Tuesday, March 24, 2015

Марокко - далека країна сонячного заходу

    Дальня країна сонячного заходу ... Саме так називали Марокко багато років тому жителі цієї країни - бербери. По-арабськи це звучить як загадкове заклинання: Аль Магриб аль Акса. Приїхавши в це африканське королівство, ви потрапляєте у казку. Спостерігаючи за стрімким заходом сонця, схожого на помаранчевий апельсин, вдихаючи запахи прянощів і океану, милуючись яскраво-синім небом над містами, що зберігають атмосферу глибокої старовини, пробуючи м'ятний чай і прогулюючись по заплутаних тісних вуличках медини, або старого міста, ви розумієте, що Марокко - одне з самих екзотичних місць у світі.

    З півночі цей благословенний край омивають води Середземного моря, а із заходу - бурхливі хвилі Атлантики. Столицею королівства Марокко є Рабат. Зараз Марокко вважається одним з найпопулярніших туристичних напрямків. У Марокко є все: король, провідний свій рід від пророка Мухаммеда, стародавні фортеці, шикарні готелі, що привертають багату публіку, вічні піски Сахари, кози, які можуть лазити по деревах, як кішки, щоб поласувати плодами Аргана - унікального дерева, що росте тільки тут , східні базари, важкі красуні, білосніжні Атлаські гори і постійне відчуття свята.
    З чого все починалося

    Власне, вся історія країни складається із зіткнень корінного населення Марокко - берберів - із завойовниками з півночі та сходу. Першими звернули увагу на ласий шматочок суші біля моря фінікійці, вони з'явилися тут в XII столітті до н. е., озирнулися по-хазяйськи і вирішили, що кращого місця для своїх поселень не знайти. Потім на вже готові колонії звернув увагу Карфаген, через деякий час вони викликали інтерес у римлян, які дали цій місцевості звучну назву Мавританія Тінгітана. Римляни протрималися тут до 429 року. Сто років бербери жили спокійно, поки Візантія не почула про західні африканських землях.

    Фото достопримечательностей Марокко: Вид на Марракеш
    Вид на Марракеш     Подивитися інші фото до статті

    Після візантійців владу над територією сучасного Марокко перейшла до арабів. В XI-XIII століттях при пануванні династії Альмохадов Марокко було найбільшим державою, якій підкорялися країни Північної Африки та Південної Європи. Альмохади довго не протрималися на троні. Без сильної руки правителя васальні князівства стали висловлювати невдоволення і повстали проти Марокко. Імперія розсипалася, як картковий будиночок. Султани змінювалися на троні, і тільки одному з них - Ахмеду аль-Мансуру аз-Захабі - вдалося в XVII столітті відродити свою країну. Два наступних століття були досить напруженими для народу Марокко. У багатьох селищах панували пірати, які тривалий час були королями і богами Середземного моря. А в 1859-1912 роках територію цієї африканської країни вважали своєю і Іспанія, і Франція. І тільки в 1956 році Франція оголосила про незалежність даного королівства, в квітні та Іспанія приєдналася до цього рішення, щоправда, залишила за собою парочку міст: Сеута і Мелілья.

    Фото достопримечательностей Марокко: Среди туристов в Марокко очень популярны экскурсии по Сахаре на верблюдах
    Серед туристів в Марокко дуже популярні екскурсії по Сахарі на верблюдах     Подивитися інші фото до статті

    Зараз Марокко - це країна, в якій все зроблено для зручності туристів.
    Країна для туристів

    Приблизно в 1960-х роках уряд Марокко зрозуміло, що потенціал країни, яка має вихід до моря і океану, а також надає можливість побачити історичні та культурні пам'ятки далекої старовини, дуже високий. У 2010 році була розроблена програма, згідно якої створюються оптимальні умови для прийому, розміщення і надання туристичних послуг всім приїжджим. Результат цих зусиль видно неозброєним оком: за останній рік Марокко для себе відкрило більше 10 мільйонів туристів з інших країн. У планах міністерства туризму Марокко - збільшення цих цифр, принаймні, удвічі до 2020 року. Якщо врахувати, що майже кожен, що побував у цій країні, збирається знову туди приїхати, а також розповідає про рай в Північній Африці всім друзям і знайомим, то такі цілі цілком досяжні.

    Фото достопримечательностей Марокко: Рабат. Стены городской крепости
    Рабат. Стіни міської фортеці     Подивитися інші фото до статті

    Сфера туризму вважається однією з найбільш дохідних в економіці Марокко. Дуже великий відсоток місцевого населення зайнятий в туристичному бізнесі.
    На автомобілі по Марокко

    Автотуризм досить розвинений в Марокко. Тисячі мандрівників, які приїжджають в цю країну, краще пересуватися між містами не на громадському транспорті, а на орендованому автомобілі. Для цього створені ідеальні умови: мережа доріг, що охоплює країну, налічує 1,5 тисячі км, при цьому дорожнє покриття відрізняється бездоганністю, яку нечасто побачиш в Африці.

    Вирушаючи в подорож по Марокко, потрібно бути готовим до раптової зміни пейзажів. Один день подорожі по території цієї африканської держави може перенести вас із зими в літо. В Атлаських горах зазвичай цілий рік лежить сніг, зате в поселеннях у пустелі Сахара завжди жарко.
    Розваги на будь-який смак

    Високі гірські хребти, які здаються дивним баченням на Африканському континенті, пропонують безліч розваг найвибагливішим туристам, аж до катання на лижах цілий рік. Деревенька Мерзуга знаменита своїми незвичайними пейзажами, що нагадують марсіанські. Тут можна проїхатися на всюдиходах по величезних дюнах червоного кольору. Коли сідає сонце, здається, що світ навколо зникає, і залишаються тільки ці піщані пагорби, які бачили вічність.

    Фото достопримечательностей Марокко: В Марокко очень часто можно наблюдать фантастические закаты
    У Марокко дуже часто можна спостерігати фантастичні заходи сонця     Подивитися інші фото до статті

    В марокканській пустелі часто бувають міражі. Ці оптичні ілюзії з'являються в сильно нагрітому повітрі і справляють незабутнє враження. Справжні мандрівники вважають, що раз в житті побачити міраж у пустелі зобов'язаний кожен турист.
    Серед приїжджих, що віддають перевагу пляжний відпочинок, Марокко знамените своїми атлантичними і середземноморськими узбережжями.
    Найвідоміший курорт цієї держави - Агадір - місце «паломництва» і іноземців, і багатих арабів. Навіть принц із Саудівської Аравії придбав тут маєток із зоопарком і причалом для яхт. Агадір славиться своїм нічним життям і вільними вдачами: на вулицях можна зустріти і перелякану арабку, замотану по очі в чорне вбрання, і дівчину в міні-спідниці. Казино, ресторани, магазини з сувенірами нагадують будь-який європейський курорт, але от такі пляжі, як тут, ще пошукати! Широкий пляж з ніжним золотим піском займає 10 кілометрів і є гордістю Марокко. Він вважається розкішним на всьому марокканському узбережжі. Додайте до цього 300 сонячних днів у році і ви зрозумієте, чому так привабливий цей курорт для туристів.
    У Агадире добре відпочивати, здійснюючи іноді вилазки в саме серце країни - міста Марракеш, Фес, Ес-Сувейру, тому що даний Марокко починається за межами туристичної зони.

    Фото достопримечательностей Марокко: Марокко. Ворота перед входом в Фес
    Марокко. Ворота перед входом в Фес     Подивитися інші фото до статті

    Сувеніри та подарунки

    Багато марокканські міста були створені в незапам'ятні часи, тому пам'ятають римлян, іспанців, португальців. Всі прибульці привносили щось нове в культуру і побут корінних жителів Марокко. Тому сучасний мандрівник має можливість, вивчаючи старовинні будови, прогулюючись по медині (старому місту), розглядаючи предмети в сувенірних лавках, спробувати визначити, де споконвічно марокканські візерунки, орнаменти, а де - наносне. Для марокканських розписів характерні яскраві фарби і візерунки, що ріднить цю країну з Україною і Росією.

    Фото достопримечательностей Марокко: Светильники в сувенирной лавке в Марракеше
    Світильники в сувенірній крамниці в Марракеші     Подивитися інші фото до статті

    В якості подарунків додому можна привезти текстильні вироби, предмети одягу, унікальну керамічну розписану вручну посуд, подібну до якої ви не знайдете в Європі. На місцевих східних базарах продаються різні карбовані предмети: лампи, схожі на власність Аладдіна, джезви для варіння кави. Великий інтерес представляють і жіночі прикраси, виконані в східному стилі, але має свій неповторний шарм. Забавним сувеніром також будуть бабуши - туфлі без задників, прикрашені національною вишивкою.
    Відпочинок круглий рік або в яку пору року які міста Марокко краще

    У будь-який час року в Марокко є чим зайнятися. Взимку, коли хочеться активного відпочинку та снігових забав, варто їхати в Іфран, який чимось невловимо нагадує села далекої Швейцарії. Навесні і восени краще відправитися на середземноморські та атлантичні марокканські курорти, а також підгадати на цей час відвідання старовинних міст, які розташовані в глибині країни. В останні роки великою популярністю користується Касабланка, яку називають економічною столицею Марокко.

    Тут теж є упорядковані пляжі, а ще приголомшливі нічні клуби, де можна приємно проводити час до самого ранку.
    Літо прекрасно підходить для ледачого, неспішного відпочинку, під час якого не хочеться нікуди їхати і досліджувати незвідані землі. Найкраще місце для літнього проведення часу - Танжер, де не так спекотно, як на інших курортах. Танжер воліють європейські мандрівники. Він розташований по іншу сторону від протоки Гібралтар, тому дістатися туди з Європи простіше простого. Цей дивовижний місто в минулому надихав багатьох знаменитих художників. Розгледіти в місті те, що захоплювало Анрі Матісса та Ежена Делакруа, а може бути, і створити свій шедевр під силу всім туристам.

    Фото достопримечательностей Марокко: Марокко, вид на город Касба Аит Бенхадду
    Марокко, вид на місто Касба Аіт Бенхадду     Подивитися інші фото до статті

    З Марокко сумно їхати. Багато багаті люди (наприклад, Ален Делон, Мадонна) купили там собі будинки, щоб в будь-який час мати можливість спостерігати зі стаканчиком м'ятного чаю за заходом сонця, найприголомшливішим на землі, вдихати запах океану і квітучих апельсинових дерев, споглядати неквапливий рух життя. Чи це не щастя?

    Ми ж, прості смертні, не можемо залишитися там назавжди. Тому, їдучи, клятвено собі обіцяємо, що повернемося сюди хоча б ще один раз!

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини themacmob.com telefon.com.ua theroyalemoney.ru www.textron-msk.ru timbercar.ru time-news.net telesam5.ru www.tktehno21.ru top-news-24.ru totalnabiologia.org