Wednesday, April 1, 2015

Вічне свято - Московський зоопарк

    Коли на серці свято і коли на душі важко - сходіть в зоопарк. У щоденному міському пресингу ми забуваємо, що є інший світ, схожий на нас, але живе зовсім за іншими законами - царство тварин. Дозвольте собі відпочити і поспостерігати. Знайдіть у собі мудрість повчитися у них щоденної радості. Давайте забудемо про всі проблеми в старому Московському зоопарку.

    Місцевість, де зараз розбита територія зоопарку, носила у москвичів назву «Пресненський ставки». Тут, в долині річки Пресні, в оточенні плодоносних садів, луків і мальовничих пагорбів, жителі міста завжди любили гуляти. Коли вибирали місце для зоосаду, як його тоді називали, враховували, що воно повинно мати хороші під'їзди і має бути доступне для більшості жителів міста, і особливо для не багатий городян.

    Основні зусилля для відкриття саду доклало Імператорська російське суспільство акліматизації тварин і рослин, і зокрема, співробітники Московського університету, професора К.Ф. Рулье, А.П. Богданов і С.А. Усов. А головні фінансові внески на утримання тварин внесли члени царської сім'ї та заможні москвичі.

    Фото достопримечательностей Москвы и Подмосковья: Белые медведи в Московском зоопарке
    Білі ведмеді в Московському зоопарку     Подивитися інші фото до статті

    І ось, до величезної радості жителів Москви, в останній день січня 1864 перший у Росії зоосад був відкритий. Перші відвідувачі могли подивитися 134 домашніх і 153 диких звірів і птахів, а також 7 плазунів. Звичайно, в колекція надавала можливість побачити насамперед представників тваринного світу Росії: ведмедів, лосів, вовків, зайців, білок, їжаків. Але новий зоосад міг похвастати і привезеними дивинами - двома левами і ягуаром, носорогом, леопардом і алігатором.

    З самого початку зоосад був не просто публічним видовищем. Тут підбирали і виводили кращі для того часу домашні породи тварин, тобто займалися селекційною роботою. Крім того, працівники акклиматизировали породистих тварин з інших країн для підвищення племінного якості вітчизняних порід.

    Фото достопримечательностей Москвы и Подмосковья: Розовые фламинго в Московском зоопарке
    Рожеві фламінго в Московському зоопарку     Подивитися інші фото до статті

    Для поповнення колекції, оправлялись експедиції по затриманню звірів у дикій природі. Звірів для зоопарку купували і їх дарували представники імператорської сім'ї.
    Зоопарк переживав непрості часи разом з усією країною - роки революції і Великої Вітчизняної війни. Але завжди поряд з тваринами знаходилися біологи-ентузіасти, які люблять тварин, чия праця і безкорислива робота дозволили зберегти колекцію.
    Які звірі є на Старій території

    Зоопарк столиці за площею території другої в Росії. Найбільшу територію має Ярославський зоопарк - 120 га. Зараз в Московському зоопарку експонується понад 1150 видів звірів і птахів. А чисельність ссавців, птахів, рептилій, амфібій, риб і безхребетних наближається до 9000.

    Експозиції звірів і птахів знаходяться на Старої і Нової територіях. Їх єднає пішохідний міст над Великій Грузинській вулицею. Біля нього живуть водні тварини - нутрії. Трохи далі - японські макаки, лінивці, єноти, південно-американський щетинистий броненосець і морські котики. Місцеві лінивці давали потомство чотири рази, що велика рідкість для звірів, що містяться в зоопарках.

    Фото достопримечательностей Москвы и Подмосковья: Амурский тигр в Московском зоопарке
    Амурський тигр в Московському зоопарку     Подивитися інші фото до статті

    На Старій території можна подивитися велику колекцію представників фауни Росії. Живуть тут зайці біляки і русаки, і їх одвічні вороги - руді лисиці. У пташиних вольєрах гніздяться мешкають в російських лісах сойки, ворони, строкаті дятли, галки і сороки. Тут можна побачити досить укритті звірів наших лісів - єнотовидного собаку та куницю. Привільно живеться тут бобрам і соболям. І звичайно, великому лісовому хижакові - вовку. У зоопарку їх живе пара.
    На Старій території розташувалися багаті колекції звірів і птахів Південної Америки та Австралії, кішки тропіків і очкові ведмеді, гну та тапіри, вівцебики і сивучи, жирафи, а також всіма улюблений слоновник. Примітно, що перший індійського слона зоопарку подарував імператор Олександр II.

    Стара територія багата птахами. Тут можна подивитися журавлиний розплідник, скелю хижих птахів і справжній Будинок птахів, мешканцями якого стали екзотичні пернаті більше 70 видів.
    Які звірі є на Новій території

    Напевно, найпривабливіше для малюків місце на Новій території зоопарку - це дитячий майданчик або дитячий зоопарк. Тут живуть справжні герої казок: сім маленьких козенят, лисиця і журавель. Малюки можуть подивитися пристрій справжнього інкубатора і побачити вилупилися курчат. Дві години в день, якщо немає дощу, з 12.00 до 14.00 тут працює майданчик спілкування з тваринами і домашніми птахами.

    Фото достопримечательностей Москвы и Подмосковья: Смешная лошадка
    Смішна конячка     Подивитися інші фото до статті

    На новій території знайшли свій притулок мешканці тераріуму і екзотаріума. Тут можна подивитися коней і африканських копитних - зебр і чорних антилоп. А поряд з ними у вольєрах живуть африканські страуси, сімейства сурикатов і незвичайно маленькі (вагою 1,5-2 кг) гірські карликові антилопи дик-дики.

    Московський зоопарк славиться своєю колекцією мавп, 30 видів яких живуть в «Будинку приматів». В залежності від пори року вони розташовуються в зимових або літніх вольєрах. На великому ставку оселилися і гніздяться водоплавні птахи: гоголі, большещекіе казарки, чорношиї лебеді, пелікани, баклани і білі гуси. Неподалік від павільйону «Копитні Африки» знаходиться Острів звірів - красиво облаштована територія для левів, носух, ведмедів і тигрів.

    На Новій території можна подивитися тварин і птахів, що живуть в полярних областях, а також верблюдів, оленів і гірських козлів. Тут знаходиться відкритий ще в 1878 році інсектарій з найбагатшою колекцією комах з усіх континентів.
    Екскурсії, лекції та зоотерапія

    Для груп відвідувачів можна замовити різні екскурсії по обидва територіям зоопарку: оглядову, «Тваринний світ Росії», «Рідкісні види тварин та їх охорона», «Таємниці тропічного лісу» (з відвідуванням Оранжереї, Виставки амфібій і Нічних джунглів), «Сезонні явища в життя тварин »,« Тварини - герої казок »,« Домашні тварини »та« Нічний світ ».
    При бажанні, можна прослухати тематичні лекції про тварин Підмосков'я і про звірів і птахів, що мешкають у великих містах. На лекціях можна дізнатися як живуть звірі в умовах зоопарку, чим харчуються і як розмножуються в неволі.

    Учнів шкіл зоопарк запрошує на тематичні пізнавальні уроки і заняття з малювання тварин. А для дітей з вадами здоров'я є спеціальні програми терапевтичних контактів зі спеціально підготовленими тваринами. Такі незвичайні зустрічі проходять як в самому зоопарку, так і у звичній для дітей обстановці дитячих будинків та інтернатів. Зоотерапія виявляється дуже корисною і бажаною для хлопців.

    Фото достопримечательностей Москвы и Подмосковья: Орангутан в Московском зоопарке
    Орангутан в Московському зоопарку     Подивитися інші фото до статті

    Чим розважитися в зоопарку

    Навряд чи найпопулярніше місце розваг Московського зоопарку - Коло катання на поні, який працює з 11.00 до 14.30. Дітвору тут катають на спеціальних візках влітку і санях взимку. Організовано таке катання було дуже давно, і в деяких сім'ях зберігаються фотографії щасливих дітей за кілька поколінь.

    Зоопарк запрошує малюків і дітей старшого відсвяткувати на своїй території дні народження. Учасників торжества чекають спеціальні розважальні та пізнавальні програми, квести і, звичайно, святковий торт! По всій території працює багато кіосків з напоями, морозивом, солодощами, іграшками та тематичними сувенірами.

    Фото достопримечательностей Москвы и Подмосковья: Верблюд отдыхает
    Верблюд відпочиває     Подивитися інші фото до статті

    Вартість квитків

    Ціна для дорослих - 300 рублів. Діти до 17 років, учні всіх типів освітніх установ, студенти, військовослужбовці, пенсіонери та багатодітні сім'ї можуть відвідати зоопарк безкоштовно.

    Окремі квитки потрібно купувати для відвідування екзотаріума (каса працює з 11.00 до 16.30, ціна квитка для дорослих - 50 руб., Для пільгових категорій - 10 руб.), Виставки рептилій і для катання дітей в екіпажі.

    Територія зоопарку відкрита з 10.00 до 17.00 (каси закриваються на годину раніше) щодня, крім понеділка.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини themacmob.com telefon.com.ua theroyalemoney.ru www.textron-msk.ru timbercar.ru time-news.net telesam5.ru www.tktehno21.ru top-news-24.ru totalnabiologia.org