Friday, March 13, 2015

Зальцкаммергут - мальовничий озерний край

    Найчистіші озера, що відображають хмари і гірські вершини, густі ліси і колоритні будиночки затишних австрійських сіл - таким постає мальовничий озерний край Зальцкаммергут (Salzkammergut) перед мандрівником. Розташувався Зальцкаммергут на трьох австрійських федеральних землях: Верхня Австрія, Зальцбург і Штирія. Цей регіон знаходиться на схід від міста Зальцбург і в 250 км від Відня. Зальцкаммергут - один з найпопулярніших курортів Австрії. Сюди щороку приїжджають сотні тисяч туристів, щоб насолодитися красивими озерами влітку і покататися з гір на лижах взимку.

    76 чудово красивих глибоких озер з найчистішою прозорою водою, придатною для пиття, налічує Зальцкаммергут. Басейн річки Траун, правої притоки Дунаю, лежить в основі живописного ландшафту. Високі гори оточують Зальцкаммергут. Найвищий гірський масив регіону, називається Дахштайн, що перекладається як «черепиця». Він знаходиться на півдні Зальцкаммергута, найвища точка масиву - гора Хое-Дахштайн (2995 м). Славиться регіон унікальними, глибокими карстовими печерами. Найдовша з них - печера Хірлац довжиною 96 км.

    «Багатство соляної коморі» - так дослівно перекладається Зальцкаммергут. Цей край дихає історією, насичений археологічними та архітектурними пам'ятками. Перші поселення тут виникли більше 3 тисяч років до н.е. А вже на початку 2-го тисячоліття до н.е. Зальцкаммергут став центром видобутку солі - основного джерела багатства цього регіону. Територія краю насичена численними глибокими соляними шахтами.

    На зустріч з незвичайними і загадковими красотами Зальцкаммергута вирушайте із старовинного містечка Гмунден (Gmunden), що на північному березі величного озера Траунзеє. Дістатися сюди просто із Зальцбурга (80 км) і з Відня (240 км) на автомобілі по трасі А1, згорнувши по покажчиках на Гмунден, а також автобусом.

    Справжньою окрасою тихого затишного курортного міста Гмунден став озерний замок Орт (Schloss Ort). Він був побудований в 12 столітті на невеликому острівці посеред озера Траунзеє. З берега, на якому розкинулися будівлі Прибережного палацу Орт, до замку веде дерев'яний міст. Неспішна прогулянка по мосту приносить величезне задоволення. Захват викликають захоплюючі види берегів озера Траунзеє, оточені лісистими схилами гір, посипані ніби іграшковими будиночками сіл. По інший бік мосту відкривається вид на старовинні будівлі, церкви і набережну міста Гмунден. Розкішні білі лебеді й цікаві дикі качки сміливо підпливають до відвідувачів замку, випрошуючи їжу. Вода прозора і чиста.

    Фото достопримечательностей Австрии: Озёрный замок Орт (Schloss Ort) — жемчужина Гмундена
    Озерний замок Орт (Schloss Ort) - перлина Гмунден     Подивитися інші фото до статті

    Вхід в замок Орт - через арку у високій вежі з годинником. Відразу потрапляєш в маленький трикутний дворик, в стилі ренесансу. Тут панує спокій і умиротворення. Недалеко від входу на стіні намальовані дати і мітки рівня води в період найбільших повеней в історії замку. Відкривши одну з дверей, потрапляєш в маленьку діючу каплицю з древнім іконостасом, виконану в готичному стилі. Інші двері з дворика ведуть до музеїв історії замку Орт.

    Гмунден відомий як місто ремісників. Здавна тут виготовлялися фаянсові і керамічні вироби, фабрика працює досі. Цікаво, що навіть куранти міської ратуші 18 століття зроблені з кераміки. Недалеко від набережної знаходиться міський музей Гмунден, в якому експонуються фаянс і кераміка 16-18 століть.

    Фото достопримечательностей Австрии: Архитектура старинного городка Гмунден (Gmunden)
    Архітектура старовинного містечка Гмунден (Gmunden)     Подивитися інші фото до статті

    Озеро Траунзеє в римську епоху називалося «щасливим озером». По ньому можна покататися, милуючись берегами, на самому старому австрійському колісному пароплаві «Гізела». Він був спущений на воду в далекому 1871 і названий на честь дочки імператора Франца Йосифа I. Прекрасно насолодитися красою озера також з гірської вершини Грюнберг. Фунікулер, який піднімає на неї мандрівників, знаходиться в східній частині Гмунден.

    Австрійський курорт Бад-Ишль (Bad Ischl), столиця регіону Зальцкаммергут, розташований всього в 35 км від Гмунден. Місто з багатою 700-річною історією, розкинувся біля місця впадіння річки Ишль в річку Траун. У 18 столітті, завдяки відкриттю в Бад-Ишле мінеральних джерел з цілющою водою, місто стало елітним австрійським бальнеологічним курортом.

    Тут була літня резиденція австрійського імператора Франца Йосифа I. Імператорська вілла «Кайзервілла», оточена розкішним парком, варто далеко від центру міста, на березі річки Ишль. Вона відкрита для відвідування туристів. Тут дбайливо зберігають особисті речі та мисливські трофеї імператора. У парку, в Мармуровому палаці, побудованому для імператриці Елізабет, зараз відкритий дуже цікавий Музей історії фотографії.

    Фото достопримечательностей Австрии: Императорская вилла в городке Bad Ischl
    Імператорська вілла в містечку Bad Ischl     Подивитися інші фото до статті

    Цікаво, що ця багата вілла в стилі класицизму була подарована Францу Йосифу I матір'ю, ерцгерцогинею Софією, на честь його заручин з баварської принцесою Елізабет, знаменитої Сісі. А церемонія заручин в 1853 р проходила в шикарному готелі Австрія. Зараз в будівлі цього готелю, зведеної в вишуканому стилі рококо, міський музей історії та етнографії.

    Всього 20 км по мальовничій дорозі відокремлюють Бад-Ишль від унікального стародавнього міста Гальштат. Цьому дійсно казково-красивому місту на нашому сайті присвячена окрема стаття. Цікаво, що в 2012 г на півдні Китаю, в провінції Гуандун, була відбудована точна копія міста Гальштат.

    Фото достопримечательностей Австрии: Гальштат — один из красивейших городков Зальцкаммергута
    Гальштат - один з найкрасивіших містечок Зальцкаммергута     Подивитися інші фото до статті

    Всього в 5 км від Гальштата на березі озера, біля підніжжя гірського масиву Дахштайн (Dachstein) у затишній долині річки Траун розташувався тихий і затишний Обертраун (Obertraun). Це містечко Ви не побачите в рекламних проспектах, але тим він і цінний для тих туристів, які люблять спокійний відпочинок, красиву природу і доброзичливе ставлення місцевих жителів. Дахштайн славиться своїми глибокими карстовими і крижаними печерами, тут їх налічується близько 240. Це цілі казкові палаци під землею. Для туристів доступні три приголомшливо красиві печери Коппенбрюллерхёле, крижана Айсхёле і Мамонтова. Вхід в них можливий тільки з екскурсоводом в певний час, влітку через кожну годину.

    Всього в 2,5 км від Обернтрауна знаходиться печера Коппенбрюллерхёле, в перекладі «ревуча печера». До неї можна дійти пішки за 15 хвилин по красивій стежці вздовж річки Траун від готелю «Коппенраст». Свою назву печера отримала, тому що вхід в неї розташований поруч з витоком річки Траун і під час весняного танення снігів або сильних дощів ця річка перетворюється на потужний ревучий потік, сотрясающий стіни печери.

    Вода тисячоліттями формувала стіни і склепіння Коппенбрюллерхёле. У печері під самою стелею на високих ніжках з нержавіючої сталі встановлені барабани. Краплі падають на поверхню інструменту і видають ритмічний звук. Ось так неординарно і дуже дохідливо показують відвідувачам, як «вода камінь точить».

    Сталактитові галереї залишають незабутнє враження. Особливу таємничість створює спеціальне освітлення всередині, і уява мимоволі малює самі різні образи. Середня температура в печері 6 градусів, тому обов'язково візьміть теплий одяг і зручне взуття.

    Фото достопримечательностей Австрии: Ледяная пещера Айсхёле горного массива Дахштайн (Dachstein)
    Крижана печера Айсхёле гірського масиву Дахштайн (Dachstein)     Подивитися інші фото до статті

    Дістатися до наступних двох печер можна по канатній дорозі. Вона починається трохи осторонь від Обертрауне, біля підніжжя Дахштайна. Для автомобілів передбачена велика безкоштовна парковка. На канатній дорозі є три станції. Перша - природний парк Шонбергальм, сама нижня, знаходиться на висоті 1350 м. Тут справжнє роздолля для дітей: ігрові майданчики і всілякі розваги, печерні лабіринти, в яких можна відчути себе справжнім спелеологом, захоплююче інтерактивне знайомство з природою Дахштайна. Саме на цій станції є входи у глибокі печери: Мамонтову і Крижану ...

    Мамонтова печера названа так спелеологами через своїх величезних розмірів. Годинна екскурсія по значним печерним залам, лабіринтами, крутим, вузьких коридорах занурює в загадковий підземний світ. Захоплюючий маршрут складає всього 2 км, хоча насправді Мамонтова печера - найдовша і глибока печера Австрії. Її довжина близько 60 км, а глибина 1180 м. Що особливо вражає, так це творчий підхід до такої екскурсії. У печері розміщені дві лазерні світлові установки. Вони демонструють чудову гру світла і тіні у вічній темряві печери. Раптом з нізвідки на стіні з'являється вікно готичної церкви або химерні фантастичні візерунки і образи. Це справжнє мистецтво всередині печерних склепінь. Незабутнє і захоплююче видовище!

    Друга станція канатної дороги Кріппенштайн розташована на висоті 2060 м. Від неї вниз веде гарна доріжка до однієї з найбільш вражаючих оглядових майданчиків Австрії під назвою «П'ять пальців». Назва відповідає змісту. Над прірвою глибиною 2000 м виступають на 4 м вперед 5 оглядових містків, які нагадують долоню. Кожен місток унікальний.

    Фото достопримечательностей Австрии: Над пропастью глубиной 2000 м выступают на 4 м вперёд 5 смотровых мостиков, которые напоминают ладонь.
    Над прірвою глибиною 2000 м виступають на 4 м вперед 5 оглядових містків, які нагадують долоню.     Подивитися інші фото до статті

    На першому «пальці» прикріплена кумедна готова рамочка для фото. При вході на другий «палець» від страху тремтять коліна, адже пів на ньому повністю прозорий, з товстого скла. Прямо під ногами - глибока прірва. Коли починаєш звикати, і страх поступово йде, створюється відчуття польоту. Символ недосяжності гір - третій «палець», він найкоротший з усіх. Четвертий «палець» з отвором у підлозі дозволяє заглянути вниз. А на п'ятому «пальці» прикріплена підзорна труба, в яку можна розглядати околиці. З висоти «п'яти пальців» відкривається фантастичний вид на гори Дахштайн, на озеро Гальштатзее і селища Гальшат і Обертраун.

    Піднімаємося по стежці на наступну оглядовий майданчик Вельтербешпірале. Її висота 2100 м. Вона зроблена у формі човна, виготовленої з алюмінію. Підйом наверх майданчика у формі спіралі. Звідси насолоджуєшся величною красою і могутністю природи. Поруч є фото-точка. Тут можна сфотографуватися, а внизу придбати свої фото або безкоштовно скачати на сайті канатної дороги. Втомилися? Хочете розслабитися і позасмагати високо в горах? Оригінальні дерев'яні крісла хвилеподібною форми дуже зручні і розташовують до відпочинку втомлених мандрівників.

    Третя станція Gjaid Alm розташована на висоті 1750 м. Тут починаються цікаві пішохідні маршрути, можна посидіти за смачним обідом у високогірному ресторанчику і помилуватися розкішними квітучими альпійськими лугами. Задоволення неймовірна!

    На канатній дорозі Обертраун дуже гнучка система цін на квитки. Ви можете сплатити тільки підйом на три станції або підйом на першу станцію і вхід в одну або дві печери, або придбати собі квитки «все включено». Краще відвідати канатну дорогу з самого ранку. Це дозволить Вам не поспішаючи насолодитися «процесом», більше встигнути побачити, до того ж у цей час менше туристів і черг. Не забудьте про теплому одязі, зручного взуття і сонцезахисний крем.

    Покидаємо гори Дахштайн і стародавнє містечко Гальштат і по дорозі з мальовничими оглядовими майданчиками довжиною в 40 км прямуємо до озера Вольфгангзее, що всього в 35 км від Зальцбурга. Бірюзове кристальне озеро в обрамленні високих лісистих гір, дбайливо укритих пухнастими білими хмарами, заворожує своєю нереальною красою.

    Фото достопримечательностей Австрии: Озеро Вольфгангзее
    Озеро Вольфгангзее     Подивитися інші фото до статті

    З південного боку Вольфганзеє обліпили будиночки колоритних австрійських сіл Штробль, Санкт-Вольфганг і Аберзее, з північної - Санкт-Гільген. Автентичні фасади будинків з різьбленими дерев'яними балконами, прикрашеними квітами, маленькі затишні площі і вузькі вулички, старовинні церкви з готичними шпилями, набережна озера з красивими ресторанчиками, кафешками та сувенірними крамницями розташовують до неспішним прогулянкам по цих селищам. Раз у раз навколо озера курсують круїзні катери.

    Гірський масив Шафберг височіє над озерної гладдю і манить до себе мандрівників. На північ від містечка Санкт-Вольфганг знаходиться станція унікальною старовинною зубчастої залізниці, що працює з 1893 р Поїзд курсує щогодини і піднімає мандрівників на гору Шафберг (Schafberg 1782 м). До єдиною проміжній станції дороги з вікон видно густий ліс, а після неї різкий підйом вгору, круті повороти і казкові види на 14 озер і альпійські гірські вершини Зальцкаммергута. Гірські пішохідні стежки, різнотрав'я альпійських лугів, ресторанчики, лавочки на краю обриву, вітер, запаморочлива висота і навколишні краєвиди приводять у захват.

    Фото достопримечательностей Австрии: Гора Шафберг (Schafberg) и потрясающий вид на ней
    Гора Шафберг (Schafberg) і приголомшливий вид на ній     Подивитися інші фото до статті

    Популярний курортний містечко Санкт-Гільген, що в 30 км від Зальцбурга, знаменитий рибними ресторанчиками на березі озера Вольфгангзее, витонченими мереживами, цікавим музеєм музичних інструментів і будинком, в якому народилася мати Моцарта, Анна Марія Вальбурга. Тут прокладено пішохідні та велосипедні маршрути, багато водних розваг, організовані захоплюючі польоти на парапланах. Прямо з міста Санкт-Гільген піднімаються на гору Цвельферхорн маленькі яскраві кабінки фунікулера. На висоті 1502 м дух захоплює від чудової панорами гір і озер.

    Фото достопримечательностей Австрии: Городок Санкт-Гильген и канатная дорога через него
    Городок Санкт-Гільген і канатна дорога через нього     Подивитися інші фото до статті

    Зальцкаммергут - мальовничий озерний край. Тут можна чудово відпочити і влітку, і взимку. Величні гори, казково красиві глибокі озера, затишні австрійські села, старовинні замки, альпійські ліси і луки дарують мандрівникові радісні емоції і грандіозні враження.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини themacmob.com telefon.com.ua theroyalemoney.ru www.textron-msk.ru timbercar.ru time-news.net telesam5.ru www.tktehno21.ru top-news-24.ru totalnabiologia.org