Friday, March 20, 2015

Сан-Марино - унікальне маленька держава

    Унікальна держава Сан-Марино вважається одним з найменших і найстаріших в Європі. Його площа всього 61 кв. км. Знаходиться воно в серці Італії, оточене її територією і межує з регіонами Емілія-Романья на північному сході і Марке на південному заході. Старовинні фортеці на самій вершині скелястої гори, прекрасна природа, цікава історія країни притягують сюди безліч туристів.

    Маленька держава Сан-Марино називають ще Ясновельможної Республікою. 9 комун-міст на місці стародавніх фортець зі столицею в місті Сан-Марино складають територію країни. Дістатися сюди просто з курортного італійського містечка Ріміні, в якому є залізничний вокзал і аеропорт. Автобуси з Ріміні до Сан Марино ходять часто, проїзд в обидві сторони коштує 7 євро. 25 км автобус долає приблизно за 50 хвилин. На автомобілі краще їхати по дорозі SS72. Час в поїздці проходить непомітно, навколо красива мальовнича природа і колоритні селища.

    Три фортеці Монтале, Честа і Гуаїта на вершині гори Монте Титано з'являються в полі зору вже здалеку. Це вежі столиці Сан-Марино, вони є символами держави і відображені на прапорі і гербі країни. Вся територія міста, включаючи фортеці, входить до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. У столицю можна доїхати на автобусі до кінцевої зупинки або піднятися на фунікулері з Борго-Маджоре.

    Фото достопримечательностей Италии: Три крепости Монтале, Честа и Гуаита на вершине горы Монте Титано
    Три фортеці Монтале, Честа і Гуаїта на вершині гори Монте Титано     Подивитися інші фото до статті

    З висоти майже 700 м зі стін Сан-Марино відкриваються захоплюючий вид на гори масиву Монте-Титано, на рівнини у передгір'їв величних Апенін, на маленькі містечка з червоними черепичними дахами. Таке ж яскраве враження справляють затишні маленькі площі міста, вузькі вулички, автентичні будинки, старовинні палаци і базиліки. Все потопає в барвистих квітах і зелені.

    На центральній міській площі Справи Либерта розташований оригінальний Палац Уряду 19 століття в неоготичному стилі. У ньому засідає уряд держави Сан-Марино і мерія міста. Палац зображений на оригінальній сан-Маринське монеті в 2 євро. Біля входу - пам'ятна табличка італійському архітекторові Франческо Адзуррі, який збудував палац. Тут же несуть службу колоритні варти в старовинних костюмах. У відсутність засідань можна потрапити всередину будівлі. Побачити розкішні зали для зборів і аудієнцій, зал Ради і зал голосувань. На дах палацу з годинниковою вежею ведуть гвинтові сходи. З неї можна помилуватися навколишнім пишністю.

    Фото достопримечательностей Италии: Дворец Правительства в Сан-Марино
    Палац Уряду в Сан-Марино     Подивитися інші фото до статті

    На розі фасаду Палацу Уряду - маленька фігурка Святого Марино, покровителя і засновника унікального незалежної держави Сан-Марино. Додання розповідає, що в 300-і роки нашого століття християнин Марино втік від переслідувань через релігію з хорватського острова Раб. Він був каменотесом. Марино став першовідкривачем каменоломень на горі Монте Тіано. Він шукав усамітнення для молитви, вирубав собі в скелях невелику келію. Поступово до нього приєднувалися однодумці по вірі, і зовсім скоро тут постав монастир, пізніше ціла громада, названа на честь святого Марино.

    Днем заснування держави Сан-Марино вважається 3 вересня 301 р Це свято відзначають в сучасному Сан-Марино з великою урочистістю і шануванням. Три ряди виросли потужних кріпосних стін і веж оберігали незалежність маленької держави, девіз якого досі залишається ємним і зрозумілим: «Свобода».

    Ще одна візитна картка Сан-Марино - статуя Свободи, яка прикрашає центр міської площі Справи Либерта. Білосніжна мармурова фігура, вирізьблена італійським скульптором Стефано Галетті в 1876 г, виконана гордості і гідності. Позаду статуї видна мармурова плита, вона вказує на всі чотири сторони світу. Ще з кінця 15 століття під площею збереглися великі ємності для збору чистої дощової води.

    Фото достопримечательностей Италии: Статуя Свободы на главной площади Сан-Марино — символ независимого государства
    Статуя Свободи на головній площі Сан-Марино - символ незалежної держави     Подивитися інші фото до статті

    З площі Справи Либерта по брукованої вулиці вздовж численних сувенірних крамничок піднімаємося до башти Гуаїта. Це найперша оборонна фортеця в Сан-Марино. Вона була побудована в 11 столітті, прославилася своєю неприступністю і досить довго служила в'язницею. Старовинні італійські знаряддя дають урочистий залп з цієї вежі по великих національних свят. На монеті Сан-Марино в 5 центів викарбувано зображення фортеці Гуаїта.

    За кам'яною стежкою можна потрапити в другу вежу під назвою Честа. Побудована вона імовірно в 1253 Честа розташувалася на найвищій точці Монте Титано на рівні 738 м. Потужні стіни зберігають невідомі таємниці. У вежі зараз знаходиться цікавий музей старовинної зброї та обладунків.

    Фото достопримечательностей Италии: Вид на одну из башен крепости
    Вид на одну з башт фортеці     Подивитися інші фото до статті

    Третя вежа Монтале побудована в 1320 г. Це невеликий спостережний пост п'ятикутної форми, покликаний захищати місто з південної сторони. Для відвідувачів третя вежа закрита. Звідси відкривається мальовнича панорама на Адріатичне узбережжя і держава Сан-Марино. Кріпосні стіни збереглися не скрізь. Між баштами можна прогулятися по тінистих алеях парку з оригінальними скульптурами.

    Центральний храм держави - Базиліка Сан-Марино. Урочисте будівля в неокласичному стилі з великими колонами. Базиліка була споруджена в 1838 г на місці стояла тут стародавньої парафіяльної церкви 4 століття архітектором Акілле Серра. «Святому Марину - покровителю, який приніс Свободу. Сенат і народ », - написано на фронтоні храму. Церква Сан-Марино діюча. Всередині унікальні картини і старовинні статуї в мерехтінні свічок створюють заспокійливу атмосферу. Тут тихо і спокійно.

    Фото достопримечательностей Италии: Центральный храм государства – Базилика Сан-Марино
    Центральний храм держави - Базиліка Сан-Марино     Подивитися інші фото до статті

    Поруч з Базилікою Сан-Марко знаходиться невелика церква Св. Петра 6 століття. Вона відома тим, що саме тут ховалася від переслідувачів в 1849 р чета Гарібальді, Джузеппе і Аніта.

    Сан-Марино можна назвати музеєм під відкритим небом. У ньому відчувається дух старовини, кожен камінь фортеці зберігає свою героїчну таємницю. Але скрізь відчувається, що Сан-Марино - сучасна держава зі своєю культурою. Недалеко від Каменоломни арбалетників встановлені незвичайні креативні скульптури сучасних художників.

    Любителям музеїв відвідування різних експозицій у Сан-Марино принесе величезне задоволення. Познайомитися з історією походження і становлення держави можна в Державному музеї, що знаходиться в центрі міста. У ньому зібрано понад п'ять тисяч старовинних експонатів.

    Недалеко - Галерея сучасного мистецтва, яка налічує близько 750 робіт відомих художників і фотографів. Макет території країни Сан-Марино можна побачити в Центрі Природи. Тут допитливого туриста познайомлять з флорою і фауною держави: красивими птахами, рибами, ссавцями, а також в експозиції - скам'янілості стародавніх викопних тварин. Два протилежних за змістом музею розвеселять і налякають. Це музей курйозів і музей тортур.

    Фото достопримечательностей Италии: Зимний пейзаж в Сан-Марино
    Зимовий пейзаж в Сан-Марино     Подивитися інші фото до статті

    Сан-Марино - справжня знахідка для любителів шопінгу. Це зона безмитної торгівлі, тому всі товари можна купити відсотків на 20-30 дешевше, ніж в Італії. Тут є приголомшливі дисконтні центри-аутлети з продукцією відомих брендів.

    Відвідування маленького старовинного держави Сан-Марино - це яскраві незабутні враження. Тут можна доторкнутися до таємниць історії, дізнатися героїчні легенди, насолодитися чудовими природними краєвидами зі стін фортець, спробувати автентичну смачну кухню. Сан-Марино - унікальне незалежна держава, основна цінність якого Свобода.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини themacmob.com telefon.com.ua theroyalemoney.ru www.textron-msk.ru timbercar.ru time-news.net telesam5.ru www.tktehno21.ru top-news-24.ru totalnabiologia.org