, які відтворюють побут старої Європи, ляльок в одязі різних епох, а також ультрасучасні вироби модних дизайнерів іграшок.

    Фото достопримечательностей Германии: Игрушечный кукольный театр
    Іграшковий ляльковий театр     Подивитися інші фото до статті

    У цьому музеї навіть зберігаються найперша лялька Барбі і знаменитий ведмідь Тедді фірми Штайф, старовинна дитяча залізниця з далекої Небраски, іграшкові машинки Леман ... І це тільки дуже маленький список чудес Нюрнберзького музею іграшок! Також своя колекція іграшок (і немаленька, прошу зауважити, цілих 20 тисяч експонатів) є в Німецькому національному музеї Нюрнберга. Там ви знайдете унікальну в своєму роді колекцію паперових театрів. А в травні 2010 року в Нюрнберг переїхав і Німецький ігровий архів зі своєю вражаючою колекцією з 30 тисяч настільних ігор різних часів. Це найбільше в Європі збори ігор!

    Фото достопримечательностей Германии: Коллекция мишек Тедди в Нюрнбергском музее игрушек
    Колекція ведмедиків Тедді в Нюрнберзькому музеї іграшок     Подивитися інші фото до статті

    В гостях у іграшкових справ майстрів

    Не дивно, що саме в Нюрнберзі починається так звана «Німецька дорога іграшки» - туристичний маршрут протяженнсотью більше 300 кілолметров по приблизно тридцяти містах Тюрінгії і Франконії - історичних регіонів сучасної Баварії. У майстернях, музеях і виставкових залах цього регіону є що розповісти про ігри та іграшки.

    Так, під Нюрнбергом розташувалися багато знаменитих фабрики іграшок, наприклад Zapf Creation і Playmobil. Вони запрошують туристів поспостерігати за роботою своїх майстрів. А побувавши на скляному заводі можна дізнатися, що спільного між різдвяними прикрасами і ляльковими очима. У цьому регіоні безліч великих і малих магазинів іграшок, а великі виробники влаштовують розпродажі прямо зі складу.

    Це і прекрасний пізнавальний маршрут для дорослих, які будуть насолоджуватися розкішною середньовічною архітектурою Баварії та місцевими делікатесами, наприклад, багато хто захоче спробувати знамените франконське вино.

    Фото достопримечательностей Германии: Вид на Нюрнберг
    Вид на Нюрнберг     Подивитися інші фото до статті

    Виставка Spielwarenmesse - мільйони іграшок та ігор на одному майданчику

    І, нарешті, незабаром після улюблених новорічних / різдвяних свят, а саме наприкінці січня в Нюрнберзі щорічно проходить найбільша у світі виставка ігор та іграшок. І називається вона Spielwarenmesse, що дослівно з німецької і перекладається як "ярмарок іграшок". Виставка буквально розглядає світ ігор і розваг під мікроскопом, захоплюючи окрім власне теми іграшок (ляльки, м'які іграшки, конструктори, дитячі совочки і лопатки) та інші суміжні теми. Так, наприклад, велика увага приділяється моделюванню, товарам для хобі і творчості. Любителі дитячих залізниць (якщо подумати, чи не такі вже вони й дитячі;), авіа- і автомоделісти і злітаються в Нюрнберг буквально з усього світу!

    Фото достопримечательностей Германии: Огромная реалистичная игрушечная железная дорога на выставке Spielwarenmesse
    Величезна реалістична іграшкова залізниця на виставці Spielwarenmesse     Подивитися інші фото до статті

    Інше цікаве напрямок - товари для свят і карнавалів. Тільки в Нюрнберзі можна подивитися все різноманіття цієї продукції на одному майданчику. Навіть якщо ви не професіонал в області івент-маркетингу та розваг, на це цікаво подивитися просто щоб надихнеться якимись ідеями.

    Нерозлучні зі світом ігр та такі супутні товари, як шкільне приладдя та канцтовари для дітей. Пам'ятайте, що, особливо в молодших класах, навчання і гра нерозривно пов'язані один з одним. З цієї ж причини на виставці широко представлені розвиваючі ігри, в тому числі і так улюблені всіма нами "настолки".

    З нововведень на виставці 2014 також відзначимо організацію так званого "трендовий комітету", який відбере найцікавіші новинки ігрового світу і розмістить їх у спеціальній «Галереї трендів». Як знати, може бути саме з цієї галереї вперше в світ вийдуть ідеї, які через роки стануть настільки ж звичними і буденними, як старий добрий олов'яний солдатик? У вас є шанс побачити майбутнє першими!

1 comment:

  1. Я настільки вдячний Elegantloanfirm за те, що допомогли мені отримати кредит у розмірі 600 000,00 доларів США за допомогою кредитного працівника Расса Гаррі, що я вам вічно вдячний. Моє життя перевернулося, мої фінанси влаштувалися, я зараз є власною справою, яку я використовую для піклування про потреби моїх сімей. Я так вам вдячний, містере Русс, і Бог вас благословить. Ви можете зв’язатися з ними за фінансовою допомогою електронною поштою: Elegantloanfirm@hotmail.com для отримання фінансової допомоги.

    ReplyDelete

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини themacmob.com telefon.com.ua theroyalemoney.ru www.textron-msk.ru timbercar.ru time-news.net telesam5.ru www.tktehno21.ru top-news-24.ru totalnabiologia.org