Friday, April 3, 2015

Архітектурне чарівність Мальти

    Мальта - це не тільки пляжі і ласкаве Середземне море. Це ще й цікаві міста, кожен з яких гідний відвідування. Багато мальтійські населені пункти плавно перетікають один в одного, тому їх відвідування варто запланувати на один день. Що ж пропонує Мальта своїм гостям? Красиві, багато декоровані собори, в яких зібрані унікальні твори мистецтва; цікаві музеї самої різної спрямованості, вузькі вулички, які пам'ятають лицарів Мальтійського ордена, і багато-багато іншого.

    Невеликий Мальтійська архіпелаг в Середземному морі не користується великою популярністю у наших мандрівників - і абсолютно марно. Найближчі сусіди мальтійців - італійці - і жителі Туманного Альбіону, який багато років протегував Мальті, давно оцінили переваги відпочинку на цьому невеликому клаптику суші. Адже тут архітектурні та історичні пам'ятки вдало гармоніюють з природними чудесами, відокремлені громадські пляжі перемежовуються кам'янистими уступами, на яких встановлені лавочки для відмінного проведення часу, морський бриз освіжає, а температура повітря ніколи не опускається нижче 17 градусів.

    Фото достопримечательностей других стран Европы: Вид на столицу Мальты — Валетту со стороны Средиземного моря
    Вид на столицю Мальти - Валетту з боку Середземного моря     Подивитися інші фото до статті

    Особливості відпочинку на Мальті

    З травня по жовтень на Мальті туристичний сезон. У цей час тут жарко, ціни в готелях піднімаються до надхмарних висот, а через безліч туристів деякі об'єкти, цікаві для відвідування, виявляються недоступними. Зате влітку на Мальту можна дістатися на чартерному рейсі, що значно спрощує дорогу.

    З листопада по квітень Мальта завмирає. У цей період сюди приїжджають тільки найзатятіші й цілеспрямовані мандрівники. Летіти доводиться з пересадкою, переліт займає близько 5 годин, але після прильоту наполегливий турист отримує своєрідний приз: майже безлюдну, квітучу, теплу і привітну Мальту. У листопаді на Мальтійському архіпелазі, що складається з основного острова Мальта, невеликих Гозо і Коміно і декількох незаселених острівців, починається весна. Тисячі квітучих рослин, соковита зелень, приємний м'який клімат - ось що чекає туриста взимку на Мальті.

    Фото достопримечательностей других стран Европы: Мальта — жемчужина Средиземного моря
    Мальта - перлина Середземного моря     Подивитися інші фото до статті

    Кращий друг туриста - автобус

    На Мальті немає залізничного сполучення, тому пересуватися доводиться на автобусах. Всього лише недавно життєрадісно розфарбовані в червоний і жовтий кольори мальтійські автобуси курсували так, як цього хотіли їх водії. Кожний транспортний засіб знаходився у приватній власності, тому водій міг запросто замість роботи поїхати на іменини до хрещеника, а народ на зупинках марно очікував автобуса. Тому кілька років тому мальтійці звернулися до Великобританії з проханням розробити абсолютно нові маршрути, які охоплювали б весь острів, і взагалі з нуля відтворити автобусне сполучення в країні. Англійці блискуче впоралися з цим завданням.

    Основний транспортний вузол знаходиться в містечку Флоріана, який примикає до столиці Мальти Валетте. Квиток можна придбати як в касі на вокзалі, так і у водія при вході в автобус. Щоб автобус зупинився на зупинці, слід підняти руку, тим самим показавши водію, що ви очікуєте саме його рейс. Якщо ви хочете вийти, то натисніть одну з кнопок з написом «Стоп» в салоні, причому жати її слід до тих пір, поки не прозвучить дзвінок.

    Фото достопримечательностей других стран Европы: Автобусы — главный общественный транспорт на Мальте
    Автобуси - головний громадський транспорт на Мальті     Подивитися інші фото до статті

    Набагато вигідніше придбати проїзний квиток на тиждень. Він коштує 6,5 євро і дозволяє безперешкодно кататися по всій Мальті. Для порівняння: разовий квиток оцінений в 1,2 євро, а проїзний на день - в 1,5 євро.

    Ще одна порада: якщо ви опинилися на віддалі від всіх населених пунктів і наткнулися на автобусну зупинку, краще заздалегідь не радійте. Може так виявитися, що автобуси тут ходять раз на годину, якщо ходять. Деякі зупинки обладнані старими вивісками, тому автобуса тут можна очікувати годинами. У такій ситуації доцільніше буде йти по ходу руху автобуса або добиратися пішки до будь-якого містечка. Вже там точно можна знайти автобус.
    Валетта - маленька, але унікальна столиця

    Валетта і Флоріана пов'язані нерозривно, тому рекомендуємо спочатку вивчити перше місто, а потім не поспішаючи прогулятися по Флоріані. Насправді, одного дня для прогулянки по столиці Мальти буде дуже мало. Якщо ви, звичайно, плануєте відвідати кілька музеїв, а не просто пройтися по її вулицях.

    Фото достопримечательностей других стран Европы: Валетта в вечерних сумерках
    Валетта у вечірніх сутінках     Подивитися інші фото до статті

    Валетту можна назвати самим титулованим містом країни. Вона вважається найпівденнішій європейською столицею і єдиним головним містом держави у всьому світі, який повністю обнесений кріпосними стінами.

    Валетта - місто невелике: його довжина складає всього лише 700 метрів. Він дуже грамотно спланований, тому заблукати в ньому, в принципі, неможливо. Вулиці перетинаються під прямими кутами, найдовші з них виведуть або до форту Сент-Ельмо, з якого і почалася мальтійська столиця, або до міських воріт.

    Фото достопримечательностей других стран Европы: Архитектура Валетты
    Архітектура Валетти     Подивитися інші фото до статті

    Валетта була закладена на півострові Шіберрас в 1566 році за наказом Великого магістра лицарів-госпітальєрів Жана де ла Валетта, ім'я якого і стало назвою майбутнього міста. Метою створення добре укріпленого міста-фортеці була недавня Велика Облога Мальти, коли турецький флот мало не захопив острівець, заселений християнами.

    Місто побудували за п'ять років. І зараз він мало змінився. Це гучна, багатолюдна столиця з вузькими вуличками, по яких постійно їздять машини, не залишаючи пішоходам практично ніякого простору для маневру. Вона побудована на декількох пагорбах, тому то й справа доводиться підніматися і спускатися по сходах, які, щоправда, зовсім круті. Їх будували з урахуванням того, що ними будуть користуватися лицарі у важких обладунках. Тому висота кожної сходинки не перевищує 10 см.
    Лицарське минуле

    Так як Валетта розташована між двома мальовничими бухтами, то найкрасивіші види на околиці відкриваються зі стін високих бастіонів, на яких зараз розбиті міські паркові зони. Це сади Гастингса, Верхні та Нижні сади Баракка.
    Серцем Валетти вважається собор святого Іоанна, побудований місцевим архітектором Джироламо Кассара. Він був освячений в 1577 році, але ще протягом ста років собор прикрашали різними творами мистецтва. Мальтійський орден ніколи не знав потреби в коштах, тому церкви на Мальті дуже багато декоровані. Якщо ви думаєте, що найбільш багатою обстановкою можуть похвалитися собори Пітера і Риму, то під час візиту на Мальту ви зрозумієте, що це не так. Такої пишноти ви ще не бачили!

    Фото достопримечательностей других стран Европы: Кафедральный собор Св. Иоанна в Валетте
    Кафедральний собор Св. Іоанна в Валетте     Подивитися інші фото до статті

    Вхід в собор святого Іоанна платний. При покупці квитка усім відвідувачам видають аудіогід, в тому числі і російською мовою.
    При огляді собору зверніть увагу на його підлогу. Він складається з похоронних плит, виконаних з мармуру та оформлених з надзвичайною фантазією. Кожна з них інкрустована зображеннями предметів, так чи інакше пов'язаних зі смертю. Тут поховані найвідоміші лицарі-госпітальєри. Біля входу в храм знаходиться плита з наступним написом: «Що проходять по мертвим, пам'ятайте, що настане час, коли так само пройдуть і над вами». Малюнки на плитах не повторюються.

    Фото достопримечательностей других стран Европы: Собор Святого Иоанна внутри
    Собор Святого Іоанна всередині     Подивитися інші фото до статті

    Перше, на що звертаєш увагу під час відвідин собору, - це його розкішний звід, прикрашений картинами зі Святого Письма кисті Маттіа Преті. Знавці живопису будуть також раді дізнатися, що в музеї собору зберігаються 2 полотна Караваджо.
    12 каплиць храму належали різним Ланге, тобто групам лицарів різних національностей. До цих в Валетте можна побачити «Оберж», так звані гуртожитку або штаб-квартири цих Ланге. Це розкішні палаци, нині перетворені на муніципальні будівлі чи музеї. Так, чудовий археологічний музей Мальти, де зберігаються численні артефакти, знайдені в місцевих мегаліти, датованих IV-III тисячоліттями до н. е., розташований в Оберж Провансу. У Оберж Італії знаходиться туристичний офіс.
    В гостях у президента

    Ще один об'єкт, цікавий для вивчення, - це палац Великого магістра, служив резиденцією для всіх керівників Мальтійського ордена і зараз відданий під канцелярію президента держави. Це грандіозний будинок займає цілий квартал і складається з декількох крил, в інтер'єри яких можна потрапити через п'ять порталів, і двох внутрішніх двориків: двору Нептуна, в центрі якого встановлена скульптура римського бога моря, і двору принца Альфреда, головною визначною пам'яткою якого є вежа з чотирма циферблатами, що показують час, день тижня, місяць і положення Місяця.

    Фото достопримечательностей других стран Европы: Внутренние галереи дворца Великих Магистров
    Внутрішні галереї палацу Великих Магістрів     Подивитися інші фото до статті

    Квиток в палац Великого магістра комбінований: по ньому можна також відвідати Арсенал, де зібрана велика колекція холодної і вогнепальної зброї та лицарські обладунки. У палаці для огляду відкриті лише кілька залів, в тому числі і кімната, де знаходяться величезні гобелени, створені у Франції. З ними пов'язаний цікавий випадок. Кажуть, що під час одного із засідань член мальтійського уряду, не знайшовши аргументів, метнув в опонента чорнильницею. Сложновиводімие краплі потрапили на безцінні гобелени. Тоді був прийнятий закон про заборону використання чорнила. Досі депутати записують всю інформацію олівцями.

    Фото достопримечательностей других стран Европы: Коридор дворца Великих Магистров
    Коридор палацу Великих Магістрів     Подивитися інші фото до статті

    Туристам особливо подобається розкішний коридор, оперізуючий палац. Він прикрашений портретами Великих магістрів, фресками на історичні теми і статуями лицарів в обладунках.

    Валетта - це ще не вся Мальта. Але почати своє знайомство з цим архіпелагом стоїть саме зі столиці. Не прагніть побачити все за один раз, залиште кілька об'єктів для подальшого вивчення. Адже поїздки в інші мальтійські городки можуть займати всього лише першу половину дня, тому післяобідній час ви запросто можете подарувати столиці.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини themacmob.com telefon.com.ua theroyalemoney.ru www.textron-msk.ru timbercar.ru time-news.net telesam5.ru www.tktehno21.ru top-news-24.ru totalnabiologia.org