Wednesday, April 1, 2015

Тематичний парк Ефтелінг - в гостях у казки

    Якщо ви думаєте, що парки розваг однакові у всіх країнах світу і не здатні здивувати і зачарувати досвідчених мандрівників, то вирушайте в голландський тематичний парк Ефтелінг, щоб переконатися в зворотному. Якщо ви приїхали до Нідерландів з дітьми, то кращої поїздки, ніж в місцевий парк, де живе казка, складно і придумати. Ефтелінг, розташований на території в 72 га, пропонує своїм гостям безліч розваг на будь-який смак. Тут буде цікаво і зовсім маленьким діткам, і підліткам, і навіть їх батькам!

    Коли чоловіка відправили у відрядження в Нідерланди, здавалося абсолютно логічним відправитися туди всією сім'єю. Наша восьмирічна дочка Соня спочатку з ентузіазмом сприйняла цю подорож, але в Амстердамі занудьгувала. Тоді наш тато запропонував нам на кілька днів перебратися в провінцію Північний Брабант, в місто Тілбург, в околицях якого, як розповіли йому співробітники, є чудовий тематичний парк Ефтелінг .

    Потрібно сказати, що подорожуємо ми багато, не раз бували у французькому Діснейленді і в іспанських розважальних центрах, але про таке поняття, як «парки розваг в Голландії» почули вперше. До Тілбурга добиралися на поїзді від центрального вокзалу Амстердама і вирушили на автобусі до селища Катсхевел, поруч з яким і розташований Ефтелінг.

    Фото достопримечательностей Голландии: Схематическая карта развлекательного парка Efteling
    Схематична карта розважального парку Efteling     Подивитися інші фото до статті

    Самий-самий

    По дорозі я читала все, що встигла витягти з Інтернету, про цей парк і дивувалася кількістю його титулів. Місцева преса не втомлюється підносити дифірамби Ефтелінг. Судіть самі: це найбільший парк розваг в Нідерландах - його територія становить 72 гектари. Щоб заглянути в кожен його куточок, потрібно чимало часу і сил. Благо по парку курсує невеликий паровозик, який відвозить гостей в потрібне їм місце. Ефтелінг також є найстарішим тематичним парком цієї країни. Дивно, але до 1952 року в Нідерландах не було парків з атракціонами. Своєю появою місцевий парк зобов'язаний одному захоплюється, талановитій людині - місцевому художнику Антону Піку. Він особисто зобразив на папері перші каруселі та гірки і керував командою будівельників, яка взялася втілити ці фантазії в реальність. Таким чином, Ефтелінг можна назвати авторським центром для дорослих і дітей. Антон Пік пред'являв суворі вимоги до якості матеріалів, що використовуються на будівництві. З тих пір керівництво парку дотримується тих самих норм і вкладає солідні кошти в підтримку іміджу самого безпечного парку країни.

    Фото достопримечательностей Голландии: Водные аттракционы в парке Эфтелинг
    Водні атракціони в парку Ефтелінг     Подивитися інші фото до статті

    На території Ефтелінг знаходиться найстаріший зберігся атракціон у світі. Це карусель, яка була споруджена в 1865 році, потім придбана парком і привезена сюди. Раніше діточок катали на ній за допомогою коней, які змушували карусель обертатися. Тепер це роблять спеціальні механізми.

    Загалом, ми з Сонею їхали в найбільш титулований, грамотно продуманий і самий знаменитий голландський парк. Я була налаштована скептично, а дитина в нетерпінні підстрибував на сидінні автобуса.

    Фото достопримечательностей Голландии: В парке развлечений Эфтелинг, Голландия
    У парку розваг Ефтелінг, Голландія     Подивитися інші фото до статті

    Казковий ліс

    Черги за квитками не було. Взагалі, нам пощастило: у парку було не так багато людей, як очікувалося, тому ми змогли не поспішаючи оглянути хоча б деякі атракціони. При покупці квитків ми обзавелися безкоштовними буклетами, в яких підкреслювалася європейська тематика парку. Кажуть, коли американці вирішили побудувати у Франції свій Діснейленд, то вони звернулися до керівництва парку розваг Ефтелінг за консультацією, як зробити майбутній парк європейським. Всі атракціони в цьому голландському парку побудовані на сюжетах європейських казок. Однак про все по порядку. Отже, парк Ефтелінг складається з семи частин, які називаються королівствами. 4 з них знаходяться на території парку, а 3 влаштовані за його межами.

    Фото достопримечательностей Голландии: Сказочный домик в Сказочном лесу парка Эфтелинг
    Казковий будиночок в Казковому лісі парку Ефтелінг     Подивитися інші фото до статті

    Спочатку ми вирішили відправитися в «Казковий ліс», розташований в Чарівному королівстві. Ліс цей виявився непростим, на кожному розі тут зустрічаються казкові герої, знайомі малюкам за творами відомих європейських авторів: Шарля Перро, братів Грімм, Ганса Крістіана Андерсена і так далі.

    Заглядаючи у вікна хатинок, можна побачити те Сплячу Красуню, то Вовка в чепчику Бабусі, то Рапунцель. На ганку одне з будиночків застигла Червона Шапочка. Залучені гучною музикою, ми з Сонею вийшли на галявину, в центрі якої ріс 13-метровий казковий дуб, званий Деревом Казок. На стовбурі цього дерева з казки Андерсена було вирізано особа лісовичка, яке раптово заговорило! Дітки сиділи довкола нього на пеньочку, на один з них примостилася і моя Соня, що відкрила рот від подиву. Дуб по-голландськи розповідав про свої сни. Звичайно, ні я, ні донька не зрозуміли ні слова, але казку «Останній сон старого дуба» ми читали і знали, про що йде мова. Потрібно сказати, що організатори цього атракціону подбали про достовірність: обличчя на стовбурі вельми правдоподібно відкривало рот. Здавалося, що дерево, дійсно, живе!

    Фото достопримечательностей Голландии: Сказочный домик в парке развлечений Эфтелинг, Голландия
    Казковий будиночок в парку розваг Ефтелінг, Голландія     Подивитися інші фото до статті

    Потім ми відшукали пряниковий будиночок, де знаходилися інтерактивні персонажі Гензель і Гретель. Донька знайшла Дракона, який охороняв підступи до скарбів, і побувала в печері Семи гномів, де бачила не тільки самих «хазяїв», а й Білосніжку.

    Приголомшливе враження залишилося після відвідування хатинки Villa Volta! Між іншим, це атракціон не для слабкодухих! У повній темряві підлога під ногами починає розгойдуватися, ти то відчуваєш себе в невагомості, то дивуєшся раптово з'явилася силі тяжіння. Соня верещала від жаху, але через годину знову захотіла в цей будиночок.
    У тридесятому королівстві ...

    До речі, вхідний квиток дійсний для відвідування всіх атракціонів. Черги перед деякими з них з'являються не тому, що народ хоче купити на них квитки, а через велику кількість бажаючих покататися на певній каруселі.
    Наступне королівство, куди ми вирушили, називалося надприродного. Назва не випадково: тут маленьких і не дуже відвідувачів чекає зустріч з духами, скелетами, джиннами, феями та зовсім навіть не казковими піраньями. Рибки, по ідеї, водяться в річці, по якій пропонується спуск на плотах. Я верещала більше Соні, коли наш кволий плотик летів з водоспаду вниз - нереальні відчуття, раджу всім випробувати цей вибух адреналіну! «Американські» гірки навіть зрівнятися з цим атракціоном за силою викликаються емоцій не можуть!

    Фото достопримечательностей Голландии: Захватывающий дух аттракцион — горка Питон в парке Эфтелинг
    Захоплюючий дух атракціон - гірка Пітон в парку Ефтелінг     Подивитися інші фото до статті

    На представленні в замку жахів Spookslot вже боялася Соня. Коли в підземеллі цитаделі з гробів піднімаються «мерці» -прізракі, діти від жаху закривають очі і притискаються до дорослих. А коли привид проноситься під твоїм носом, ти розумієш, чому атракціон називається «Замок жахів».

    Ще одне королівство ми залишили на вечір першого дня в цьому парку. Королівство подорожей містило найцікавіші, на мій погляд, забави. По-перше, це своєрідна оглядовий майданчик під назвою «Пагода». Вона виконана у вигляді тайського храму, піднесеного над усіма атракціонами. Туди не потрібно підніматися по довгих сходах, майданчик сама опускається і піднімається над парком. При цьому вона ще й повертається навколо своєї осі! По-друге, подорож по спокійному ставку на так званих «гондолеттах» - невеликих круглих човниках, управляти якими не потрібно - вони самостійно пливуть по запланованому маршруту. Під час шляху можна годувати качечок і взагалі віддаватися спогляданню околиць. Нарешті, Соня захотіла покататися на абсолютно чумних «американських» гірках Vogelrok. Ми звикли до таких розваг, але падіння в повній темряві на швидкості 65 км / год потрясло навіть мене!

    Фото достопримечательностей Голландии: Световой фонтан в парке Эфтелинг, работает только в ночное время
    Світловий фонтан у парку Ефтелінг, працює тільки в нічний час     Подивитися інші фото до статті

    Два слова про їжу. Ресторани і кафе тут є, але їжа в них дуже дорога. У парк дозволяється приносити закуски і напої з собою. перекусити можна на одній з лавочок, встановлених на території парку, ніхто й слова не скаже!
    Життя, як у казці

    День підійшов до кінця, потрібно було повертатися в Тілбург. І тут подзвонив наш тато, який вирішив приєднатися до них на наступний день, тому запропонував нам зупинитися на ніч в готелі поруч з парком. А вранці він приїхав, і ми обстежили залишилися королівства вже всі разом!

    Виявляється, всі гості готелю мають можливість не тільки безкоштовно відвідувати парк, а й проходити на його територію на годину раніше інших відвідувачів. Я вибрала тематичний сьют під назвою «Карусель». Більшість з номерів «Efteling Hotel» оформлені в чарівному стилі і присвячені тій чи іншій казці. Номери всі різні, і дітей приводять в повний захват. У нашому сьюте були криві дзеркала і пики на стінах.

    Фото достопримечательностей Голландии: Тематический парк Эфтелинг
    Тематичний парк Ефтелінг     Подивитися інші фото до статті

    Коли Соня, лучась від щастя і вчепившись в мене і тата, сміливо підкорила атракціон «Літаючий Голландець», що представляє собою похилу гірку для човнів, що мчать із запаморочливою швидкістю, а потім поглинала величезний кому солодкої вати на мюзиклі в театрі Ефтелінг, де актори розігрували всім відомі казки, і тому перекладу не було потрібно, я зрозуміла, що ми не даремно затрималися в цьому парку ще на день. Адже що може бути прекрасніше, ніж зробити свою дитину щасливою!

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини themacmob.com telefon.com.ua theroyalemoney.ru www.textron-msk.ru timbercar.ru time-news.net telesam5.ru www.tktehno21.ru top-news-24.ru totalnabiologia.org