Friday, March 20, 2015

Міста-курорти Кавказьких Мінеральних Вод

    Кавказькі Мінеральні Води - це група популярних лікувальних курортів, що знаходяться в Ставропольському краї. Лікуванню відпочиваючих сприяє сприятливий клімат і цінні джерела мінеральних вод, велика кількість теплих сонячних днів, відсутність вітрів, затриманих Кавказьким хребтом. У південну зону даного регіону, найбільш сприятливу для медичної кліматології, входить Кисловодськ, а в північну - Желєзноводськ, П'ятигорськ, Єсентуки, і для цих курортів характерний степовий клімат. Зима буває дощової і морозною, а ідеальним часом для відпочинку і лікування стає період з кінця весни для середини осені.

    Найбільшими природними ресурсами для лікування відпочиваючих володіє П'ятигорськ, оскільки в цьому місці спостерігається максимальне число мінеральних джерел, більшість з яких сконцентровано поруч з горою Машук. У їх число входять вуглекислі, радонові, соляно-лужні, гірко-солоні і сірководневі води. Вода з унікальних джерел Єсентуки-17, Єсентуки-4, Нарзан Кисловодська, а також води Лисогірського і Баталінская джерел відомі на весь світ. Унікальними властивостями володіють бруду Тамбуканского озера, широко застосовуються для грязелікування в місцевих санаторіях.
    Желєзноводськ

    Серед питних і популярних бальнеологічних курортних місць Кавказьких Мінеральних Вод виділяється Желєзноводськ, що вважається кращим місцем для цілорічного лікування. Курортне містечко розташоване в горнолесной кліматичній зоні з теплою і нетривалої взимку і помірно жарким літом. Захищеність від вітрів, круті схили, насичений киснем повітря, мінімальний рівень сонячної радіації створюють оптимальні умови для кліматолікування, а в санаторіях активно застосовуються бруд і води з Тамбуканского озера, а також Славяновская і Смирнівського джерел.

    Фото достопримечательностей Кавказа и Черноморского побережья: Железноводск — жемчужина Кавказа
    Желєзноводськ - перлина Кавказу     Подивитися інші фото до статті

    У місцевому лісопарку, спланованому ще в 1825 році у Залізної гори, знаходяться спеціальні маршрути терренкура. Здійснюючи прогулянки по маршрутах терренкура гості Желєзноводськ можуть ознайомитися з основними пам'ятками курортного містечка. У їх число входить дача еміра Бухарського, унікальна каскадні сходи, джерела з бюветами. Під час прогулянок по курортному парку відпочивальники зможуть добре розглянути палац еміра Бухарського, що зберіг східний колорит. В очі кидається вигадлива різьблення і хитромудрі балкончики, а також вежа старовинного мінарету.

    Фото достопримечательностей Кавказа и Черноморского побережья: Дача Эмира Бухарского в Железноводске
    Дача Еміра Бухарського в Желєзноводську     Подивитися інші фото до статті

    В історичних кварталах Желєзноводськ розташовується Пушкінська галерея, яка вважається візитною карткою курортного містечка. Романтичне одноповерхова будівля було зібрано з металевих конструкцій, і потім засклений. У безпосередній близькості від курортного містечка, на схилі величної гори Развалка, знаходиться унікальний грот вічної мерзлоти, усередині якого зберігається постійна температура + 8-12 градусів.

    Фото достопримечательностей Кавказа и Черноморского побережья: Пушкинская галерея — одна из главных достопримечательностей Железноводска
    Пушкінська галерея - одна з головних визначних пам'яток Желєзноводськ     Подивитися інші фото до статті

    Як дістатися до Желєзноводськ?

    Туристи можуть придбати квитки на поїзд Москва-Кисловодськ, вийти в кінцевому пункті призначення, а потім відправитися в Желєзноводськ на маршрутному таксі. Гостям з Ростова-на-Дону доведеться зробити пересадку в Мінеральних Водах, щоб доїхати до курорту курорт на автобусі, а з Краснодара простіше дістатися на особистому автомобілі.
    Єсентуки

    Єсентуки - найбільш популярний курортне містечко, що входить до складу регіону Кавказькі Мінеральні Води. Містечко розташоване в долині річки Подкумок, на території Ставропольської височини. Протягом року сюди з'їжджаються відпочивальники, щоб насолодитися сприятливим кліматом і чудовою природою, цілющою силою унікальних мінеральних джерел і незвичайними пам'ятками. На курорті переважає гірничо-степовий клімат з жарким кліматом і яскраво вираженими перехідними сезонами, а на лікування найкраще приїжджати навесні або восени.

    Для лікування курортників широко використовуються води місцевих джерел Єсентуки-17 і Єсентуки-4, а швидкому оздоровленню сприяють пішохідні маршрути по теренкурами і унікальний клімат. Завдяки джерелам соляно-лужних вод Єсентуки перетворилися на найбільший бальнеологічний курорт даного регіону, де широко розвинене питне лікування. Особливо виділяється Курортний парк з квітами, кущами і деревами різних порід, а біля входу на його територію можна побачити романтичні монолітні колони.

    Фото достопримечательностей Кавказа и Черноморского побережья: Ессентуки — альтанка в Курортном парке
    Єсентуки - альтанка в Курортному парку     Подивитися інші фото до статті

    Всередині парку прокладені маршрути теренкурів і пішохідні доріжки з зазначенням всіх станцій, а також передбачені спеціальні місця для відпочинку. Питна галерея розташовується безпосередньо в курортному парку, і в цьому місці розташовуються павільйони джерел Єсентуки-1 і Єсентуки-4. Під час прогулянки відпочиваючі побачать романтичні квітники і каскадні сходи, штучні гроти і мальовничі фонтани, незвичайні літні альтанки. У число пам'яток входить Краєзнавчий музей, де знаходяться унікальні експонати, а також два Плачуча грота, зі склепінь яких падають краплі води.

    Фото достопримечательностей Кавказа и Черноморского побережья: Ессентуки, у входа в Курортный парк
    Єсентуки, біля входу в Курортний парк     Подивитися інші фото до статті

    Як дістатися?

    З Москви в Єсентуки простіше дістатися на поїзді Москва-Кисловодськ, оскільки найближчий аеропорт знаходиться в Мінеральних Водах, і звідти до курортного містечка доведеться їхати на автобусі або приміському поїзді. Із Ставрополя, Краснодара, Ростова-на-Дону, Владикавказа, Сочі і Махачкали можна доїхати на автобусі.
    П'ятигорськ

    Серед бальнеогрязьових курортів виділяється П'ятигорськ, розташований на схилах величних гір Гарячої і Машук, на лівому узбережжі річки Подкумок. Містечко оточене природними лісами, а на його території знаходяться романтичні парки та природні сади. Мікрокліматичні особливості курорту обумовлені рельєфом місцевості, тут немає різких коливань добових і річних температуру, а гірські масиви захищають відпочиваючих від сильних вітрів. Відпочинок в П'ятигорську можливий у будь-який час року, а в літній сезон тут зберігаються досить комфортні умови.

    Фото достопримечательностей Кавказа и Черноморского побережья: Здание нарзанных вод в Кислововдске
    Будівля нарзанних вод в Кіслововдске     Подивитися інші фото до статті

    У парку «Квітник» розташовуються найстаріші лікарні, включаючи Ермоловскіе, Пушкінські і Лермонтовські ванни з сірчано-родоновими, радоновими і вуглекисло-сірководневими водами, активно застосовуються для лікування відпочиваючих. До основних лікувальних факторів відносяться розрізняються за складом термальні води, цілющий мікроклімат, чисте повітря і велика кількість сонячних днів, а всі мінеральні джерела сконцентровані в околицях гори Машук. У їх число входять холодні, теплі і гарячі джерела вуглекислих вод, унікальні джерела ессентукского типу, хлоридно-натрієві води, азотні терми.

    Фото достопримечательностей Кавказа и Черноморского побережья: Памятник — символ Кавказа в Пятигорске
    Пам'ятник - символ Кавказу в П'ятигорську     Подивитися інші фото до статті

    У число пам'яток П'ятигорська входить Академічна галерея, побудована над мінеральним джерелом, відкритим ще в XIX столітті. Викликає інтерес романтична альтанка Еолова Арфа, побудована в античному стилі на схилі гірського масиву Машук за проектом видатних архітекторів Джованні і Джузеппе Бернандацці. Під час прогулянки по парку «Квітник» гості П'ятигорська зможуть оглянути романтичний грот Діани, творцем якого вважається Йосип Бернардацці. Неодмінно потрібно побачити і озеро Провал. Це незвичайне місце, пов'язане з безліччю легенд, знаходиться в підземній печері на південному схилі гори Машук. Вода в озері лікувальна, мінеральна, доступ до неї правда обгороджений гратами, але помилуватися цілком можливо.

    Фото достопримечательностей Кавказа и Черноморского побережья: Пятигорск, вход в пещеру с озером Провал
    П'ятигорськ, вхід до печери з озером Провал     Подивитися інші фото до статті

    Як дістатися до П'ятигорська?

    З Москви на курорт можна добратися на поїзді, що не здійснюючи додаткових пересадок. При бажанні скористатися авіаційним транспортом доведеться придбати квитки на рейс до Мінеральних Вод, а потім доїхати до курорту на автобусі або таксі. З Ростова-на-Дону і міста Краснодара до П'ятигорська курсують автобуси, але найпростіше добратися на особистому автомобільному транспорті.
    Кисловодськ

    Кисловодськ вважається найбільшим курортним містом регіону Кавказькі Мінеральні Води, і має воістину унікальними природними багатствами. У їх число входять лікувальні Тамбуканского бруду і нарзанні джерела, сонячна погода і гірський мікроклімат, незвичайні скелі і мальовничі ущелини, курортний парк, де прокладені маршрути теренкурів, а Кавказький хребет захищає містечко від холодних вітрів. Кисловодськ приваблює туристів завдяки можливості цілорічного відпочинку та лікування, а місцевий повітря ще більш корисний для хворих, ніж повітря на приморських курортах.

    Фото достопримечательностей Кавказа и Черноморского побережья: Вид с высоты курортного парка на Кисловодск
    Вид з висоти курортного парку на Кисловодськ     Подивитися інші фото до статті

    У лікуванні активно використовуються нарзанні джерела, які є спорідненими між собою, однак хімічні пропорції складових елементів в кожному з них істотно розрізняються. Джерело Нарзан, який дав початок популярному бальнеологічному курорту, використовується для зовнішніх процедур, а мінеральна вода подається в місто за спеціальним нарзанопроводу. Для питного лікування вона застосовується в нерозведеному вигляді.

    Фото достопримечательностей Кавказа и Черноморского побережья: Курортный парк — жемчужина Кисловодска
    Курортний парк - перлина Кисловодська     Подивитися інші фото до статті

    Курортний парк вважається основною визначною пам'яткою Кисловодська, а на його території сконцентровані розплідники декоративних рослин та унікальні оранжереї, штучно створена сосновий гай і квітучі троянди. До пам'ятників архітектури належать будівля Нарзан галереї, романтичний Замок любові й підступності, філармонія і колонада.

    Фото достопримечательностей Кавказа и Черноморского побережья: Замок любви и коварства в Кислововдске
    Замок любові й підступності в Кіслововдске     Подивитися інші фото до статті

    Як дістатися до Кисловодська?

    Зі столиці дістатися до популярного курорту можна на поїзді Москва-Кисловодськ. Прямого авіаперельоту немає, найближчий аеропорт розташовується в Мінеральних Водах, а звідти до Кисловодська курсують автобуси. З Ростова-на-Дону курсує швидкісний електропоїзд з м'якими кріслами, а при бажанні туристи зможуть дістатися до курортного містечка на особистому транспорті, причому дорога займе близько семи годин. З Краснодара простіше доїхати на поїздці, а поїздка на особистому автотранспорті займе близько дев'яти годин.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини themacmob.com telefon.com.ua theroyalemoney.ru www.textron-msk.ru timbercar.ru time-news.net telesam5.ru www.tktehno21.ru top-news-24.ru totalnabiologia.org