Sunday, March 15, 2015

Золота осінь в ботанічному саду Братислави

    У середині жовтня не так просто застати теплий сонячний день. Тому, коли з погодою нарешті пощастило, ми вирушили на природу, а саме в ботанічний сад Братиславського університету ім. Коменського. Сад став для нас справжнім відкриттям, і не тільки тому що осінь забарвила листя в неймовірні жовто-червоно-помаранчеві кольори. Величезна різноманітність рослин і майстерність ландшафтного дизайну роблять весь парк воістину витвором мистецтва, в кожній точці якого бачиш нову картину. Усім жителям і гостям Братислави радимо неодмінно відвідати цей маленький заспокійливий шматочок природи в столиці Словаччини.

    Ботанічний сад в Братиславі було засновано при університеті ім. Коменського в 1942 році. Крім виконання науково-дослідних завдань, працівники ботанічного саду займаються популяризацією та вирощуванням рідкісних видів рослин. Спочатку ми не очікували побачити парк, настільки красиво оформлений з точки зору ландшафтного дизайну, але ботанічний сад саме таким і виявився.

    Величезна різноманітність дерев і чагарників висаджені таким чином, щоб підкреслювати свою красу. Восени це особливо помітно, коли природа забарвлює листя в яскраві жовто-червоні кольори. Як казав Тютчев «Є в осені коротка, але чудова пора». У цьому ви можете переконатися, переглянувши фотографії, зроблені в осінньому ботанічному саду Братислави.

    Фото достопримечательностей Словакии: На площади примерно в 7 гектар произрастают более 10 тысяч видов растений.
    На площі приблизно в 7 гектар виростають більше 10 тисяч видів рослин.     Подивитися інші фото до статті

    Фото достопримечательностей Словакии: В саду собраны вечнозеленые и листопадные деревья со всех уголков земли
    У саду зібрані вічнозелені і листопадні дерева з усіх куточків землі     Подивитися інші фото до статті

    Фото достопримечательностей Словакии: Насыпи из камней — воссоздание природной среды и элемент ландшафтного дизайна
    Насипу з каменів - відтворення природного середовища та елемент ландшафтного дизайну     Подивитися інші фото до статті

    Фото достопримечательностей Словакии: В ботаническом саду приятно гулять, здесь красиво и ухоженно
    У ботанічному саду приємно гуляти, тут гарно і доглянуто     Подивитися інші фото до статті

    Фото достопримечательностей Словакии: Дерево — словно золотая птица, раскинувшая крылья
    Дерево - немов золота птах, що розкинула крила     Подивитися інші фото до статті

    Фото достопримечательностей Словакии: Розарий на площади в пол гектар содержит более 150 сортов роз. Это излюбленное место посетителей сада. Розы здесь цветут с середины мая по конец октября.
    Розарій на площі в підлогу гектар містить понад 150 сортів троянд. Це улюблене місце відвідувачів саду. Троянди тут цвітуть з середини травня по кінець жовтня.     Подивитися інші фото до статті

    Фото достопримечательностей Словакии: В середине сада — пруд с водными растениями
    У середині саду - ставок з водними рослинами     Подивитися інші фото до статті

    Фото достопримечательностей Словакии: Галерея для вьющихся растений. Здесь же и прекрасное место для отдыха
    Галерея для витких рослин. Тут же і прекрасне місце для відпочинку     Подивитися інші фото до статті

    Фото достопримечательностей Словакии: В этой оранжерее находятся водные тропические и субтропические растения, а также орхидеи и другие экзотические цветы
    У цій оранжереї знаходяться водні тропічні і субтропічні рослини, а також орхідеї та інші екзотичні квіти     Подивитися інші фото до статті

    Фото достопримечательностей Словакии: Оранжерея пальм, фикусов, араукарий и другой тропической флоры
    Оранжерея пальм, фікусів, араукарій та іншої тропічної флори     Подивитися інші фото до статті

    Фото достопримечательностей Словакии: В кактусовой оранжерее собраны кактусы всех форм и размеров
    У кактусовій оранжереї зібрані кактуси всіх форм і розмірів     Подивитися інші фото до статті

    Братиславський ботанічний сад знаходиться в міській частині Карлова Вага на вулиці Botanicka 3. З центру міста туди можна доїхати за 10-15 хвилин на автобусах №28, 29, 32, 502 або на трамваї № 1,4,5,9,12,17 .

    Вартість входу з можливістю відвідування оранжереї - 3 євро для дорослих і 1,5 євро для дітей до 7 років.

    Режим роботи: з 1 квітня до 31 жовтня з 9 до 18 години без вихідних. Оранжереї відкриті в будні дні до 15 годин, у вихідні до 18.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини themacmob.com telefon.com.ua theroyalemoney.ru www.textron-msk.ru timbercar.ru time-news.net telesam5.ru www.tktehno21.ru top-news-24.ru totalnabiologia.org