Wednesday, April 1, 2015

Чудові місця Каталонії - Жирона, Ллорет-де-Мар, Тосса-де-Мар і Монтсеррат

    Каталонія - одна з найпрекрасніших частин Іспанії. Але сказати про це місцевим жителям, значить сильно зачепити їхні патріотичні почуття. Вони люблять свою батьківщину і дуже незалежні. Досить приїхати в будь-який з невеликих містечок Каталонії і побачиш, що над збереглися з середньовіччя вузькими вуличками всюди висять жовто-червоні смугасті каталонські прапори. Тут скрізь відчувається дух гордості і свободи.

    Старовинна Жирона

    Це місто розташоване осторонь від узбережжя Коста-Брава. Але здається, що потік туристів, які прагнуть тут побувати, не висихає навіть коли в приморських містечках настає низький сезон (з кінця жовтня по початку травня). Це пов'язано з тим, що Жирона - зосередження культурних традицій, історичних та архітектурних пам'яток з римських часів. Де ж варто побувати в першу чергу?

    Єврейський квартал - серце Старого міста, історичній частині Жирони. Дивовижне переплетення маленьких і вузьких (іноді метрових по ширині) вуличок, довгих кам'яних сходів і старовинних мостових. Єврейська громада жила тут з IX століття. Процвітали торгівля і лихварство, працювали школи та синагоги. Багаті городяни брали участь навіть у фінансуванні експедиції Христофора Колумба. Але на зміну XIV і XV століть євреїв у Жіроне і по всій Іспанії стали обмежувати в правах як іновірців і попросту винищувати. Вони змушені були тікати зі своїх будинків, кидаючи майно. Зараз про ці непрості часи розповідає місцевий музей єврейської історії Каталонії.

    Фото достопримечательностей Испании: Кафедральный собор Жироны
    Кафедральний собор Жирони     Подивитися інші фото до статті

    Музей кіно в Жіроне - дуже колоритна колекція унікальних кінооб'ектівов і камер, афіш та кінофільмів, зібрана Томасом Малльолом протягом більше 30 років в Іспанії та інших країнах. Музей працює з вівторка по неділю.
    Кафедральний собор - головне католицьке будівля міста, освячене на честь Святої Марії, яке будувалося довгих три століття - з 1312 по 1604. Саме тому цей красивий храм ввібрав в себе відразу кілька архітектурних традицій від ренесансу до готики. Кафедральний собор в Жіроне - другий за величиною католицький храм у світі. Городяни вірять, що піднімаючись до храму по величезній сходах, з кожною її сходинкою отримуєш прощення одного зі своїх гріхів. Собор відкритий з вівторка по неділю, з перервою на сієсту з 13 до 16 годин.

    Фото достопримечательностей Испании: Жирона. В музее кино
    Жирона. У музеї кіно     Подивитися інші фото до статті

    У Жіроне цікаво побувати також в музеї історії міста, музеї археології Каталонії, Іберійської селі і художньому музеї. Всі вони володіють багатими пізнавальними колекціями. Цікаві архітектурні та духовні пам'ятки Жирони - монастир Святого Петра Галліганса, ломбардійской церкву та церкву Сан-Фелиу.

    У центрі Жирони, через річку Оньяр прокладений колоритний залізний міст червоного кольору. Його проект зробив Густав Ейфель, автор вежі, що стала символом Парижа. Будинки вздовж набережної Оньяр, різнобарвною низкою приліпилися над рікою, збудовані в XVII столітті. І в них живуть дотепер. А в річці водяться великі риби, яких мандрівники і городяни годують з мостів. На береги річки прямо до міських домівках прилітають білі чаплі.

    Фортечна стіна - найулюбленіша пам'ятка Жирони для любителів старовини і фотографів. Тут добре гуляти і з висоти розглядати міські квартали. Стіну збудували римляни для захисту своєї фортеці - Херунди. Підйом на стіну начитається від Кафедрального собору.

    Фото достопримечательностей Испании: Жирона. Старая часть города
    Жирона. Стара частина міста     Подивитися інші фото до статті

    І, звичайно, не забудьте зайти до Жіронскому леву, легендарному виконавця бажань всій стражденних. Знаходиться ця скульптура біля церкви Сан-Фелиу. На вигляд тварина схоже і на вовка, і на лева. Щоб бажання здійснилося, скульптуру потрібно поцілувати в ... Не хвилюйтеся, місцеві жителі обов'язково розкажуть вам в яке саме місце!
    Курорт Ллорет-де-Мар

    Це, можливо, найпопулярніше місце Коста-Брава, яке віддалене від Барселони на 75 км. Містечко це вважається молодіжним курортом. Але в низький сезон, коли тусовочная нічне життя навколо затихає, сюди люблять приїжджати літні європейські мандрівники, особливо німці. Назва містечка має латинське коріння і означає «місце, де виростають лаврові дерева».

    Дістатися в Ллорет-де-Мар зі столиці Каталонії нескладно. Можна взяти таксі, замовити трансфер або скористатися рейсовим автобусом. Можна, діставшись до центру Барселони, приїхати в курортне містечко Бланес на поїзді. А звідти до Ллорет-де-Мар зовсім недалеко - близько 20 хвилин на автобусі.

    Фото достопримечательностей Испании: Побережье Коста-Брава. Ллорет-де-Мар
    Узбережжі Коста-Брава. Ллорет-де-Мар     Подивитися інші фото до статті

    Узбережжі Коста-Брава в районі Ллорет-де-Мар славиться прекрасними пляжами, з хорошим дрібним піском і найчистішим морем. Тут можна віддатися всіляким морським розвагам: водних лиж і яхтингу, дайвінгу і парасейлінг, снорклінг і катання на катамаранах. Деякі з пляжів закриті від берега скелястими, порослими великими агавами, мальовничими кручами. З півдня від найбільшого 1,5 км пляжу курорту встановлена скульптура, що зображає дружину рибалки - символ Ллорет-де-Мар. В околицях курорту є безліч прекрасних місць для прогулянок.

    Найстаріша споруда Ллорет-де-Мар - Замок Сан Хуан. Його збудували на пагорбі в XI столітті для захисту жителів від набігів з моря, насамперед від піратів. Зараз тут знаходиться музей.

    Сади Святий Клотильди сподобаються любителям парків і стилю модерн. Сюди недалеко дійти від міського центру. Цей красивий ландшафтний парк на березі морського стрімчака був облаштований на початку XX століття. Квіткові клумби, тераси, сходи, альтанки і витончені скульптури - рай для фотографа.

    Фото достопримечательностей Испании: Сады Святой Клотильды на Ллорет-де-Мар
    Сади Святий Клотильди на Ллорет-де-Мар     Подивитися інші фото до статті

    Хороші розваги в Ллорет-де-Мар - музей «Котячий будинок» і гноми-парк. Цей незвичайний музей заснували в 2002 р У ньому зібрано понад 6 тис. Експонатів на котячу тему від XVIII століття до сьогодення. Тут буде цікаво і дітям, і дорослим.
    На виїзді з курорту розкинувся гномів-парк, місце, привабливе для малюків у віці від 4 до 10. Тут всюди гноми - і не гноми-гольфі, і на гмоно-фермі зі справжніми тваринами, на лісових доріжках, і біля басейну. Діти залишаться під великим враженням від великого мотузкового атракціону.

    А якщо захочеться більшого, то на безкоштовному автобусі від автовокзалу Ллорет-де-Мар легко дістатися до аквапарку «Water World» - великого парку водних атракціонів. Вода тут прісна, курорт видно як на долоні, і більшість гірок розраховане на дорослих.

    Звичайно, Ллорет-де-Мар сподобається і гурманам. Каталонська кухня - букет італійських, іспанських і французьких кулінарних традицій. У ній популярні спеції, часник і томати. Фірмове блюдо в ресторанах курорту страви з пасти під назвою «ескуделла». Його заливають соусом, зробленим м'яса та морепродуктів. До страв подають місцеві вина, каву і сангрию.
    І обов'язково потрібно спробувати молочний «каталонський крем» - прекрасний, ніжний десерт з хрусткою скоринкою, смак якому надають добавки кориці, ванілі і цедри лимона.
    Прибережна фортеця Тосса-де-Мар

    Приїхати в невеликий курорт Тосса-де-Мар можна на автобусі. Але цікавіше - морем, наприклад, на прогулянковому катері від Ллорет-де-Мар. Між цими двома містами середземноморське узбережжя скелясте, із зовсім маленькими бухтами. А на вершинах круч примостилися комфортабельні вілли.

    Катер причалює на міській набережній, яку обрамляє красивий бульвар з численними сувенірними магазинами і ресторанчиками. Колись тут бував художник Марк Шагал. Погляд мандрівників сказу приковує старовинна фортеця c вежами на уступі скелі - Віла-Велья. Її побудували в XII столітті для порятунку містечка від нападу ворогів з моря. Це вона з найкрасивіших середньовічних фортець Каталонії.

    Фото достопримечательностей Испании: Прибрежная крепость Тосса-де-Мар
    Прибережна фортеця Тосса-де-Мар     Подивитися інші фото до статті

    Усередині кріпосних стін прокладені вузенькі вулиці, стоять старі будинки та ворота - справжній Старе місто. Тут знаходяться красиві бронзові скульптури і міський музей, в якому можна побачити одну із знаменитих робіт Шагала - «Небесного скрипаля». Фотографи будуть зачаровані видами з кріпосних стін і веж, особливо з Мавританській. Звідси охоплено все узбережжя, міські пляжі і вілли на сусідніх скелях. На вершині фортеці на початку XX століття побудували маяк, в якому зараз працює музей навігації.

    Релігійна святиня Тосса-де-Мар - церква Святого Вісента. Тут зберігається точна копія знаменитої статуї «Чорна мадонна» з монастиря Монтсеррат.
    Монастир Монтсеррат

    А щоб побачити оригінал цієї каталонської святині, потрібно відправиться на саму гору Монтсеррат. Це дуже популярне місце у мандрівників і самих іспанців. Тури сюди возять звідусіль - і з Барселони (близько 50 км), і з усіх курортних містечок на узбережжі.

    Фото достопримечательностей Испании: Гора Монтсеррат
    Гора Монтсеррат     Подивитися інші фото до статті

    Гора Монтсеррат, на якій розташувався однойменний монастир, підноситься більш ніж на 1200 м над рівнем моря. Вона знаходиться на півдорозі від столиці Каталонії до Піренеїв. Монтсеррат значить «розпиляна чи розрублений гора». Назва це точно відображає нагромадження крутих беслесих круч на вершині цього величезного останця.

    До підніжжя гори можна дістатися на автобусі або поїзді. А далі мандрівники піднімаються на гірському поїзді «кремальера», рейки якого нагадують застібку «блискавка». Крутий підйом закінчується біля монастирського комплексу на висоті трохи більше 700 м над рівнем моря. На саму вершину гори можна піднятися, скориставшись фунікулером. Любителі пішого трекінгу можуть скористатися кількома маршрутами для пішохідних прогулянок. Види в вершини і зі схилів гори нікого не залишать байдужим!

    Фото достопримечательностей Испании: Внутри кафедрального собора в Монтсеррате
    Всередині кафедрального собору в Монтсеррат     Подивитися інші фото до статті

    Монастир на горі заснували бенедиктинці. Це центр паломництва прихильників католицької церкви з різних країн. У великому монастирському соборі щодня можна почути виступ знаменитого хору хлопчиків, виконуючих гімн Діві Марії.

    Фото достопримечательностей Испании: Монастырь Монтсеррат
    Монастир Монтсеррат     Подивитися інші фото до статті

    Всі католики прагнуть побачити збережену в монастирі статую «Чорної Мадонни». До вівтаря, де зберігається 95 см святиня, завжди вибудовується велика черга з паломників. Дерев'яна скульптура названа так за темний колір і отримала у каталонців ласкаве прізвисько «Смуглянки». До «Чорна Мадонна» звертаються за виконанням бажань. І найпростіше з них - можливість знову і знову повертатися на прекрасні землі Каталонії.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини themacmob.com telefon.com.ua theroyalemoney.ru www.textron-msk.ru timbercar.ru time-news.net telesam5.ru www.tktehno21.ru top-news-24.ru totalnabiologia.org