Tuesday, March 24, 2015

Відпочинок на плюєте

    Кожен, хто побував в Калінінградській області, обов'язково повинен відвідати це місце. Розкинулася від Росії до Литви, Куршська коса донині зберегла красу і красу первозданної чистоти природи. Тут своя, сувора атмосфера північних широт. Холодний подих з моря круглий рік надає ні з чим не порівнянне зачарування і літній спеці, і зимовим похмурим дням.

    Куршська коса з точки зору географії

    Німецькою мовою це місце завжди називалося Kurische Nehrung. Розташовується коса між Балтійським морем і Курську затоку. Це місце розташування породжує унікальний кліматичний і рекреаційний ефект. На одному березі Курської коси ви можете подивитися на морський прибій сильних хвиль. У той же час по інший бік коси затишшя, росте очерет, а місцеві рибалки неспішно ловлять рибу в спокійній воді.

    Через свою особливої форми Куршськую косу часто порівнюють з шаблею. З точки зору географії Куршська коса починається від міста Зеленоградск і тягнеться майже сто кілометрів до самої Литви, аж до міста Клайпеди. Історична назва своє ця географічна точка отримала завдяки дуже древньому племені куріш. Вони проживали тут задовго до того, як в Пруссію нагрянули войовничі німці.

    Фото достопримечательностей Европейской части России: Так выглядит берег Куршскй косы в ясную погоду.
    Так виглядає берег Курської коси в ясну погоду.     Подивитися інші фото до статті

    Незважаючи на те, що в довжину Куршська коса досить велика, в ширину її спокійно можна пройти пішки від берега до берега. Що робить дуже зручним огляд місцевих визначних пам'яток. На російській стороні коси по всій протяжності зручно розташовані населені пункти різної величини і заселеності. Тому на велосипеді або на своїй машині об'їхати цей райський куточок цілком реально за один день. Вам буде, де відпочити або зупинитися. Не дивлячись на зовнішній вигляд, Куршська коса по факту - півострів. В області Клайпеди розташований протоку, що з'єднує Курську затоку з Балтійським морем.
    Що робити на плюєте туристу?

    Екологічний відпочинок. Існує маса способів відпочити і розважитися по всій протяжності Курської коси. Незалежно від рівня вашого достатку чи соціального статусу ви зможете знайти тут собі заняття до душі. Тут відмінний чисте повітря, тиша і спокійна розміреність життя навколо. Тому в першу чергу тут можна просто чудово відпочити від суєти і бруду мегаполісу. Дайте відпочинок своїм вухам, очам та іншим органам почуттів. Дихаєте чистим повітрям, пийте чисту воду, милуйтеся лісами і морем.

    Фото достопримечательностей Европейской части России: Пляжи Куршской косы очень разные. В зависимости от местоположения они меняют структуру. И даже песок в разных местах косы может быть очень и очень разным. Например, черным.
    Пляжі Курської коси дуже різні. Залежно від місця розташування вони змінюють структуру. І навіть пісок в різних місцях коси може бути дуже і дуже різним. Наприклад, чорним.     Подивитися інші фото до статті

    Купання і засмагу. Величезною протяжності берегова лінія в поєднанні зі зручними пляжами також не залишить вас байдужим. Купатися і загоряти деякі починають тут вже в травні-червні. Аж до самого серпня потік бажаючих тільки збільшується. У розпал сезону на плюєте починається час фестивалів, свят і клубних заходів самої різної масштабності. Тому в якому місці коси ви не опинилися б з липня по серпень - там буде красиво, весело і цікаво.

    Заняття спортом. Окремо варто відзначити такий аспект, як водні види спорту. Зручні спуски до води на Куршській косі, прогрівається море і величезні площі пляжів приваблюють сюди спортсменів з Росії та Європи. Тут дуже зручно кататися на водних лижах. Різні компанії і приватні особи використовують катери і яхти, розвиваючи спорт вітрильний. Дуже розвинені на плюєте різні види серфінгу. Такі, як кайтсерфінг і віндсерфінг. Ну, а коли море прогрівається досить сильно, ближче до серпня - активуються любителі підводного плавання.

    Фото достопримечательностей Европейской части России: Кайтсерфинг — достаточно новый вид спорта. Но таки спортсмены во всю осваивают Куршскую косу. При этом выбирая весьма отдаленные побережья.
    Кайтсерфінг - досить новий вид спорту. Але таки спортсмени у всю освоюють Куршськую косу. При цьому вибираючи вельми віддалені узбережжя.     Подивитися інші фото до статті

    Рибалка. Треба зауважити, що риболовля на плюєте абсолютно унікальна. Як я вже згадував, ловити рибу тут можна відразу і в Балтійському морі, і в затоці. Тому багатство видів риби не залишить байдужим жодного досвідченого рибалки. Якщо ви пройдетеся по будь-якому з берегів Курської коси в погожий день, то побачите немало рибалок. Ніщо не заважає вам стати одним з них і оцінити цей унікальний вид відпочинку. Причому, рибалити ви можете як з берега, так і з човна або навіть яхти. Що тільки розширює спектр видів спійманої риби. Зловити можна і тріску, і лосося, і камбалу. Або знаменитого балтійського вугра. І це далеко не весь список.

    Фото достопримечательностей Европейской части России: По всему Национальному Парку Куршская коса вдоль и поперек раскинулись такие вот дороги, дорожки и тропинки среди глухого плотного леса.
    По всьому Національному Парку Куршська коса вздовж і впоперек розкинулися такі от дороги, доріжки і стежини серед глухого щільного лісу.     Подивитися інші фото до статті

    Туристичні маршрути та пізнавальні екскурсії. У кожному містечку чи селищі Курської коси, та й у самому Національному парку можна пройти спеціальні тематичні екскурсії. Заповідна зона при цьому розбита для зручності на пішохідні маршрути. Усередині лісів і на узбережжі повно покажчиків та інформаційних щитів з пояснювальними текстами. Особистий автомобіль можна залишити на одній з безлічі лісових парковок. Основними туристичними маршрутами є "Королівський бір" ("Лісництво Ґренц"), Орнітологічна станція "Фрінгілла", "Висота Мюллера", "Танцюючий ліс", "Висота Ефа", "Озеро Лебідь ". Під час таких екскурсій кожен може побачити особисто і дізнатися багато цікавого. Починаючи від спостереження рідкісних дерев і рослин, птахів і тварин, і - закінчуючи пізнавальними моментами історії Курської коси. А історія цих місць знає чимало значних віх. Від самих вікінгів і аж до боїв Другої Світової Війни.
    Природне розмаїття Курської коси

    Немов в якійсь казці, тут поєднується непоєднуване. У самому центрі соснового бору ви можете раптом виявити піщану дюну або болото. Рідкісні тварини і птахи можуть просто налетіти на вас в той момент, коли ви просто гуляєте по Національному Парку. Тут можна побачити своїми очима річкові й морські екосистеми, в поєднанні з густим лісом дають неймовірно вражаючий ефект.

    Фото достопримечательностей Европейской части России: Так выглядит море по ту сторону Куршской косы от поселка Рыбачий.
    Так виглядає море по той бік Курської коси від селища Рибачий.     Подивитися інші фото до статті

    Особливе місце в природному ландшафті Курської коси займає пісок і дюни. Ці місця дивно красиві на Схід та захід. А рослини, які ростуть прямо в товщі піску - цікаві своєю живучістю. Треба зауважити, що в XVIII-XIX столітті наступаючий пісок в цих місцях стирав в пил цілі поселення. І зароджуються тут християнські громади нерідко волали до бога, благаючи зупинити це прокляття небес. За чутками, у деяких з них це вийшло. Але від природи не піти, адже сама Куршська коса, по суті, складається з піску. Поверх нього десь тонше, а десь товщі утворився шар родючого ґрунту. Зупинити насуваються піски виявилося досить просто. Треба було всього лише посадити дерева в місцях наступаючих дюн.

    Фото достопримечательностей Европейской части России: Так выглядит песок у основания дюны Эфа Куршской косы.
    Так виглядає пісок біля основи дюни Ефа Курської коси.     Подивитися інші фото до статті

    Куршська коса, тим простягнула на дев'яносто з гаком кілометрів - улюблене місце для улетающих на зимівлю птахів. Відлітаючи на зиму в Європу з Росії, вони обов'язково зупиняються тут. Що й не дивно, адже тут є все для відпочинку від довгих перельотів і годування. У загальному і цілому птиці по весні й осені тут мігрують десятками тисяч особин. Здавна до цього факту у людей була особлива увага. Ось чому у селища Рибачий була створена орнітологічна станція. Це одна з найстаріших у світі така станція, вона працює і сьогодні. Заснував її Йоганн Тінеман в 1901 році.

    Велика частина коси покрита багатими лісами. Висота дерев тут може досягати приголомшливих цифр. Що ж стосується флори, то вона представлена майже тисячею видів дерев, кущів і трав. У цьому пишноті не можуть не мешкати тварини. І тут на дорогу або стежку може вискочити косуля або кабан. Про що попереджають дорожні та інші знаки вздовж туристичних маршрутів. Всього тут живе майже триста видів хребетних, що бігають по землі.
    Коли їхати на Куршськую косу?

    Навіть взимку в цих місцях є люди. Наприклад, любителі зимової риболовлі. На Куршській косі заняття у людей можуть бути різними, але мета одна, добре провести час. За фактом вже з травня в цих місцях можна непогано відпочити і отримати нові враження. Однак якщо ви націлені саме на курортні умови відпочинку, то вам варто приїжджати ближче до серпня. Саме в цей період море непогано прогрівається, і ви зможете відмінно покупатися і позасмагати.

    Фото достопримечательностей Европейской части России: Дети, особенно приезжие — всегда в восторге от пейзажей Куршской косы.
    Діти, особливо приїжджі - завжди в захваті від пейзажів Курської коси.     Подивитися інші фото до статті

    М'який прибалтійський клімат крім іншого характеризується і м'якою зимою. Тому аж до листопада ви можете спокійно планувати поїздку на Куршськую косу. Не варто лякатися холодних днів навіть влітку. Похмура погода може легко змінитися ясною сонячною. За весь рік набереться навряд чи п'ять місяців, в які варто утриматися від поїздки на Куршськую косу. Та й то лише тим, хто звик до теплого клімату півдня. Але якщо ви сибіряк, то вам нема чого боятися і взимку. Навпаки, ви будете раді такій чудово теплому і безсніжна грудня.
    Національний парк Куршська коса

    Цей об'єкт розташовується в межах місцевості географічної Курської коси, що відзначена на картах. І розташований на російській половині географічної коси. На території цього заповідника перебувати одне задоволення. Тут лише одна автомобільна дорога з двох смуг. Вся інша територія покрита лісом, чагарником, травами і квітами. На вході в заповідник знаходиться охорона і контрольно-пропускний пункт. Сюди не можна в'їжджати на вантажівках.

    На території заповідної зони знаходиться цілий ряд населених пунктів, в яких варто побувати. По-перше, це селище Лісове. В якому вже давно відмінно налагоджені всі комунікації. Селище забудований затишними будиночками на чистих тихих вулицях. Тут є зручні виходи до обох узбереж коси. І якщо ви не хочете йти через ліс або піски, щоб подивитися на дике море - то вам варто їхати в Лісове. Селище Рибачий знаходиться на значній віддалі вглиб коси. Тому в ньому своя особлива спокійна атмосфера. На території селища безліч старих, дуже високих дерев. Тим, хто хоче подивитися на знамениті піщані дюни Коси - треба їхати далі, в селище Морське. Це вже практично біля самого кордону з Литвою.

    Фото достопримечательностей Европейской части России: Аллея древних деревьев у поселка Рыбачий, более сорока километров от города Зеленоградск. Это один из перевалочных пунктов путешествия по Куршской косе
    Алея стародавніх дерев у селища Рибачий, понад сорок кілометрів від міста Зеленоградск. Це один з перевалочних пунктів подорожі по Куршській косі     Подивитися інші фото до статті

    Національний парк "Куршська коса" особливе місце. І ви отримаєте ні з чим не порівнянне задоволення, побувавши тут. Варто, однак, пам'ятати про правила поведінки в цьому місці. Вам не варто всюди розкидати сміття, недопалки, палити багаття в лісовій зоні. Наслідки одного тільки кинутого в зарості палаючого недопалка можуть бути катастрофічними. Не слід забувати і про небезпеки, які несуть зустрічі з тваринами. Лисиці чи кабани можуть бути агресивні часом при зустрічі з людиною.
    Як дістатися до Курської коси?

    Як ви вже зрозуміли, Куршська коса досить велика сама по собі. На її території розташовано безліч міст і населених пунктів поменше. Тому все залежатиме від того, в яке саме місце коси ви зібралися добиратися. Відразу обмовимося, що найбільш оптимальний варіант знайомства з Куршськой косою - це свій власний транспорт. На авто ви зможете спокійно переміщатися по хорошій двосторонньої дорозі "Зеленоградск-Клайпеда". Якщо у вас немає свого автомобіля, то ви можете взяти його в оренду. У місті Зеленоградске, з якого краще починати свою подорож, є пункти по оренді автомобілів та велосипедів. Після внесення заставної вартості, або здачі документа (або ксерокопії документа) вам ніщо не заважає на добу стати володарем пристойного транспорту.

    Фото достопримечательностей Европейской части России: Старое немецкое название города Зеленоградск — Kranz. Такие часы стоят в центральной части города прямо на улице.
    Старе німецька назва міста Зеленоградск - Kranz. Такі годинники коштують в центральній частині міста прямо на вулиці.     Подивитися інші фото до статті

    Любителям традиційних автобусів не варто хвилюватися. Всю абсолютно Куршськую косу можна подивитися, пересідаючи з автобуса в автобус. Приблизний маршрут може виглядати так. З Калінінграда з Південного або Північного вокзалу - до Зеленоградська або Светлогорска. І далі з пересадкою до селища Лісового, Рибачий або Морське. Але будьте уважні. Справа в тому, що чим глибше ви просувається на територію Курської коси, тим більш суворим стає графік руху транспорту. З селища Рибачий в цивілізований світ, наприклад, автобуси і зовсім ходять не більше трьох-чотирьох разів на день. Однак служби таксі прекрасно працюють у всіх населених пунктах Курської коси.

    Фото достопримечательностей Европейской части России: Кайтсерфер лавирует по волнам на доске, при этом ускоряясь при помощи специального парашюта, который запускается как воздушный змей.
    Кайтсерфер лавірує по хвилях на дошці, при цьому прискорюючись за допомогою спеціального парашута, який запускається як повітряний змій.     Подивитися інші фото до статті

    Треба зауважити, що по території Курської коси зручно пересуватися на роликових ковзанах або скейтборді. Це може бути навіть більш зручно, ніж велосипед. Тому для молоді такий вид переміщень може виявитися кращим. Не те, щоб їзда на скейтборді по місцевій проїжджої частини заохочується і схвалюється місцевою владою. Але поки дорога порожня, ви можете чудово скоротити відстані між пам'ятками таким чином. Відстань між якими часом становить від п'яти до п'ятнадцяти кілометрів.
    Розвиток туризму на плюєте

    Не дивлячись на те, що в 2012 році Куршська коса була визнана деякими інвесторами непривабливим регіоном, тутешні місця стають більш людними. Ціни на нерухомість в цій районі зростають. А люди все частіше повертаються сюди відпочити. Будинки та номери в готелях регулярно здаються, усюди снують таксі. А туристичні компанії отримують в достатку замовлення на екскурсії та індивідуальні тури на Куршськую косу.

    Фото достопримечательностей Европейской части России: Гостевой дом косы "Двадцатый меридиан" с видом на море.
    Гостьовий будинок коси "Двадцяте меридіан" з видом на море.     Подивитися інші фото до статті

    Куршська коса є одним з об'єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. І треба зауважити, неспроста. Цивілізація і зручності поєднуються тут з абсолютно недоторканими ділянками природи. Тому людина може, вдосталь нагулявшись по красот місць, повернутися в зручну кімнату готелю. По всій довжині Курської коси працюють і невеликі готелі. А там, де їх немає - місцеве населення легко здасть за помірну плату кімнату або цілий будинок на пару днів. Вам варто навідатися в цей райський куточок Росії, і оцінити його красу і первозданну красу.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини themacmob.com telefon.com.ua theroyalemoney.ru www.textron-msk.ru timbercar.ru time-news.net telesam5.ru www.tktehno21.ru top-news-24.ru totalnabiologia.org