Sunday, March 29, 2015

7 місць, які необхідно відвідати в Дюссельдорфі

    Дюссельдорф являє собою дивовижне сплетіння старовини і сучасних тенденцій. Стародавні споруди міста вдало поєднуються з новими будівлями, а життя тут не затихає ні на хвилину навіть у його історичному центрі - Альтштадте. Всюди снують туристи, яких в Дюссельдорфі чимало. Щорічно сюди приїжджають мільйони мандрівників, яких манить своєю красою і неперевершеністю палац Бенрат, базиліка святого Ламберта, вежа Рейнтурм та інші не менш прекрасні пам'ятки.

    Дюссельдорф є резиденцією земельного уряду однойменного округу і столицею федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія. Розташований він на заході Німеччини, в Рейнсько-Рурському регіоні, на правому березі річки Рейн, в місці її злиття з річкою Дюссель, яка і дала назву місту.

    Перші письмові згадки про Дюссельдорфі датуються 1135 роком. Тоді це була невелика рибальське село, що отримала статус міста лише через півтора століття. За свою майже 900-річну історію Дюссельдорф пережив багато чого, але міжусобиці і наполеонівське вторгнення не зупинили його розвиток. Не зламала місто і Друга світова війна, під час якої через бомбардувань постраждала чимала частина промислових, історичних і цивільних будинків. Але вже в 1946 році місто почало своє відновлення.

    Сьогодні Дюссельдорф є великим політичним центром, в якому розташовано безліч офісів світових та німецьких компаній, великих банків, а також містом мистецтва і моди.

    Фото достопримечательностей Германии: Ночная панорама Дюссельдорфа
    Нічна панорама Дюссельдорфа     Подивитися інші фото до статті

    Старе місто Альтштадт

    Він є втіленням древнього Дюссельдорфа, коли сільце тільки перетворювалася на місто, і буквально просочений історичним антуражем. Тут збереглося багато будівель XVII-XVIII ст., Що є пам'ятками архітектури. Милуватися ними можна під час піших прогулянок по численних затишних вуличках.

    Фото достопримечательностей Германии: Дюссельдорф. Набережная Рейна и вид на Старый город
    Дюссельдорф. Набережна Рейну і вид на Старе місто     Подивитися інші фото до статті

    Альтштадт - це не тільки історична частина міста, але і його культурний центр. Тут знаходиться Академія мистецтв, інститут імені Гейне, галерея Мистецька збірка землі Північний Рейн-Вестфалія, а на березі Старої гавані працюють Музей кіно і Музей кераміки (єдиний на території Німеччини, що містить таку багату колекцію).

    У Старому місті життя не вщухає ні на хвилину. Днем мандрівники милуються пам'ятками, а ввечері відпочивають в тутешніх кафе, ресторанах, пабах і дискотеках, піцеріях. А таких закладів тут в цілому понад 260, через що Альтштадт часом називають «найдовшою барною стійкою в світі». Багато пивні почали свою роботу ще 800 років тому. Їх і прагнуть, в першу чергу, відвідати багато туристів.

    Фото достопримечательностей Германии: Исторический центр Дюссельдорфа — Альтштадт
    Історичний центр Дюссельдорфа - Альтштадт     Подивитися інші фото до статті

    Палац Бенрат (Benrath)

    Знаходиться в однойменному адміністративному районі, на півдні Дюссельдорфа. Його будівництво почалося в 1755 році, а закінчилося через 15 років. Ініціатором його зведення став курфюрст Карл Теодор, який любив пополювати в цій місцевості. Після закінчення будівництва він зробив палац своєї літньої резиденцією.

    В архітектурі будівлі вдало сплелися риси рококо (був популярний на початковому етапі побудови) і раннього класицизму (почав підкорювати серця в 60-х роках XVIII століття). Палац Бенрат складається з головної будівлі, призначеного для власників, і двох бічних флігелів, де розташовувалася свита. В останніх сьогодні відкриті для відвідування:
    - Музей природознавства (західний флігель), який почав роботу в 1929 році;
    - Музей європейського паркового мистецтва (східний флігель), чинний з 2000 року.

    Фото достопримечательностей Германии: Дворцовый комплекс Бенрат (Benrath), Дюссельдорф
    Палацовий комплекс Бенрат (Benrath), Дюссельдорф     Подивитися інші фото до статті

    У головній будівлі для туристів щодня проходять тематичні виставки, в ході яких можна побачити чудову колекцію порцеляни, меблів та живопису. Прогулянки по розкішним залах палацу дозволяють перенестися в другу половину XVIII століття і на власні очі побачити особливості тогочасної придворного життя.

    Інтерес представляє і парк, яким оточено будівлю. Чи не його території серед численних зелених і квітучих насаджень розташовані штучні ставок і канал, а також оранжереї, де колись «зимували» різні тропічні рослини в діжках, які влітку прикрашали садові доріжки. Сьогодні тут знаходиться районна бібліотека та деякі інші установи.

    Фото достопримечательностей Германии: Вид на замковый парк и один из корпусов замка Бенрат
    Вид на замковий парк і один з корпусів замку Бенрат     Подивитися інші фото до статті

    Стара ратуша

    Розташована на площі Марктплац. Її будівництво датується XVI століттям, але за майже п'ятивікового історію свого існування вона зазнала безліч змін. Остаточний зовнішній вигляд споруда набула в 20-ті роки ХХ століття. Завдяки цьому в її архітектурі гармонійно поєдналися кілька стилів, в числі яких рококо, готика і ренесанс.

    Ратуша складається з трьох флігелів. З фасадної її частини виступає восьмикутна п'ятиповерхова вежа з годинником. По обидва боки від неї підносяться скромно декоровані фронтони. Але це аж ніяк не применшує красу будови, яке чудово вписалося в загальний антураж площі.

    Фото достопримечательностей Германии: Городская ратуша Дюссельдорфа
    Міська ратуша Дюссельдорфа     Подивитися інші фото до статті

    Як і колись, в Старій ратуші засідає міський уряд. Лише деякі зали відкриті туристам для відвідування, але в них є що подивитися. Непідробне захоплення викликає, наприклад, галерея, присвячена Бургомістр Дюссельдорфа.

    Площа Марктплац традиційно є місцем масових гулянь. У різдвяні та новорічні свята тут красується міська ялинка і шумить багатолюдний тематичний базар, на якому набувають сувеніри та подарунки як місцеві жителі, так і гості міста.
    Королівська алея (Konigsallee)

    Це одна з найкрасивіших вулиць Дюссельдорфа. Тут зосереджено безліч ексклюзивних бутиків, торговельних центрів, готелів, галерей, кафе і ресторанів. Не дивно, що на Королівській алеї завжди гамірно і багатолюдно.

    Фото достопримечательностей Германии: Королевская аллея (Königsallee) — самая знаменитая улица Дюссельдорфа
    Королівська алея (Konigsallee) - сама знаменита вулиця Дюссельдорфа     Подивитися інші фото до статті

    Вулиця лежить на схід від Альтштадте і з'єднує площу графа Адольфа з придворними садами. На відміну від інших алей міста на ній прокладено чотири пішохідних доріжки. Дві тягнуться вздовж штучного каналу шириною 30 м, який викопаний прямо посередині її, а дві інші - біля будинків. Вся алея буквально потопає в зелених насадженнях, а пишні крони могутніх дерев рятують гуляють від сонця в літню спеку.

    Фото достопримечательностей Германии: Канал вдоль Королевской аллеи (Königsallee)
    Канал уздовж Королівської алеї (Konigsallee)     Подивитися інші фото до статті

    Через канал перекинуто два мости. Головними прикрасами Королівської алеї є Трітоновий фонтан, розташований у північній її частині, і Бергського Лев - символ Дюссельдорфа, що знаходиться у каналу в південній стороні.
    Базиліка святого Ламберта

    Це найстаріша споруда в місті. З'явилося воно завдяки святому Віллеіку, який в VIII столітті заснував тут невелику капличку, освятивши її на честь святого місіонера Ламберта. На жаль, те споруда не збереглося, а на його руїнах в XIII столітті спорудили сільську церковцю в романському стилі. З присвоєнням поселенню статусу міста вона стала центральним об'єктом, і незабаром її перебудували в монастирське споруду.

    Фото достопримечательностей Германии: Базилика Св. Ламберта в Дюссельдорфе
    Базиліка Св. Ламберта в Дюссельдорфі     Подивитися інші фото до статті

    До 1394 будову набуло свій сучасний вигляд, а тодішній правитель - герцог Вільгельм I - наказав освятити її на честь Богородиці. У ту пору в стінах храму зберігалося безліч церковних реліквій і святих мощей, тому наприкінці XIV століття сюди постійно навідувалися натовпи паломників.

    У 1805 році святиню знову освятили на честь Ламберта, а через 169 років привласнили папський титул малої базиліки. У наші дні тут можна побачити кілька ікон Пресвятої Богородиці та її скульптурна статуя, навпроти якого розташована дерев'яна фігура святого Ламберта, що датується XV століттям.

    Фото достопримечательностей Германии: Внутри базилики Св. Ламберта
    Всередині базиліки Св. Ламберта     Подивитися інші фото до статті

    Чудові настінні розписи, чудовий вівтар, виконаний у бароковому стилі і прикрашений ликами святих, колекція старовинних предметів церковного вжитку, надгробок герцога Вільгельма V і мощі Аполлінарія Равеннського (покровителя міста) - все це щороку приваблює сюди натовпи туристів. Мешканці ж Дюссельдорфа із задоволенням відвідують щоденні меси.
    Музей Кунстпаласт (Kunstpalast)

    Найзнаменитіший художній музей Німеччини. Його історія почалася в 1710 році, коли курфюрст Йоганн-Вільгельм Пфальцский і його дружина з роду Медічі вирішили створити в місті картинну галерею. Майже сто років полотна багатьох відомих майстрів пробули в межах Дюссельдорфа, після чого їх перемістили в різні музеї країни.

    Фото достопримечательностей Германии: Комплекс музея Кунстпаласт в Дюссельдорфе
    Комплекс музею Кунстпаласт в Дюссельдорфі     Подивитися інші фото до статті

    Нове життя галереї почалася в 1846 році, коли група активістів виступила за її повернення. У 1925-1926 роках спеціально для неї на основі зведеного в самому початку ХХ століття палацу Кунстпаласт був побудований подковообразний комплекс, а через два роки в його стінах відкрили Художній музей Дюссельдорфа.

    Сьогодні тут зберігається безліч полотен, створених майстрами різних епох, чудова колекція графіки, скульптур, творів прикладного мистецтва (посуд, меблі, прикраси, текстиль) та виробів зі скла і кераміки. Регулярні тематичні виставки дозволяють відвідувачам дізнатися детальну історію представлених у музеї експонатів.
    Вежа Рейнтурм (Rheinturm)

    Є найвищим (більше 240 м) будівлею міста. Саме тому дане телекомунікаційне будова часто зустрічається на листівках із зображенням панорам Дюссельдорфа.

    Будівництво вежі Рейнтурм тривало з 1979 по 1982 рік під керівництвом архітектора Гарольда Дайманна. Сьогодні в ній знаходяться офіси кількох місцевих радіо- і телевізійних компаній, а на висоті 172 м облаштований ресторан, що обертається з величезними вікнами для кращого огляду красот міста під час трапези.

    Фото достопримечательностей Германии: Башня Рейнтурм (Rheinturm) — самое высокое строение Дюссельдорфа
    Вежа Рейнтурм (Rheinturm) - найвища будова Дюссельдорфа     Подивитися інші фото до статті

    Трохи нижче (на рівні 168 м) знаходиться затишне кафе і оглядовий майданчик, з якого туристи теж можуть споглядати чудові види і пам'ятки Дюссельдорфа.

    Унікальною деталлю вежі Рейнтурм є децимальних години роботи Хорста Бауманна, визнані найбільшими електронними годинниками в світі. Додаткову чарівність будовою надає вечірня різнокольорове підсвічування.

2 comments:

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини themacmob.com telefon.com.ua theroyalemoney.ru www.textron-msk.ru timbercar.ru time-news.net telesam5.ru www.tktehno21.ru top-news-24.ru totalnabiologia.org