Tuesday, March 17, 2015

Балатон - унікальний курорт Угорщини

    Угорське море - так називають озеро Балатон жителі Угорщини. Синьо-зелена гладь озера розкинулася відносно недалеко від Будапешта, приблизно в 100 км від міста. Це одне з найулюбленіших місць відпочинку угорців і туристів з різних країн. Сюди приїжджають влітку на вихідні і у відпустки поплавати на яхті, відпочити на пляжах, покататися на велосипедах, насолодиться красою природи і чистотою повітря, а взимку популярні Велнес і Спа- готелі. Дістатися з Будапешта до Балатону просто на автомобілі по трасі М7, зручно приїхати також поїздом або автобусом.

    Ніжно-зелений колір води озера Балатон, білосніжні яхти з вітрилами, спокійно набігають на берег хвилі, лебеді, мирно плаваючі в променях призахідного сонця - атмосфера гармонії і заспокоєння. Мальовниче озеро - популярний курорт Угорщини. Тут кожен знайде відпочинок до душі. Бурхливі вечірки і дискотеки, насичена нічне клубне життя - в містечку Шіофок. Безтурботний сімейний відпочинок - на дрібному південному і південно-східному узбережжі. Оздоровлення та лікування мінеральними й термальними водами в Балатонфюред і в Хевізе.

    Затишні міста і селища на узбережжі плавно переходять один в іншій. Красиві набережні, готелі, санаторії, комфортабельні будинки відпочинку, демократичні кемпінги, кафе, чарди і ресторани, яхт-клуби, атракціони, пляжі з смарагдовою травою - курортний регіон озера Балатон стає все більш популярним в Європі.

    Фото достопримечательностей Венгрии: Озеро Балатон, схематический вид с высоты птичьего полета
    Озеро Балатон, схематичний вигляд з висоти пташиного польоту     Подивитися інші фото до статті

    Балатон - одне з найбільших озер Європи. Воно витягнулося з північного заходу на південний схід майже на 80 км в довжину. При цьому ширина Балатону змінюється від 1,2 км у найвужчому місці навпроти півострова Тихань і до 12,5 км. Угорське море - мілководне. Найглибше місце - Тіханьская западина біля півострова, а в середньому глибина озера складає всього близько 3 м.

    Найглибші пляжі знаходяться на крутому північно-західному березі озера, а самі дрібні на південно-східному узбережжі. Щоб дорослому зануритися у воду по пояс треба пройти 200-300 м від берега. Такі дрібні пляжі з піщаним дном чудово підходять для відпочинку з дітьми. Малюки влітку можуть скільки завгодно плескатися в теплій і чистій воді.

    Через невеликої глибини отримало озеро і свою назву. Стародавні римляни називали Балатон, що входив в провінцію Панонія, «дрібним озером». Пізніше менш красиво відгукнулися про унікальний мілководній озері слов'яни, які жили на ньому в 9 столітті. Вони нарекли озеро просто - болото. Звідси і пішла назва Балатон.

    Але угорці, які оселилися на берегах озера на початку 10 століття, вирішили надати такому ординарному назвою ореол таємничості і романтизму. За однією з легенд, жив колись древній угорський богатир на ім'я Балатон. Важкі часи настали для цього краю. Страшний дракон щодня вимагав у жертву найкрасивішу дівчину. Прийшла черга і нареченої Балатону. Не віддав богатир свою кохану в лапи звіра. Розсерджений дракон кігтями зрив землю, і з відкрився джерела забила вода. З'явилося озеро, яке переплив сміливий Балатон. Після перемоги над драконом смертельно втомлений угорський богатир потонув в озері. Слідом за ним кинулася кохана. На честь героя, який врятував народ від дракона, люди і назвали озеро Балатон. Не менш слізна легенда розповідає про загадкову церкви на дні озера, в якій сидить неутішна дівчина і своїми сльозами живить води Балатону.

    Фото достопримечательностей Венгрии: Панорама озера Балатон — Венгерское море
    Панорама озера Балатон - Угорське море     Подивитися інші фото до статті

    Відпочинок на озері - це ще й знайомство з історією, культурою та архітектурою Угорщини. Околиці «Угорського моря» були свідками багатьох історичних подій. Пізнавально і цікаво розбавити водний релакс поїздкою навколо озера. Така екскурсія на автомобілі займе цілий день. Довжина берегової лінії Балатону 236 км. Можна також скористатися поромами, пасажирськими катамаранами та катерами, маршрути яких дуже зручні для знайомства з прибережними пам'ятками.

    Місто Шіофок (Siofok) - культурна музична столиця Балатону. Щорічно тут проходять концерти і фестивалі народної та класичної музики. Тут народився відомий угорський композитор Імре Кальман. Про його життя і творчість можна дізнатися в музеї композитора. Оригінальний пам'ятник Імре Кальмана знаходиться поруч із залізничною станцією. У вишуканій альтанці за столиком в розкішному кріслі сидить композитор. Складно втриматися, щоб не сфотографуватися зі знаменитістю, сівши в інше крісло навпроти.

    Фото достопримечательностей Венгрии: Город Шиофок (Siófok) – культурная столица озера Балатона
    Місто Шіофок (Siofok) - культурна столиця озера Балатону     Подивитися інші фото до статті

    Місто засноване ще древніми римлянами на місці впадання річки Шио в озеро. Вони ж вперше прорили Шіофокскій канал, який пов'язує Балатон і Дунай. А в 18 столітті під час правління Габсбургів Шіофок став елітним курортом. Це затишне містечко з цікавою архітектурою. Варто прогулятися по колоритною алеї Петефі вздовж набережної озера, помилуватися незвичайною формою старовинної водонапірної башти на площі Свободи, здивуватися оригінальності дерев'яної лютеранської церкви, прикрашеної фігурою таємничої індонезійської птиці Гаруди, у парку Оулу.

    На західному березі Балатону розкинувся Кестхей (Keszthely), найдавніший містечко на берегах озера. Це саме насичене архітектурними пам'ятками та музеями місце на Балатоні. Колоритна центральна площа міста увінчана колоною Св. Трійці і вражає бароковим будівлею Міської ратуші 13 століття. Головною прикрасою площі служить францисканская готична церква, побудована ще в 13 столітті. На північ від центру Кестхея є унікальний парк і одна з найбільших садиб Угорщини 17 століття - розкішний палац Фештетичей. Масштаби, багатство і краса садиби вражають уяву.

    Фото достопримечательностей Венгрии: Дворцово-парковый комплекс Фештетичей в городке Кестхей (Keszthely)
    Палацово-парковий комплекс Фештетичей в містечку Кестхей (Keszthely)     Подивитися інші фото до статті

    У Кестхее є чудові музеї, які будуть цікаві і дітям, і дорослим. Музей марципану здивує кондитерськими шедеврами. Перенесе в дитинство найбільший в Центральній Європі музей ляльок.

    Після насиченої туристичної програми можна побалувати себе, відновити сили і омолодитися в знаменитому озері Хевіз, що знаходиться в 6 км від Кестхея. У кратері згаслого вулкана утворилося унікальне термальне озеро, найбільше в Європі. Глибина Хевиза становить 40 м. Його природна лікувальна вода володіє маленькою радіоактивністю і природно оновлюється щодня. Весь рік температура води комфортна для купання, на поверхні радують око латаття.

    Фото достопримечательностей Венгрии: Вода в озере Хевиз лечебная и полностью обновляется каждые 24 часа
    Вода в озері Хевіз лікувальна і повністю оновлюється кожні 24 години     Подивитися інші фото до статті

    Півострів Тихань (Tihany) круто врізається в води озера. Його назва повністю себе виправдовує. У Тіханьском бенедиктинском абатстві Св. Аньоша, заснованому угорським королем Андраш I в 1055г., Панує спокій, тиша і заспокоєння. Тут похований знаменитий засновник обителі. А перед церквою недавно спорудили пам'ятник королю Андрашу I і його дружині Анастасії, дочці Ярослава Мудрого. З абатства відкривається захоплюючий вид Балатон.

    Фото достопримечательностей Венгрии: Вид на полуостров Тихань и Аббатство Св. Аньоша с вод Балатона
    Вид на півострів Тихань і Абатство Св. Аньоша з вод Балатону     Подивитися інші фото до статті

    Старовинні розкішні вілли і садиби, парки з тінистими алеями, скульптурами та фонтанами, безліч запашних квітів, шикарна набережна - візитна картка міста Балатонфюред (Balatonfured). Він розташувався на північному березі озера. Це лікувально-оздоровчий курорт, навіть його центральна площа Дьодь (Gyogy ter) названа як «здоров'я». На цій площі є бювет з лікувальною водою ім. Лайоша Кошута, який споруджений ще в 1800 р Приємно неспішно прогулятися по алеях і вуличках колоритного містечка Балатонфюред.

    Фото достопримечательностей Венгрии: Город Балатонфюред (Balatonfüred)
    Місто Балатонфюред (Balatonfured)     Подивитися інші фото до статті

    Балатон - унікальний курорт Угорщини. Тут гармонійно поєднуються відпочинок, оздоровлення та можливість відвідати цікаві природні та історичні пам'ятки.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини themacmob.com telefon.com.ua theroyalemoney.ru www.textron-msk.ru timbercar.ru time-news.net telesam5.ru www.tktehno21.ru top-news-24.ru totalnabiologia.org